Cum folosești Canva – Scurt ghid de începători

Astăzi vă voi prezenta o unealtă incredibil de utilă, pe care orice blogger sau proprietar de afaceri online ar trebui să o cunoască: Canva.

Ce este Canva?

Canva este o platformă online gratuită care permite tuturor să creeze designuri impresionante, fără a avea nevoie de cunoștințe de design grafic.

Cu Canva, puteți crea postări pentru rețelele de socializare, bloguri, prezentări, afișe, invitații și multe altele. Eu cel mai des folosesc Canva pentru postări social media și videoclipuri de promovare (Facebook Ads, Instagram Ads și TikTok Ads).

Cum să începi cu Canva

Dacă ești nou în lumea Canva, nu-ți face griji. Este foarte simplu să începi.

  1. Crearea unui cont: Du-te pe site-ul Canva și creează-ți un cont. Poți face acest lucru folosind adresa ta de e-mail, Facebook sau Google.
  2. Alegerea designului: Odată ce ai un cont, ești gata să începi să creezi! Canva oferă o mulțime de șabloane predefinite pentru diferite tipuri de conținut. Selectează-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine.
  3. Personalizarea designului: Acum vine partea distractivă – personalizarea designului. Poți adăuga texte, imagini, elemente grafice și multe altele. De asemenea, poți schimba culorile, fonturile și dimensiunile pentru a te asigura că designul tău se potrivește cu marca ta.
  4. Salvarea și partajarea designului: Când ești mulțumit de designul tău, poți să-l salvezi și să-l partajezi cu lumea. Canva permite exportul într-o varietate de formate, inclusiv JPEG, PNG și PDF.

Exemplu de design flyer în Canva

În videoclipul de mai jos am făcut un flyer în Canva în sub 10 minute. Poți urmări tutorialul de mai jos ca să-ți faci o idee. Majoritatea designurilor din Canva funcționează pe același principiu.

Sfaturi pentru a folosi Canva

  • Folosește șabloanele predefinite: Canva oferă o mulțime de șabloane excelente care te pot ajuta să începi. Nu trebuie să reinventezi roata – folosește ceea ce ți se oferă și personalizează în funcție de nevoile tale.
  • Explorează biblioteca vastă de elemente: Canva are o bibliotecă imensă de imagini, forme, fonturi și alte elemente grafice. Nu te limita doar la ceea ce vezi în șablonul tău – explorează și descoperă!
  • Învață de la tutorialele Canva: Canva are o mulțime de tutoriale video și articole care te pot ajuta să înțelegi mai bine cum să folosești platforma. Dacă vrei să devii un expert în Canva, ia-ți timp pentru a te educa.
  • Folosește Brand Kit: Dacă ai o marcă sau un blog, Brand Kit este un instrument esențial. Aici poți stoca culorile mărcii tale, fonturile și logourile, astfel încât să le poți accesa și utiliza rapid în orice design.
  • Experimentează cu funcționalitățile Pro: Canva oferă o versiune Pro care vine cu o mulțime de funcționalități suplimentare, cum ar fi accesul la mai multe șabloane, imagini și fonturi, precum și posibilitatea de a încărca propriile fonturi și imagini. Încearcă versiunea Pro și vezi dacă merită pentru tine. Costă foarte puțin în comparație cu ce oferă.

Concluzie

Cum folosesti Canva

Canva este un instrument de design grafic incredibil de puternic, care este și incredibil de ușor de utilizat. Dacă ești un blogger sau deții o afacere online, te încurajez să încerci Canva.

Cu puțină practică, vei fi în curând în măsură să creezi designuri impresionante care să atragă atenția publicului tău și să-ți îmbunătățească prezența online.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.