De ce e fain să ai o echipă cu oameni diferiți, dar cu valori identice

Cine se aseamănă, se adună. E o vorbă bună din popor. Cred în ea. Însă cu câteva precizări. Oamenii care se aseamănă, se adună la aceleași valori. Valorile sunt ceva sacru. Însă oamenii care se aseamănă și se adună, au aceleași valori, dar nu au neapărat același stil, metode de acțiune sau sistem de control al emoțiilor. Se adună, dar sunt diferiți.

Google. Google e un bun exemplu. Managerii de la Google nu-și doreau neapărat manageri la fel ca ei în echipă. Își doreau manageri care să împărtășească valorile companiei, dar care să fie diferiți. Au băgat inclusiv un indicator la departamentul de resurse umane în sensul ăsta.

Mai exact, managerii de resurse umane aveau ca obiectiv să angajeze oameni diferiți. Google și-a dorit angajați gay (femei și bărbați), angajați de culoare (albi, asiatici, negri, indieni), angajați cu diverse religii (ortodocși, catolici, musulmani, evrei, budiști etc.). Mă rog, ați înțeles ideea. Google dorea oameni diferiți în echipă. Nu doreau ca angajații să fie la fel ca fondatorii. Doreau doar ca aceștia să aibă aceleași valori și să lupte pentru misiunea companiei. Ideea de bază era diversitatea pe toate planurile. Bețivi și sportivi. Gameri și iubitori ai muntelui. Femei și bărbați. Gay și straight. Albi și negri. Ș.a.m.d.

Și iată ce e Google azi. O super companie. O super companie dedicată serviciilor. O super companie care livrează utilizatorilor chestii pe care aceștia nu le pot atinge. O să ziceți că nu sunteți Google și nu aveți nevoie de asta, dar nu despre asta e vorba. Sunt convins că vă dați seama de câteva aspecte legate de exemplul meu. Le puteți aplica în compania voastră.

Eu sunt un tip ”moale”. Mi-e ciudă pe mine de treaba asta. Iar cei care mă sfătuiesc au mereu dreptate. Repet, mi-e ciudă uneori că sunt așa pentru că am numai de pierdut (de cele mai multe ori). Pentru că dacă aș fi un călău, voi executa, dar voi executa în două forme: cu milă și reținere sau cu ciudă. Îmi voi îndeplini mereu obiectivul, asta e clar.

Totuși, și oameni ca mine au valoarea lor într-o echipă care împărtășește aceleași valori. Pentru că sunt diferit. Nu sunt nici inflexibilul ăla urât cu care nimeni nu vrea să vorbească, nici Fuego ăla care linge rănile. Atâta vreme cât stilul meu dă rezultate, e ok. Când rezultatele dispar, scuze de gen ”eu sunt un artist, eu sunt diferit” nu își mai au rostul. Pentru că, în final, ne rezumăm la rezultate și e bine să fie așa. Cifrele nu mint. Am dat un exemplu personal ca să nu ziceți că scriu cu cai verzi pe pereți ca unii care doar încearcă să vă vândă dezvoltare personală fără experiențe, pe bani, în spate.

E bine să ai o echipă cu oameni diferiți. E cel mai inteligent lucru pe care îl poți face în compania ta, indiferent de dimensiunea acesteia. Diversitatea creează… (completați voi). Eu am să mă rezum doar la expresia Diversitatea Creează.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „De ce e fain să ai o echipă cu oameni diferiți, dar cu valori identice”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.