Astept noua generatie de procesoare pentru laptopuri

Visez la un laptop pe care să-l port după mine la serviciu fără să am grija încărcătorului. Fără să am grija că atunci când îl deconectez de la încărcător puterea de procesare și luminozitatea scad pentru a economisi baterie. Nu cred că aceste aspecte vor rămâne doar la stadiul de vis pentru că în 2015 ar putea fi posibile.

Bine, există soluții decente cu autonomie bună și acum dacă te ține buzunarul. De exemplu, un MacBook Pro de 13 inchi se laudă cu o autonomie de 9 ore, iar recenziile de pe internet confirmă acest lucru. Însă mi-aș dori această autonomie corelată cu performanța și la niște laptopuri ceva mai accesibile ca preț. Tot din gama ultrabook eventual. Și nu neapărat Apple.

Mă rog, totul ține de nevoi, pentru că soluții probabil există dacă ai bani. Important este ca cei de la Intel să dea drumul mai rapid la noua generație de procesoare, astfel încât până în toamna anului 2015 să le vedem pe noile generații de laptopuri. Odată cu acest lucru probabil vom vedea și o tendință generală de echipare standard cu 16 GB RAM în loc de 8 GB RAM. Repet, știu că există soluții de gen și în acest moment, nu mă înțelegeți greșit, dar sunt speciale pe alocuri, deci, destul de scumpe.

Laptopul perfect pentru mine ar avea un display de 13 inchi, cu o rezoluție gen Retina Display (de dragul densității de pixeli per inchi), cu 16 GB RAM (ca să fie), cu SSD de 256 GB (nu mai mult, că lucrez în cloud), cu o autonomie de 9-12 ore (pe bune) și cu un build premium, subțire, ușor, plăcut la atingere. La 6.000 lei.

Fan înfocat Google fiind, am aflat cu tristețe că Chromebook Pixel 2 e pe drum, dar că va fi lansat într-o ediție limitată pentru developeri. Sper doar ca acest aspect să nu fie începutul sfârșitului pentru gama de laptopuri produsă de Google. Având în vedere că majoritatea angajaților Google folosesc în prezent laptopuri Apple mă face să cred că cei de la Google nu vor, cel puțin deocamdată, să joace până la capăt cartea dezvoltării Chrome OS.

Așa că probabil următorul meu ultrabook nu va fi un Chromebook. Păcat, pentru nevoile mele ar fi fost perfect. Plus că începuse să-mi placă (am și un HP Chromebook de 11 inchi prin casă). Momentan aștept noua generație de procesoare pentru laptopuri. Intel are acum Intel Core m și Intel Core m vPro. Se zvonește că în prima jumătate a anului 2015 vor fi lansate noi generații de procesoare pentru tablete sau dispozitive 2 în 1. În a doua jumătate a anului 2015 sunt așteptate și generațiile noi de Celeron sau Pentium bazate pe Broadwell, dar și generația nouă care mă interesează pe mine, respectiv Intel Core Skylake. Până atunci nu mă tentează absolut nimic. , chiar dacă nu e ultrabook. Momentan, după cum spuneam și în titlu, mai aștept. Sper doar să nu mai aștept foarte mult.Noua generatie de procesoare pentru laptopuri

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Astept noua generatie de procesoare pentru laptopuri”

  1. Ştiam că HPC vine de la High Performance Computing şi se referă la acele namile cu mii de nuclee, pe care se fac operaţiuni solicitante în cloud. Ceva de genul – http://www.theregister.co.uk/2013/07/26/cray_archer_university_edinburgh_supercomputer/

    De altfel, nu prea am văzut pe laptopuri procesoare XEON.

    Varianta Broadwell pentru laptopuri si desktop e lansată deja, dar nu ştiu în ce măsură a ajuns în România şi bat la pariu că vor fi mult mai scumpe.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.