Cum filmezi și faci un vlog direct de pe iPhone

Dacă nu prea te pasionează editarea video și deții un iPhone, s-ar putea ca acest articol să fie de ajutor. Eu nu sunt neapărat un fan iPhone, dar poți face multe cu el, inclusiv un vlog. Fără să copiezi filmulețele în computer și să te joci cu diverse softuri de editare.

Ok, nu vei face cel mai bine editat video de pe iPhone, dar poți face chestii deosebite. Primul sfat pe care îl dau celor care vor să filmeze ceva de pe un iPhone sau orice telefon este să-și treacă dispozitivul pe mod avion. Astfel, nu vei fi deranjat de potențiale apeluri și vei economisi baterie.

Apoi, poți începe să filmezi. Recomand filmări scurte, de câteva secunde fiecare. Le vei pune cap la cap ulterior, stai liniștit. Ideea de bază e că oamenii nu au chef și timp să urmărească un video lung indiferent unde îl postezi. Merită să te rezumi la 5 minute cu totul. Dacă faci ceva mai lung de 5 minute asigură-te că reușești să captezi atenția omului. Spre exemplu (chiar dacă e o reclamă – făcută pe bune, la bază) videoclipul de mai jos a fost integral realizat de pe iPhone-ul meu. Filmat cu iPhone, editat de pe iPhone (inclusiv text sau muzică de fundal). E un video mai lung de 5 minute pentru că oamenii interesați de subiect vor informații complete. În rest, rezumă-te la 5 minute. Chiar dacă videoclipul tău e gratis, nu înseamnă că oamenii vor plăti timp ca să-l vadă.

Apoi, revenind la subiect, vorbim despre editarea video pe un iPhone. În acest caz vom folosi aplicația iMovie. Dacă ai de la iPhone 6 în sus s-ar putea să o obții gratuit. Dacă nu, aplicația costă 4,99 dolari/euro. Tot ceea ce ai văzut mai sus este făcut integral cu iMovie.

Trebuie doar să ai răbdare și să vezi ce setări are aplicația. Totul e simplu și intuitiv. Creezi un proiect nou și adaugi ce vrei să fie în filmul tău acolo (ce ai filmat). Apoi, mergi pe fiecare bucată de film în parte și adaugi opțiuni. Gen ce text vrei să apară, dacă vrei să-l dai pe mut ca să ruleze doar muzica de fundal peste sau dacă vrei să lași un pic melodia de fundal și să dai la maxim ce se vorbește. Eu personal vreau să fac un vlog numai de pe iPhone. În zilele următoare voi căuta accesorii pentru asta. Dar până una alta poți să faci un vlog sau un videoclip fain de pe iPhone (sau orice alt smartphone, dar nu știu aplicații pe care să vi le recomand). Important e să faci, adică să îți dorești să faci. Că după aia restul vine de la sine.

Vlog iPhone
Vlog iPhone

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.