Dacă aș vinde țigări electronice, acum aș da tare cu reclamă peste tot ca să fiu sigur

Legea împotriva fumatului în spații publice închise a intrat în vigoare astazi la ora 0:00. Până dă căldura și terasele vor fi din nou pline iar oamenii vor fuma liniștiți acolo, tot mai mulți se vor orienta către țigări electronice. Pentru că țigările electronice nu sunt interzise prin lege. Update: Ba da, se pare că și țigările electronice fac obiectul acestei legi. Mulțumesc tuturor care m-au anunțat. Puteți citi mai multe la linkul de aici și apoi puteți dezbate. Eu recunosc că m-am uitat în fugă. Când ajung la un computer mă uit cu mai mare atenție.

Pentru că țigara electronică nu e de fapt țigară. Pentru că nu fumezi, ci vapezi. Mi-a povestit treaba asta Adi, colegul meu de birou care s-a dat pe țigară electronică de aproape o săptămână. El zice că e mulțumit și că a început să folosească lichid din ăla cu o concentrație mai mică de nicotină. Obiectivul lui este să treacă în două săptămâni la lichid cu 0 concentrație de nicotină.

Eu nu știu cât de sănătoase sunt aceste țigări electronice, știu doar că Adi fumează lângă mine în birou și nu simt miros de fum sau îmbâcseală. E ok. Ce voiam să spun de fapt în acest articol, e că dacă aș avea un magazin online de țigări electronice sau chiar și un magazin offline de țigări electronice, acum aș face gălăgie și nu m-aș baza că toți clienții vor veni oricum la mine pentru că cererea va crește și nu voi mai avea nevoie de reclamă.

Nu de alta, dar bat pariu că în weekend fumătorii vor ieși la o țigară în fața restaurantului și vor discuta despre țigări electronice: ”Frate, cred că îmi iau și eu țigară electronică din asta…

Iar Duminica vor începe să caute oferte pe net și eventual să dea comenzi. Și nu acum, ci în weekend, pentru că acum încă nu sunt conștienți de cum va fi o vizită de weekend într-un restaurant, cu bere, dar fără țigări de fumat la botul calului.

Chiar vorbeam cu un ospătar la un restaurant azi și mi-a spus că ei au implementat legea de ieri, dar că nu observă încă o scădere masivă de persoane care vin la masă. Totuși, mi-au zis că vor vedea exact ce și cum abia în weekend, când omul nu vinde doar la o porție de mâncare scurtă, ci se întinde la mai multe beri sau pahare de vorbă. Și înțeleg la ce se referă. La o sesiune de bere din aia serioasă unii pot fuma lejer și un pachet de țigări în câteva ore. De aceea cred că din ce în ce mai mulți vor testa măcar țigările electronice cu care pot vapa (nu fuma). Dar cum sunt multe oferte și mulți furnizori de țigări electronice probabil că omul care dorește să experimenteze vaparea va alege unul din primele 3-4 magazine care îi ies în cale.

Tigari electronice
Așa arată țigara electronică a lui Adi, din care zice că poate trage fără probleme mai oriunde.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Dacă aș vinde țigări electronice, acum aș da tare cu reclamă peste tot ca să fiu sigur”

  1. E interzis vapatul in transportul in comun si in spatiile destinate copiilor, gen locuri de joaca (nici nu e nevoie de lege pentru asa ceva, parerea mea, ar trebui sa vina din bun simt).
    Am sa fac in weekend un review la luleaua asta electronica, in caz ca e cineva curios ce si cum.
    P.S. daca vrea vreun cititor de-al tau sa-si cumpere tigara electronica, sa nu arunce 100 de lei pe cele mai ieftine disponibile – or sa-si blesteme zilele foarte repede (sunt groaznice)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.