Există pe bune vreun sistem de speed reading?

Am tot auzit că există tot felul de cursuri și workshop-uri în care poți învăța cum să citești mai rapid astfel încât să te bucuri de mai multe informații din cărți într-un timp foarte scurt. Este cineva care a urmat un astfel de curs și care îmi poate spune dacă se poate ajunge pe bune la asemenea performanțe sau e atât de mult de muncă încât nu-ți vine să te apuci?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Există pe bune vreun sistem de speed reading?”

 1. Daca petreci mai mult timp in masina, sau cu alte ocazii, incearca si speed listening.
  Sunt aplicatii care te ajuta sa cresti viteza de redare pentru carti audio si podcast-uri. De exemplu poti asculta si la viteza dubla.

  Răspunde
 2. Eu am urmat un astfel de curs de citire rapida si fotocitire. Este de folos, in primul rand iti schimba niste paradigme cu privire la citit si da, m-a ajutat sa imi imbunatatesc viteza de citire. Este indicat sa exersezi, normal, dar poate fi mult mai usor decat crezi. In Galati urmeaza sa fie un curs de acest gen pe 4 iunie. Iti trimit detalii daca te intereseaza.

  Răspunde
 3. Am scris mai demult despre un sistem destul de eficient.

  Să citești o carte normală mai repede presupune niște lucruri:

  1. să citești mult (i.e. să te antrenezi);
  2. să dezveți 30 ani de experiență anterioară de citit (primul pas este să renunți la a mai citi litere și să treci la recunoscut cuvinte; da, știu cât de ciudat sună)

  Unii consideră că eu citesc repede – am citit Trilogia Secolului la un ritm de o carte la ~3 zile; 1000 pagini/carte, ~3h citit/zi – dar nu îmi aduc aminte să fi făcut vreun exercițiu sau ceva asemănător; și nici de punctele de mai sus n-aș putea spune că am avut parte :D. Daca e lectură ușoară și/sau captivantă, citesc rapid. Dacă nu… nu.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.