Google lansează Chromebook Pixel, un laptop scump cu Chrome OS

Laptopul Chromebook Pixel, proaspăt prezentat de Google, imită foarte mult atât ca şi concept cât şi ca prezentare un laptop Apple. Probabil, Google Chromebook Pixel a fost gândit ca un laptop care să concureze mai exact cu Apple MacBook Pro cu Retina Display, deoarece şi Pixel are o densitate foarte bună de pixeli care ajunge la valoarea 239 ppi. Dar numai la capitolul design şi performanţe display poate concura, că la alte capitole nu poate concura cu un laptop care rulează Windows sau cu un laptop care rulează Mac OS X.

Cu toate că acest laptop este atractiv din punct de vedere design şi performanţe, este relativ inexplicabilă lansarea sa având în vedere sistemul de operare Chrome. Chiar dacă ai parte de un puternic procesor Intel i5 de 1.8GHz, 4GB RAM DDR3, 32GB GB HDD SSD şi display de 12.85 inchi cu rezoluţie 2560 x 1700, acest laptop costă aproximativ 1.300 de dolari.

Ei bine, 1.300 de dolari e o sumă destul de mare pentru un astfel de laptop, mai ales că sistemul Chrome OS este bazat pentru lucrul în cloud. Practic, laptopul Google Pixel rulează în mare parte numai aplicaţii web. De asta e cam inexplicabilă lansarea sa în condiţiile în care şi o tabletă PC face cam acelaşi lucru şi e mult mai ieftină decât acest laptop. Are şi touchscreen, dar asta nu-l salvează de preţul imens raportat la ce oferă.

Deci, voi care credeţi că ar fi motivele pentru care Google a lansat laptopul Pixel? E clar că nu se aşteaptă la vânzări record, însă oare unde bat?

Şi ca să nu ziceţi că sunt hater (nu deţin un laptop Apple, îmi fac treaba de pe un laptop cu Windows) puteţi privi următoarea comparaţie a prezentărilor.

Stil prezentare MacBook Pro Retina – Apple, anul trecut

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Neff9scaCCI?rel=0]

Stil prezentare Chromobook Pixel – Google, acum

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=j-XTpdDDXiU?rel=0]

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Google lansează Chromebook Pixel, un laptop scump cu Chrome OS”

  1. Eu cred ca au vrut doar sa demonstreze ca pot si ei sa aiba un laptop sofisticat, de la design la sistemul de operare, care sa concureze cu Apple mai mult la capitolul frumusete cred, caci dupa cum ai zis si tu, vanzari record nu au cum sa scoate din el.

    E frumos, dar nu mi l-as lua (nici daca as avea bani :P).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.