Câți bani îți dorești să câștigi ca să te descurci binișor în România?

Cu câți bani pe lună ai fi mulțumit să trăiești în România? Cât să fie salariul ca să te descurci și să zici că ești cât de cât mulțumit, nu la limita? Este o întrebare care îmi macină creierul de ceva vreme pentru că aud tot felul de păreri despre cât e bine să câștigi în România ca să fii ok. Unii se plâng și la câteva mii de euro câștigate lunar, alții cu o mie de euro în famile se descurcă foarte bine, iar alții se descurcă și supraviețuiesc și cu salariul minim pe economie fără să mai aibă ajutor și din alte părți. Fără să-mi dau cu părerea despre acest aspect, că fiecare și le știe pe ale lui, vă întreb: cu câți bani ai fi mulțumit și te-ai simți confortabil să trăiești în România lunar?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

25 de comentarii la „Câți bani îți dorești să câștigi ca să te descurci binișor în România?”

 1. Anul trecut am trecut printr-o criza financiara si venitul familiei mele, 2 membrii fara copil, a fost de 3000 lei. Din acesti bani trebuia achitata si rata de 900 lei. A fost nasol, dar am supravietuit, asta si cu ajutorul din partea parintilor, care ne trimiteau carne si alte alimente. Depinde enorm ce fel de persoana esti, ce varsta ai, ce fel de anturaj ai, unde lucrezi si multe altele. Mie personal, care lucrez de acasa cu sotul (cheltuielile sunt mai mici), mi-ar ajunge 7000 lei/familie.

  Răspunde
 2. Suma corecta pentru mine 2000 de lei e foarte bine. Ajung pentru toate facturile in casa, mancare si de cumparat la copii pentru scoala si alte necesitatii.

  Răspunde
 3. Asa cum ziceau antevorbitorii de obicei te intinzi cat e plapuma. Daca nu sunt probleme cu credite, leasinguri rate, noi ne descurcam cu 4000, in bucuresti asta incluzand si scoala copilului undeva la 900 pe luna. Minim.
  Partea buna este ca daca castigi mia mult si te obisnuiesti sa cheltui putin, banii se aduna si perspectivele parca sunt altele dupa aia.

  Răspunde
 4. La mine,media venitului lunar/familie cu un copil de 11 ani este undeva in jurul sumei de 5200-5500 lei (familie cu masina,rata,cheltuieli cu scoala si restul) si este destul de bine in sensul in care la sfarsitul lunii tot mai ramane ceva. Dar consider ca un venit /familie de aprox. 7500-8000 lei ar fi OK mai ales ca de ieri s-au scumpit aproape toate…

  Răspunde
 5. Eu am cam renuntat la calcule bazate pe venit / lunar. Unele surse de venit sunt 0 cand sunt plecat in concediu. Unele investitii primavara au rod vara si toamna. Iarna prefer sa dorm mai mult.

  Răspunde
 6. Depinde… eu de-a lungul timpului am experimentat luni cu câteva sute de euro pe lună și luni cu câteva mii de euro pe lună.

  M-am descurcat onorabil în ambele situații, adică m-am întins fix cât mă ținea plapuma.

  Așa că aș putea să mă descurc fără să fac compromisuri cu minim 500 euro/lună vara și 800 euro lună/vara, aici intrând toate cheltuielile pentru o familie cu 3 persoane.

  De obicei cu cât câștig mai mult cu atât cheltui mai mult și… nu-mi dau seama de aceasta din cauza că majoritatea cheltuielilor se fac cu cardul.

  Răspunde
 7. Am ajuns la concluzia ca nu exista o suma fixa, fiindca necesitatile sunt destul de dinamice…iti ajustezi repede cheltuielile in functie de venituri astfel ca raspunsul meu desi poate parea ciudat si poate “hapsan” ar fi:

  mai mult!

  De ce mai mult?
  Sunt multe lucruri de spus, dar in mare depinde de perspectivele fiecaruia.

  Sunt convins ca un 5000 de familie in conditiile in care nu ai rate-chirie de platit pentru o familie 2 persoane pare decent in momentul de fata. Dar asta e ca idee, nu asta e obiectivul meu, fiindca ti-am raspuns mai sus.

  Răspunde
 8. Depinde cat de mare e rata la banca ?. Dar cred ca in jur de 5000 lei de cuplu ( asta daca un copil nu e in peisaj ) e relativ ok.
  Btw te citesc cu drag tot timpul. Spor la scris si la cat mai multe articole ?

  Răspunde
 9. Atât cât să îmi permit să îmi fac micile plăceri. Să pot să îmi calculez bugetul încât să îmi rămână un pic și pentru luna viitoare.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.