Calea sigură către nefericire

Dacă tot am primit feedback că nu prea mai scriu articole despre dezvoltare personală, atunci hai să aflăm calea sigură către nefericire.

Știți voi, sunt două tipuri de abordări atunci când scrii despre dezvoltare personală. Una e abordarea aia măreață în care inspiri oameni, îi faci să trăiască sentimentul de fericire în cazul în care vor schimba ceva în bine și le transmiți anumite lucruri fără să te dai la orgoliul lor. Mie îmi place cel mai mult această abordare, dar nu funcționează mereu. Abordarea asta pozitivă și frumoasă funcționează pentru oameni maturi, care au făcut deja un prim pas către dezvoltarea lor personală = caută informații și măcar încearcă să le aplice.

Mai există și abordarea directă, în care spui pe scurt lucrurilor pe nume. Deși nu îmi face neapărat plăcere să o folosesc, s-ar putea ca de multe ori să fie mai eficientă. Acest tip de abordare directă și uneori deranjantă se potrivește oamenilor care cred că nu au nevoie de dezvoltare personală, care cred că sunt deja foarte buni și nu-i mai poate învăța nimeni nimic, care nu caută informații despre cum să se dezvolte.

Calea sigură către nefericire este compusă din mai mulți pași. Unii mai mari, alții mai mărunți. Totuși, la bază, calea sigură către nefericire are trei pași mari și lați.

Pasul 1: Te enervezi repede.

Toată lumea se enervează la un moment dat, dar dacă te enervezi repede și des, ai făcut primul pas. Al doilea pas vine de la sine.

Pasul 2: Dai vina pe alții.

De multe ori alții sunt vinovați, dar dacă tu dai mai des vina pe ceilalți decât ar face un om obișnuit, ai o problemă cu asumarea responsabilității.

Pasul 3: Te plângi.

După ce te enervezi și dai vina pe ceilalți, pasul firesc este să te plângi. Dacă nu te-ai plânge, ți-ar fi de greu psihic să faci mereu primii doi pași. Așa că te plângi ca să te descarci chipurile. Am mai scris despre asta.

Apoi, ceilalți pași din calea sigură către nefericire nu mai contează dacă îi repeți destul de des pe cei trei de mai sus.

Cum să nu urmezi calea sigură către nefericire?

Nu trebuie să fii vreun geniu ca să-ți dai seama. E simplu:

  • Ne te mai enerva atât de repede.
  • Nu mai da vina pe ceilalți.
  • Nu te mai plânge.

Atât. Va fi cel puțin un prim pas din calea sigură către fericire.

Calea sigura catre nefericire

Sursă foto: Shhhrunk.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.