Există vreo variantă să adaugi traficul real time din Google Analitycs într-un widget pe blog?

Mă gândeam zilele astea să adaug un widget care să arate traficul în timp real de pe blog. Știți voi, varianta aia în care poate să vadă omul câți vizitatori sunt în momentul respectiv pe site. Știu că există diverse soluții, dar eu aș vrea să rămân pe Google Analitycs și să nu mai pun alte scripturi de urmărire pe site. Și așa am în plus statisticile din Jetpack sau scriptul de urmărire de pe trafic.ro (pe care mă gândesc să-l scot). Mă gândesc că m-ar ajuta să nu mai stau cu Analitycs deschis. Am căutat pe net, dar nu am găsit un plugin care să facă treaba asta. Ceva idei?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Există vreo variantă să adaugi traficul real time din Google Analitycs într-un widget pe blog?”

  • E faina solutia, doar ca ai nevoie sa injectezi diferit datele din contul tau. Solutia prezentata este sa publici o aplicatie prin care cineva isi poate renderiza datele lui prin autentificare.

   Ca sa arati datele tale, presupunand ca vrei sa faci asta prin WordPress / PHP, ai nevoie pe partea de server sa colectezi datele (si daca ai ceva trafic sa faci si cache – accesul la API dupa o anumita valoare se face pe bani).

   Vezi acest plugin: https://wordpress.org/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/

   Acest plugin are in el ce ai nevoie, doar ca nu expune public, dar se poate face un plugin suplimentar care expune un widget folosindul pe cel mentionat. Ai putea sa il contactezi pe Alin si cred ca poti pica la o intelegere cu el pentru extinderea pluginului.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.