Astăzi Steve Jobs ar fi împlinit 58 de ani

24 februarie 2013 este data în care fondatorul şi fostul CEO Apple ar fi împlinit 58 de ani dacă ar mai fi fost în viaţă. Din păcate, Steve jobs a încetat din viaţă pe 5 octombrie 2011, la doar două zile de la prezentarea iPhone 4S, ultimul smartphone Apple lansat cât timp Steve mai trăia.

Biografie Steve JobsNu a fost nici un lider carismatic, nici cea mai amabilă persoană din lume şi nici cel mai “sănătos” (la cap) om, însă a fost un geniu. Nu ştiu dacă era neapărat un model de urmat în viaţă prin prisma felului în care trăia, dar cu siguranţă este un model de urmat în viaţă dacă ţinteşti către perfecţiune. Atenţia la detalii şi ideile sale fixe au adus mulţi colaboratori pe culmile disperării, însă au adus şi mai mulţi clienţi pe culmile extazului. Deci a meritat.

Consider că indiferent de ce smartphone, sistem de operare sau ecosistem folosim, este important să vedem dincolo de bariere, dincolo de ură, dincolo de prejudecăţi şi să admirăm realizările unui om ca Steve Jobs.

De curând m-am apucat să-i citesc biografia autorizata (cea scrisă de Walter Isaacson). Sunt încă la început şi avansez cu greu pentru că pe lângă faptul că e o carte destul de groasă, biografiile sunt în general destul greoaie comparativ cu o carte de acţiune. Probabil datorită măiestriei lui Walter Isaacson nu m-am plictisit până acum, pentru că am citit despre un Steve Jobs destul de plecat “pe câmpii“, din viaţa căruia nu lipseau drogurile uşoare, dar nici plimbările lungi, aventurile de unul singur şi alimentaţia sa bazată pe fructe şi legume. Cel mai mult ma frapat că nu făcea duş decât o singură dată pe săptămână, iar oamenii din jurul lui simţeau asta, dacă înţelegeţi ce vreau să zic :). Considera că alimentaţia sănătoasă era suficientă pentru a elimina secreţiile umane mirositoare. Se pare că nu era aşa :).

Totuşi, am ajuns în zona aia a biografiei unde citesc deja despre cum a început să se schimbe în bine, adică să renunţe la droguri, să se spele mai des şi să se îmbrace mai bine. În plus, deja citesc despre cum a lansat împreună cu partenerii săi primele computere Apple. Sunt poveşti destul de interesante atât pentru pasionaţii de tehnologie cât şi pentru oameni care caută literatură practică pentru dezvoltare personală şi antreprenori, indiferent în orice domeniu ar activa.

Oricum, dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Steve Jobs, pe scurt puteţi citi mai multe pe Wikipedia, iar pe larg … cumpăraţi-vă biografia :)! Încă n-am citit-o pe toată, dar pot spune deja că merită, mai ales dacă vreţi să adăugaţi şi aşa ceva la cultura voastră generală.

Coincidenţa face ca astăzi să-şi sărbătorească ziua de naştere şi CEO-ul companiei în care lucrez :). Nu se aseamănă aşa tare cu Steve Jobs pentru că la capitolul igienă :), leadership şi comunicare stă foarte bine, însă la capitolul perfecţiune şi atenţie la detalii pot să fac ceva asocieri :).

Eu zic că merită să ne amintim de oamenii importanţi ai omenirii, iar eu consider că Steve Jobs este un om important al omenirii.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.