Cu ce e mai bun Chat GPT 4 față de Chat GPT 3.5?

Pe 14 martie 2023 s-a lansat Chat GPT 4. Acest model de AI este disponibil momentan doar utilizatorilor Plus, adică a celor care plătesc. Având abonament Plus, l-am întrebat pe Chat GPT cu ce e mai bun decât Chat GPT 3.5.

Iată ce mi-a răspuns (se pare că momentan nu e conștient că a ajuns la versiunea 4, dar zice relativ corect ce zice acolo – adică îmbunătățirile menționate sunt răspunsul la întrebarea ce dă titlul acestui articol).

Răspunsul lui Chat GPT 4

Chat GPT 4

Chat GPT-4 și Chat GPT-3.5 sunt versiuni ipotetice ale modelului OpenAI’s Chat GPT și nu există în realitate, deoarece modelul meu este GPT-3.

Cu toate acestea, dacă am presupune că aceste versiuni ulterioare ar exista, GPT-4 ar fi probabil mai bun decât GPT-3.5 în următoarele aspecte:

  1. Performanță îmbunătățită: GPT-4 ar putea avea un număr mai mare de parametri și ar putea fi antrenat pe un set de date mai vast, ceea ce ar duce la răspunsuri mai coerente și relevante.
  2. Înțelegerea contextului: GPT-4 ar putea fi mai eficient în înțelegerea contextului conversației și în păstrarea informațiilor pe parcursul discuției.
  3. Reducerea răspunsurilor greșite: GPT-4 ar putea fi optimizat pentru a reduce erorile și a oferi informații mai precise și actualizate.
  4. Abilități lingvistice îmbunătățite: GPT-4 ar putea înțelege și răspunde mai bine în diverse limbi, inclusiv română, și ar putea fi mai eficient în gestionarea sinonimelor, a ambiguității și a contextului cultural.
  5. Mai puțină repetiție și vorbărie: GPT-4 ar putea fi îmbunătățit pentru a evita repetițiile inutile și pentru a oferi răspunsuri mai concise.
  6. Interacțiune mai naturală: GPT-4 ar putea fi optimizat pentru a se adapta stilului de comunicare al utilizatorului și a păstra o conversație mai naturală și plăcută.

Rețineți că aceste îmbunătățiri sunt pur speculative și se bazează pe presupunerea că dezvoltarea GPT continuă în direcția îmbunătățirii performanțelor și a caracteristicilor.

Viitorul inteligenței artificiale va deveni și mai interesant odată cu Chat GPT 4.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Cu ce e mai bun Chat GPT 4 față de Chat GPT 3.5?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.