De ce ProTV ruleaza

Mă uitam la MasterChef și îmi plăcea. Cu toate că sunt personaje noi pe acolo. Au reușit să scoată un show foarte bun. Da, am văzut și emisiunea cu foștii bucătari care se desfășoară la Antena 1 și nu îmi vine să cred că acolo se înjură mai des decât la colțul blocului. Din punctul meu de vedere la Hell`s Kitchen au pus niște rupți de foame gata să facă orice pentru 3 lei. Mă refer la participanți.

Hell`s Kitchen e un fel de Big Brother pentru oameni care știu să facă ouă cu cartofi prăjiți și cartofi prăjiți cu ouă. Cu siguranță mă vor primi și pe mine cu drag acolo dacă le zic că sunt ușor infect și sunt dispus să renunț la jobul pe care nu-l am ca să fiu înjurat și să înjur și eu mai departe un membru de echipă. Pentru că asta face show, nu? NU. Asta nu face show, nu face audiență, pentru că oamenii caută mereu și găsesc mereu opțiuni mai bune.

Ca să nu mai zic că șefii s-au lansat în diverse chestii care le vând cu bani mulți și gust prost (nu am testat, prefer oricând o shaorma de oriunde după ce am citit) precum sandvisurile mirobolante cu elemente mai mult de marketing și pâine decât gust. Teste aici. Continuări aici și aici. Sau aici, după ce Florin Dumitrescu a avut drept la replică. Mă rog, dacă citiți conținutul din linkurile pe care vi le-am oferit (și mai ales comentariile de la acestea) vă veți da seama la ce mă refer.

Dar nu totul se rezumă la o emisiune cu haleală. ProTV rules din două mari motive: 1. Face emisiuni mai bune, mult mai bune (indiferent de marea producătoare care se crede a fi într-un glob de cristal indestructibil) și 2. Oferă emisiuni și pentru cei care nu se uită la televizor.

Aici am să dezvolt. Nu toți ne uităm la știrile de pe ProTV sau emisiunile pe care la are ProTV în timpul zilei. Pentru că suntem oameni de online și nu prea ne uităm la TV. Ok. Dar ne uităm la super producții și le comentăm pe Twitter (atenție, Twitter – rețea de socializare aproape exclusivistă în România în care Antena și-a luat mențiuni doar prin comparație cu ProTV).

Vocea României, Românii au Talent, MasterChef, Las Fierbinți, România Te Iubesc, Apropo TV, Dansez pentru Tine (mai există?), rubrici de știri precum iLikeIT sau pur și simplu filme cu Rambo, fac ca ProTv să ”ruleze” fără să se străduie prea tare. Și cred că nu pentru diversitatea opțiunilor pe care le oferă, ci pentru simplul fapt că este cam singura opțiune existentă (deși sunt emisiuni bunicele și pe la alte televiziuni). Și, da, vedetele ProTv nu trag nici măcar un pârț fără să aprobe omul de PR pârțul respectiv, în timp ce alții lansează sandvișuri în disperare (chiar abia aștept să cumpăr unul pentru că publicitatea negativă e tot publicitate).

E de poziționare și branding, chestii pe care cu greu le poate înțelege un producător frustrat care nu a înțeles până acum că o parte din succes i se datora departamentului de marketing din firma în care activa. Departament format din oameni, nu din ”om”. Așa că, acum, Mona Segall mai citește o carte de management și leadership, strânge din dinți și demonstrează lumii că e ambițioasă. Fără a lua în calcul că rar faci din rahat bici care să pocnească și că ”succes” se mănâncă în echipă de ”oameni”, nu individual. Și când zic asta nu mă refer la oamenii ”ex vedete Pro”. Se vede și se simte disperarea până și din postura mea de telespectator la așezarea vedetelor în scheme de emisiuni. Oricum, Mihai Petre arată deja de parcă s-ar întoarce pe gratis.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

18 comentarii la „De ce ProTV ruleaza”

 1. Toate de mai sus la care se adauga adversitatea fata de antene si faptul ca vrem sa “dansam” cu originalul … suntem satui de copy-paste

  Răspunde
 2. In timp ce pe antena sunt emisiunile hell’s k , danseaza, x,fact, si alte prostii de emisiuni talente de copii, pe Pro sunt filme bune! Si noi, si tari, care au avut vanzari bune si au fost apreciate. Le mai scapa cateodata cate-un film cu Seagal sau VanDamme de prin ’93 sau pe-acolo, dar in rest sun bune! Pe cand antena e cam zgarcita in aprovizionarea de filme bune. Fan Pro cat oi trai!

  Răspunde
 3. @mediere penal: daca ai o rata de succes de 100% la contestat amenzi te poti numi maestru in avocatura. E indicat totusi sa precizezi si nisa in care esti maestru.

  Trustul Pro are in spate lucrul bine facut in 19 ani si o echipa de profesionisti bine sudata. Plecarea unor “vedete” sau a catorva papusari in alta parte nu e musai o reteta de transfer de succes.

  Răspunde
 4. Desi suna bine aia cu Mihai Petre din final, tare mi-e ca lui ii e bine si asa cum ii este acum. Cel putin pentru moment. Omul incaseaza, presteaza in aceeasi nota si, deci, practic nu poarta o asa mare vina pentru tot ce se intampla acolo. E o parte din puzzle. Maestrul papusar poarta cea mai mare vina, Segall adica.

  Nu e ca si cum maine nu si-ar mai gasi de lucru daca se inchide sandramaua.

  Răspunde
 5. Pro tv are de 20 de ani continut pro. Asa ceva nu se uita peste noapte si nu se face la prima ora. Pro nu a stat niciodata in vedete ci in spatele lor, oamenii din spatele lor.

  Răspunde
 6. Pro-ul vinde foarte bine imaginea proprie, nu imaginea unei vedete … multe asa zis vedete odata plecate de la PRO au cam dat cu stangu’n dreptu pe unde au plecat.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.