Întrebări la interviul de angajare Apple

Oare ce întrebări pun la interviul de angajare Apple? Te-ai gândit vreodată la asta? Business Insider a publicat o serie de 15 întrebări la care candidații pentru un post în compania Apple trebuie să răspundă. Deși sunt niște întrebări aparent normale pentru un interviu de angajare, sursa acestor informații spune că pe baza răspunsurilor la aceste întrebări, cei care se ocupă cu recrutarea la Apple ajung să pună unii candidați în poziții ceva mai dificile. Din întrebările la interviul de angajare Apple pe care le veți vedea mai jos, puteți observa cu ușurință întrebări care dezvăluie atitudinea candidaților, așteptările acestora de la locul de muncă pentru care aplică, dar și inteligența sau capacitățile de comunicare ale acestora. Probabil acest set de întrebări care fac parte din interviul de angajare Apple vor inspira anumiți oameni de resurse umane, iar asta nu e neapărat un lucru rău. Important este să le adapteze la specificul jobului și să aibă o strategie de continuare a discuției pornind de la aceste întrebări de bază.

Întrebări la interviul de angajare Apple

1. Povesteşte-ne despre un lucru special pe care l-ai făcut în viaţă şi de care eşti foarte mândru.

2. Ce eşecuri ai avut şi ce ai învăţat din ele?

3. Descrie o problemă interesantă cu care te-ai confruntat și explică cum ai rezolvat-o.

4. Explică-i unui copil de 8 ani ce este un modem/router și care sunt funcțiile lui.

5. Ce te-a adus azi aici?

6. Ai pe o masă 100 de monede, fiecare dintre acestea are două feţe: cap şi pajură. 10 dintre ele sunt aşezate cu faţa cu capul în sus, 90 sunt aşezate invers. Tu însă nu le poţi pipăi, vedea sau afla în orice alt fel cum sunt aşezate. Împarte monedele în două părţi, astfel încât numărul de monede cu „cap” să fie egal în ambele grămăjoare.

7. Ce vrei să faci peste 5 ani?

8. De ce vrei să te angajezi la Apple şi ce îţi va lipsi cel mai mult de la locul tău de muncă actual dacă vei fi angajat aici.

9. Descrie-te, ce lucruri de pasionează?

10. Cum ai testa un toaster?

11. Dacă te vom angaja, la ce ţi-ar plăcea să lucrezi aici?

12. Ai trei cutii: prima conţine doar mere, a doua conţine doar portocale, iar a treia conţine atât mere, cât şi portocale. Cutiile au fost etichetate greşit însă, astfel încât nu poţi şti cu certitudine ce conţine fiecare. Deschide o singură cutie fără să te uiţi, ia un fruct. Privind fructul, cum poţi imediat să etichetezi corect toate cutiile?

13. Ai fost vreodată de părere că decizia unui manager este greşită – cum ai abordat situaţia? Dă-mi un exemplu concret şi explică exact cum ţi-ai prezentat punctul de vedere, cum s-a încheiat situaţia în final şi cum te-ar descrie managerul respectiv astăzi.

14. De ce ar trebui să te angajez?

15. Eşti o persoană creativă? Vorbeşte-mi despre ceva creativ.

Sursă: www.businessinsider.com

12 comentarii la „Întrebări la interviul de angajare Apple”

 1. P6:
  Intrebarea se adreseaza unui softist…so:
  tai soft toate monezile simetric in doua si le pun o jumatate intr-o gramada si celalata intr-o alta gramada!
  …sunt astfel sigur ca am in ambele gramezi paritatea corecta…apoi le lipesc software!…
  …e o posibila rezzolvare…cred!

  Răspunde
 2. R6: Împarte monedele în două părţi, astfel încât numărul de monede cu „cap” să fie egal în ambele grămăjoare. Cheia este „cap”. Toate monedele au cap so pajura. Iar intrebarea nu specifica sa fie cu capul in jos sau in sus ci doar cu cap
  Tot ce trebuie sa faci este sa le imparti in gramezi de cate 50, adica mai exact 2 gramezi de 50

  Răspunde
 3. R6: Trisez daca asez toate monedele pe lateral, astfel incat numarul monedelor cu cap sa fie 0 in ambele gramajoare? :)

  Răspunde
 4. Sunt intrebari foarte stupide dar iti dai seama usor daca un candidat este potrivit sau nu. Am o intrebare, Gabril tu cum ai testa un aparat de prajit paine?

  Răspunde
 5. R6 : Imparte monezile in doua gramezi de cate 50 : setul A si setul B.
  Setul A contine 50-X cu „pajura” si X cu „cap”. Setul B contine 50-X cu „cap” si X cu „pajura”.
  Pentru ca ambele seturi sa contina acelasi numar de „cap”, intoarce toate monedele din setul B.

  Răspunde
  • gresit, setul B va contine 10-x cap si 40+x pajura, pentru ca sunt in total 10 monezi cap. daca intorci setul B, vei avea 40+x cap si 10-x pajura, ceea ce nu te ajuta, nu?

   Răspunde
 6. R12: Avem 3 cutii etichetate gresit, adica unde scrie mere nu sunt mere, unde scrie portocale nu sunt portocale si unde scrie ca sunt amestec nu sunt amestecate ci sunt ori mere ori portocale asa ca deschid cutia pe care scrie ca sunt mere+portocale si in functie de rezultat restul e joaca de copii (si piticul meu de 3 ani si jumatate o rezolva).

  Analizez si P6 si daca gasesc o solutie revin…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.