Import WordPress.com în WordPress.org

Momentan folosesc platforma WordPress.com pentru GabrielUrsan.ro și sunt foarte mulțumit. Este mult mai sigură și siteul se încarcă mai rapid. Însă, există și inconveniente, iar unul dintre cel mai mare este lipsa accesului la fișierele template-ului sau la hosting. E și normal, de 13 dolari pe an ce să cer mai mult?

Totuși, am încercat să migrez conținutul actual de pe GabrielUrsan.ro pe un domeniu de test de la un hostig pe care îl am. Pașii îi știu, că am mai făcut asta, dar de data asta nu a funcționat.

Import WordPress.com la WordPress.orgAm exportat fișierul .XML din actualul blog și l-am importat folosind tool-ul WordPress Importer în platforma de WordPress self installed. Am selectat userii și atribuirea posturilor către aceștia și am bifat că vreau să se descarce tot conținutul multimedia pe platforma self installed.

Nu mi-a apărut nici o eroare, nici un mesaj de atenționare, dar în afară de useri, nu se importă nimic. Fișierul .XML are puțin peste 12 MB, însă limita de upload era setată la 20 MB, deci nu au existat probleme. Cel puțin, nu mi-au fost semnalate probleme.

Am citit apoi pe net că fișierul s-ar putea să fie prea mare și că trebuie să caut un .XML splitter ca să împart fișierul .XML de 12 MB în fișiere mai mici. Am căutat, am găsit, dar nu știu să folosesc splitter-ul respectiv :(. Îmi cere niște setări și date pe care eu nu le știu. Nu ar fi fost mai simplu, așa ca pentru noobi ca mine, să încarc fișierul respectiv și să specific doar în câte bucăți vreau să-l spargă, ca mai apoi să le pot încărca manual, pe rând, în importer?

În mod normal nu aș dori să fac această migrare de platforme, dar de când cu lansarea ProfitShare 2.0, fiecare site pe care îl deții trebuie validat cu un cod pe care trebuie să-l adaugi manual. Iar astfel de coduri nu pot fi adăugate la blogurile ce rulează pe platforma WordPress.com. Am trimis un mesaj și la departamentul de suport ProfitShare unde am detaliat problema, dar cel mai probabil răspunsul nu va fi unul favorabil și de aceea îmi caut soluții.

Update: cei de la ProfitShare 2.0 au fost foarte prompți și foarte amabili. Mi-au validat ei site-urile în urma mailului meu și mi-au dat câteva sfaturi. În aceste condiții nu mei este nevoie să mut blogul pe self hosted :D.

Oricum, dacă știți vreo soluție la această problemă, aș aprecia foarte mult să mi-o transmiteți într-un comentariu la acest articol. Mulțumesc anticipat!

7 comentarii la „Import WordPress.com în WordPress.org”

  1. Am inteles ca fisierul preia posturi, pagini, comentarii, câmpuri speciale, categorii, și etichete dar cu followeri cum ramane se importa si ei?

    Răspunde
    • Nu, pe aceștia nu îi importă din câte știu – nu știu cum o fi cu noile update-uri la JetPack. Va trebui să-ți faci propriul tău sistem de subscripție pentru abonați, gen MailChimp sau FeedBurner, dar verifică și setările de la JetPack.

      Răspunde
  2. În mod normal ar trebui să funcționeze. Voi încerca și eu un export de pe wordpress.com și să-l import conținutul pe un site de test bazat pe WordPress.

    Voi reveni cu detalii.

    Răspunde
  3. Recomandarea mea este sa incerci firme relativ noi , firma la care am eu host nu cred ca are mai mult de un an vechime, iar tipul care se ocupa de suport e mai mult decat de treaba , te ajuta cu placere, asta daca nu il poi ceva ce trece cazul.
    P.s la mine , la fiecare 3-4 zile baza de date este salvata in mod automat in arhiva host-ului, poate asta te ajuta!

    Răspunde
    • Păi n-am cum că cei de la hosting sunt chiar cei de la Automattic, proprietarii WordPress. Dacă îl mut pe un hosting propriu mă descurc :). Sau ziceai de import? Cei de la hosting nu oferă suport pentru aplicațiile third party din câte știu, dar am să întreb totuși.

      Răspunde
      • da, la import ma refeream, nu stiam ca la export sunt probleme la ei…ciudat
        ma gandesc cum ar fi ca eu sa mut baza de date, are vreo 60 de mb aia de pe chestiiutile…cred ca m-ar injura aia de la hosting :D

        Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.