Ce rugaminte am eu la voi…

Știu că mă citiți și vă mulțumesc pentru asta. E o senzația din aia în care simt că n-am scris pe blog numai pentru mine.

Am primit telefoane de la oameni care îmi spuneau că deși nu comentează, citesc tot ce scriu pe blog și mă încurajează să tot scriu. Primesc mesaje în privat legate de anumite articole pe care le scriu sau comentarii pe Facebook.

Recunosc că mă bucur nespus pentru astfel de încurajări și că cei care trec pragul blogului citesc până la capăt de multe ori ce am de spus, dau click pe linkuri, vizitează etc. Însă am si eu o rugăminte la voi. De fapt, două rugăminți.

Prima rugăminte ar fi să comentați direct la articolul de pe blog. Eu recunosc că promovez un articol scris în mai multe canale de social media: Facebook, Twitter, Google+ etc. Însă e greu să țin pasul cu toate comentariile de acolo. Prima rugăminte ar fi să comentați direct la articolul de pe blog. Pentru că astfel toate comentariile vor fi centralizate într-un singur loc și vom putea realiza astfel o discuție concentrată pe subiectul respectiv cu mai multe păreri. Din mai multe părți. Plus că dacă aveți blog vă ajută, pentru că indiferent dacă scriu sau nu, peste 1.000 de unici tot îmi trec pragul zilnic. Nu-i laudă. E win-win.

Apoi, dacă v-a plăcut, nu v-a plăcut, v-a mișcat, nu v-a mișcat vreun articol de pe la mine, dați-i frate un share că nici nu mușcă, nici nu taie. Decât să dați mai departe articole legate de cum o femeie din nu știu ce țară a născut un cal, o șopârlă sau truisme și citate motivaționale de doi lei, dați share la articolele care vă plac, care vi se par utile, care credeți că merită să le citească și altcineva.

O să ziceți că vă spun asta ca să am mai mult trafic. Da. Așa e. Hai să vedem cât ține hostingul de la Simplenet pe care eu îl folosesc acum :) Însă mi se pare trist să-mi zici că îți place blogul meu când ne găsim, dar să dai share numai la materiale de-ale necunoscuților. Frate, oare cât de greu e să-ți dai seama că fiecare comentariu sau fiecare share mă motivează să fiu și mai activ pe blog? E ca un feedback necerut, dar foarte bine primit. Deci, rugămintea mea la voi directă e: 1. să comentați direct la articolul de pe blog dacă aveți ceva de comentat. 2. să dați share la articolul de pe blog dacă aveți o părere despre el (bună, rea). Lucru pentru care vă mult prea mulțumesc anticipat!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

17 comentarii la „Ce rugaminte am eu la voi…”

 1. Eu comentez doar cand timpul imi permite , in rest te am in reader si te citesc , dar imi pare rau ca nu pot comenta mereu si sper sa ma intelegi ;)

  Răspunde
 2. Lipsește butonul acela de Like de aici de pe forum. Când dau like la un articol la nwradu de exemplu, pe facebook apare „Ionuţ likes an article” și pac cei din lista mea văd asta. Dacă dau share la fiecare articol, le umplu lista de notificări celor care mă au la close friends.
  Îmi place blogul și mi-ar fi util un buton Like :)

  Răspunde
 3. Gabi,
  poate reusesti sa integrezi un comment box de la facebook, din simplul motiv ca atunci cand cineva e conecatat pe FB si iti comenteaza pe blog ii si apare pe wall (daca a setat acest lucru 90% au asta setat) comentariul lui plus link catre blog.

  Just my opinion.

  Răspunde
  • Stiu, ma gandesc destul de serios si la asta, insa mi-e greu sa urmaresc comentariile acolo si sa raspund pe fir – pentru ca e modul separat si tre sa am ochii in o mie de parti. Plus de asta, modulul respectiv e o forma de publicitate fortata pentru blog, lucru pe care nu prea vreau sa-l fac. De asemenea, ingreuneaza incarcarea blogului + poate inca niste motive in plus. Momentan visez la o comunitate curata de comentarii.

   Si uite, tu pentru ca ai comentat acum, probabil browserul ti-a salvat datele cu care ai comentat, iar data viitoare cand te vei intoarce sa comentezi ti le va pune automat doar dupa ce ai apasat prima litera :) Adica te mai astept :)

   Răspunde
   • Not my first comment ;)) dar unii dintre noi suntem mai introvertiţi ;) După cum vezi nu scriu f multe la comentarii.

    Răspunde
    • Stiu ca nu e primul si mai stiu ca nu orice merita comentat. De exemplu eu citesc multe bloguri, dar comentez mai putin pentru ca uneori ori s-a spus deja si parerea mea si nu are rost sa o spun si eu reformulata. Sau alte ori pentru ca pur si simplu nu stiu ce as putea spune fara sa para ca vreau doar un link acolo (adica sa ma bag in seama cu japca :)).

     Deci, comentez doar la subiectele la care simt ca pot ajuta/amuza/enerva comunitatea din jurul blogului respectiv. Atat. De asta nu vreau sa fie inteles gresit nici mesajul meu din articol. Vreau doar sa incurajez comentariile la subiectele si discutiile la care ati avea ceva de spus sau va intereseaza, nu la orice porcarie scriu :)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.