pluginuri wordpress

Atunci când îți pui cât mai puține pluginuri WordPress

Vine momentul ăla când îți dai seama că nu ai nevoie de atât de multe pluginuri WordPress. Vine momentul ăla când îți dai seama că simplitatea is the new black. Vine momentul ăla când nu te mai îngrijești decât de securitatea infimă a blogului și îți dorești ca lucrurile să fie cât mai simple. De azi sunt fără plugin de cache, fără pluginuri inutile și, wow, fără plugin de SEO. Am analizat traficul blogului. Știu din ce vine, știu cum vine. Marea majoritate a traficului vine în mod organic și nu știu cât de mult m-au ajutat pluginurile SEO WordPress la treaba asta. Voi vedea. Setările știu să le fac la loc din nou oricând :).

Vreau doar să scriu. De oriunde, oricum. Nu vreau să mai am grija SEO pentru titlu, descriere sau cuvânt cheie principal. Let it flow. Pluginul SEO pe care l-am folosit m-a deformat profesional :). Calcule de densități și alte minuni. Mă deranjau de la creație. Mă deranjau de la scris liber. Aveam o scamă. Și un nou pitic pe creier veți spune. Mi-am dat seama că lucrurile care nu mă fac să mă simt bine trebuie îndepărtate. Merg pe mâna simplității o perioadă. Sunt pregătit să plătesc prețul. Rămâne de văzut cât va aprecia Google treaba asta, dar cred cu tărie că algoritmii lor nu sunt făcuți pe genunchi.

VW Jetta 2012 mi-a deschis ochii. Keyword stuffing nu ajută la nimic. Nu faci decât să-ți enervezi cititorii și să-ți scazi credibilitatea în fața prietenilor din online care știu cu ce se mănâncă partea de SEO pe WordPress.

Nu încerc să conving pe nimeni să renunțe la pluginurile SEO. Ele există cu un scop = uneori sunt utile. Uneori dăunează dacă nu sunt folosite cum trebuie. E o sabie cu două tăișuri. Pentru mine a fost doar cu un singur tăiș. Unul ok. Sunt curios dacă mă descurc și fără sabie.

Nu voi renunța la SEO on-page. Se poate face ok și fără pluginuri. Nu voi renunța la rețelele sociale. Ele sunt un rău, dar un bun necesar. Indispensabil aș putea zice. Încep să descopăr Google+ și îmi place. Am deja un articol în minte despre cum îți faci propria bibliotecă de poze optimizate folosind serviciile Google, dar asta e deja altă poveste pe care o voi publica mai târziu :). Blogging-ul e frumos și merită trăit. SEO-ul e bun și merită făcut, dar nu trebuie să-ți fure ochii de la micile plăceri ale vieții. Unii beau, alții fumează, unii se duc la femei, alții se dau cu motorul. Mie îmi place blogul. Suma viciilor este egală. Conform cercetătorilor britanici, bineînțeles :). Să ne citim cu bine. Aproape prima dată când am publicat fără să-mi revizuiesc articolul din punct de vedere SEO.

Și mă simt bine.

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

8 Comments

 • Yamasha

  Reply Reply 28/09/2013

  Nu te lua de mine, dar era extraordinar de deranjant articolul ala.:)
  Eu folosesc WP SEO, dar nu il completez intotdeauna…Unele au descrieri, unele nu, unele au taguri. In functie de timp, daca vreau sa-l optimizez, daca merita, etc..

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 28/09/2013

   Nu de tine mă iau :). De fapt, nu mă iau de nimeni :). Am simțit că e momentul să mai fac schimbări care duc spre simplitate.

 • D-Petre

  Reply Reply 28/09/2013

  Linkul spre „plugin de SEO” nu functioneaza … chiar asa de tare te-ai suparat pe SEO ? :)
  .

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 29/09/2013

   Scuze, am ratat un caracter :). Pe SEO nu m-am supărat. Vreau simplitate și relax :).

 • Catalin

  Reply Reply 29/09/2013

  Daca tu ai ajuns la concluzia asta, eu ce sa zic, ca am ajuns la simplitatea maxima.. la Blogger.com :D Adica, nu plugin-uri etc.. care nu-si au rostul, strict ce e nevoie. Oricum am si site-uri pe hosting.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 29/09/2013

   Blogger.com nu mi-a plăcut din câteva motive, dar e ok overall.

 • Tocmai am renunțat și eu la 2: custom field templates și Lightbox Gallery. Dacă scap și de Subscribe To Comments (și reușesc să fac să meargă echivalentul din JetPack) am terminat curățenia de toamnă.

Leave A Response

* Denotes Required Field