Dacobots – o platformă mișto de eLearning pentru copii

Copilul tău petrece mult prea mult timp în fața calculatorului fără a învăța ceva util? Ești puțin contrariat de desenele animate difuzate la TV și mesajul pe care acestea le transmit?

Dacobots este o platformă mișto de eLearning pentru copii creată de români. Zic „mișto” pentru că îmbină utilul cu plăcutul – copilul tău se joacă și învață chestii utile.

Am aruncat o privire peste portalul lor și în rândurile ce vor urma vei putea citi câteva informații folositoare, în speranța că ți se va părea folositoare și-i vei oferi copilului tău ceva superior desenelor animate.

eLearning pentru copii între 4 și 12 ani

De îndată ce intri pe dacobots.com realizezi cât de jucăușă este platforma.

Totul este colorat și drăguț, iar butoanele sunt mari și vizibile.

Mai mult, personajele pe care le-au creat oamenii din spatele platformei chiar sunt faine și bat la pariu că pot captiva un copil.

dacobots elearning pentru copii

Sunt șase dacoboți, fiecare fiind specializat într-un anumit domeniu. Așadar, copilul tău poate învăța în timp ce se joacă discipline ca:

  • Știință,
  • Matematică,
  • Sănătate,
  • Artă,
  • Limbă,
  • Istorie.

Practic, sunt disciplinele care stau la baza formării unei persoane funcționale, capabilă să aducă un plus de valoare în societate.

Copilul tău chiar va rămâne cu informație folositoare

Fiecare lecție de pe platforma de eLearning pentru copii Dacobots este împărțită în trei părți. Aspectul ăsta îți oferă garanția că băiețelul sau fetița va trece prin toate cele trei stagii importante ale procesului de învățare.

Lecțiile încep cu o secțiune în care copilul descoperă noi informații. Un dacobot îl poartă pas cu pas prin fiecare aspect important pe care trebuie să-l rețină.

Apoi urmează etapa de memorare. În timpul acestui proces copilul va înțelege mai bine informația prezentată în capitolul anterior și va primi detalii care-l vor ajuta să țină minte mai ușor.

Ultima etapă constă în niște teste jucăușe, prin care copilul – și tu, dacă ai timp să stai cu el – testează lucrurile pe care le-a învățat până acum. E foarte fain și faptul că în funcție de „nota” obținută la test, copilul primește o anumită recompensă.

Copilul este apoi stimulat să învețe și mai multe lucruri, fiindu-i oferite anumite cărți de joc, pe care trebuie să le colecționeze.

De ce i-ai cumpăra copilului tău abonament la platforma Dacobots?

dacobots elearning pentru copii

Nu voi susține sub nicio formă că știu ce presupune creșterea și educarea unui copil. Eu am pisici, e mult mai simplu pentru mine.

Însă, cred că e un mediu perfect pentru un elev de școală primară. Mai mult, dacă tot stă cu ochii în calculator, nu ar fi ideal să și învețe ceva?!

Primii mei ani de școală au fost caracterizați de învățatul mecanic, memorare brută, în speranța că a doua zi voi ține minte. Toate lecțiile erau predate în limbaj de lemn, fără pic de chestie amuzantă sau captivantă.

Nu este cea mai bună metodă, mai ales dacă iei în considerare cantitatea imensă de conținut online cu care este „bombardat” copilul tău zi de zi.

De asemenea, 5 euro pe lună pentru educația copilului tău e o nimica toată. Îmi amintesc și acum câți bani dădeau părinții pe vremea mea pe fel de fel de culegeri neprietenoase, cu o exprimare de lemn, din care nu înțelegeam nimic.

Deh, „pe vremea mea” nu existau platforme de eLearning pentru copii.

Repet, nu am copii și s-ar putea să văd lucrurile puțin diferit.

Dar poți intra oricând pe dacobots.com și să te uiți la zecile de lecții interesante și apoi poți decide dacă ar fi o oportunitate faină sau nu.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Dacobots – o platformă mișto de eLearning pentru copii”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.