Cum se fac, de fapt, banii pe internet

Stai pe net. Gestionezi diverse site-uri. O dai ba în afacerea săracului, ba în afacerea bogatului. Îți faci un blog. Apoi îți mai faci un blog.

Încerci toate metodele gratuite de promovare și de făcut bani pe net. Îți aduc doar ciubucuri. Nimic nu te mulțumește. Apoi, începi să mai citești pe la unul, pe la altul, că online e la fel ca în viața reală, în ciuda articolelor câcăcioase de presă unde ți se atrage atenția că ești deja un dependent de internet fără viață.

După metodele gratuite de a face bani pe net începi deja să te gândești cum naiba fac oamenii ăia bani pe net care nu se agită să-ți vândă un produs mirobolant. Oamenii ăia care sunt mereu acolo și își fac treaba fără tot felul de șiretlicuri, landing pages de vis cu abonare gratuită pe viață la nu știu ce curs care îți va aduce fericirea în 10 pași garantat. Nici nu știi în cine să mai ai încredere, pentru că toți îți servesc încrederea pe tavă. Testimoniale fabricate, poze trucate, texte atent gândite.

Nu de puține ori ai mușcat momeala cu bucurie. Cu bucuria că după ce ai mușcat vei putea arunca și tu aceeași momeală cu succes. Te gândești numai la câți oameni ar fi interesați de ceea ce oferi tu. Oho, e o piață pe cinste. Cum de nu m-am gândit la asta?

Și începi să cumperi. Produse online fabricate, gândite și menite să-ți aducă succes financiar. Chestii care îți mulțumesc suflețelul ăla greu încercat. Le meriți. Și știi bine că merită să dai bani pe ele. Pentru că dacă cineva ți-a dat așa de multe informații gratis, te gândești cât de multe informații de succes îți va da pe bani. Iar după ce le primești, ai fost deja educat să știi că dacă nu-ți iese pasența e doar vina ta. Asumă-ți, leneș ordinar ce ești, care nu aplici informațiile din cursurile online pe care le-ai cumpărat!

Pentru că e doar vina ta dacă nu îți iese treaba. Ai fost leneș că nu ai aplicat sfaturile primite. Și mai cumpără acum până nu e prea târziu încă un produs care să te ajute să îți faci time management-ul și să nu mai fii o lepră puturoasă care nu aplică sfaturile din cursurile online pe care le-a cumpărat. Cu siguranță poți să fii o mamă bună, un public speaker de succes sau un marketer online care face bani din comisioane recurente. Numai că ești prea leneș să faci asta. Așa că mai cumpără ceva ca să devii ceea ce nu ești sau nu ai crezut că vei putea fi niciodată. Sau fii măcar un afiliat și propovăduitor a ceea ce vând eu. Dacă n-o să meargă o să-ți arăt subtil că vina e tot a ta, pentru că mie îmi iese și n-are cum să nu iasă și la tine. Sigur e o problemă pe undeva. Hai să facem coaching acum. Câteva sute de euro ora.

Bani online

Și asta e o metodă de a face bani online. Nu pentru tine, bineînțeles. Cine vorbea despre tine?

Ah… ar mai fi alta: munca. Tot online. La fel ca în offline. Cu aceiași pași. Poziționați pe strategie pe termen lung, integritate neapărat și muncă cât cuprinde. Dacă ar fi fot ușor ar fi făcut-o toți. Dar n-o fac. E loc.

P.S.: Sper că nu o iei personal și te ajută. Sau că măcar ai înțeles unde bat. Nu de alta, dar…

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Cum se fac, de fapt, banii pe internet”

 1. Intradevar daca esti la inceput e foarte greu sa castigi un venit decent din “munca” de pe internet, dar ca si ori ce alt lucruu , daca pui pasiune o sa culegi si roade. Totusi se poate ai nevoie de timp liber, si dorinta de a invata lucruri noi. Nu o sa te imbogatesti peste noapte, dar gandestete ca deja exista o gramada de oameni care muncesc doar pe internet.

  Răspunde
 2. Pe net de cele mai multe ori se vand numai gogosi. Cum era si aia cu facutul bani din blogging in prima luna. Frate nu exista asa ceva, nu cred ca exista. Sau bani facuti peste noapte.. Eu unul am incercat sa fac bani de pe net, pana si din click-uri pe reclame pe site-uri care se ocupa cu asa ceva. Ce-ai frate, ca aia e teapa pura.. da, faci bani.. dar in jumatate de an scoti si tu 5 dolari, cand altii scot sute de mii de euro. Visul american pe net.. cam asta este cu banii peste noapte. Orice ban pe net vine cu munca multa, si in timp.. nimic nu vine peste noapte.

  Răspunde
 3. Eu lucrez de trei ani de acasa. Fac site-uri (destul de putine), administrez site-uri (pentru circa 10 firme), promovez prin AdWords, Facebook Ads sau SEO site-urile altora sau cele personale.
  Castig mult mai bine decat as fi castigat ca inginer constructor (am lucrat 20 de ani ca inginer de drumuri, serviciul tehnic, proiectare, sef de laborator). Oricum, nu asa bine cum vrea nevasta. ;)
  Stiti bancul cu oamenii de succes?
  Ce este un om de succes? Un tip care castiga mai mult decat cheltuieste nevasta lui.
  Ce este o femeie de succes? Una care s-a maritat cu fraierul asta. ;)
  Singura problema este faptul ca Andrei este inca mic (in 25 noiembrie face 6 ani). Este destul de greu sa lucrezi permanent acasa, cu nevasta si copilul (eu sunt genul care are nevoie de liniste absoluta cand lucrez).
  Cred ca o sa-mi iau un mic spatiu undeva. ;)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.