Te rog doar să faci efortul de a a merge la vot. Votează cu cine vrei tu. Nu îți voi zice eu cu cine. Nici măcar eu nu știu cu cine. Cert e că merg. Asta e ideea. Să nu ne mai băgăm picioarele în el de vot. A zice că oricum iese cine trebuie nu e cool deloc. Mergi la vot și exercită-ți acest drept. Programează-ți în calendar mersul la vot precum mersul la doctor. S-ar putea să îți salveze viața.
De ce merg eu la vot? Sunt un tânăr de 30 de ani cu o familie. Am un apartament cumpărat în rate pe 30 de ani că nu mi-am permis altfel. În acest apartament din Galați trăiesc încă două suflete. Iubita mea soție și iubita mea fetiță în vârstă de 4 ani. Merg la vot pentru mine, merg la vot pentru soția mea, merg la vot pentru fetița mea. Merg la vot pentru tine.
Ce voi schimba eu prin votul meu? Conștiința mea. Lumea merită să fie un loc mai bun. Eu sunt fericit și sănătos. Acum. Mâine nu știu. Însă viața și lumea nu e doar despre noi. E despre oamenii din jurul nostru. Fără ei nu avem viață. În jurul nostru merită să avem oameni sănătoși și fericiți. Fie că e vorba de părinții noștri, frații noștri, prietenii noștri, amicii noștri, cunoștințele noastre sau pur și simplu cei care te servesc cu o bere la o terasă. Toți merită să fie sănătoși și fericiți. Viața e mult mai tristă dacă ei nu sunt la fel de fericiți și sănătoși. Cum îți mai iei tu fericirea și energia din jur dacă ești înconjurat de oameni triști și nemulțumiți?
Votul nu-ți garantează faptul că toți cei dragi sau că toți cei care te înconjoară vor fi mai sănătoși și mai fericiți. Votul îți garantează doar faptul că printre multe lucruri pe care le poți face pentru cei din jur te-ai străduit să faci ceva. Vei avea o conștiință mai curată. Vei dormi mai bine.
Nu va câștiga cel pe care eu îl voi vota. E pertinent ceea ce spui. Și realist. Ok, și ce dacă? Pe principiul ăsta ai pierdut o viață întreagă tot ce era de pierdut. E un principiu psihologic aici. Toți se dau cu învingătorii presupuși. E ca și cum ai ține cu Franța la un campionat mondial sau european în loc să ții cu România pentru că România nu are șanse.
Greșit. Înainte să alegi cu cine votezi informează-te și votează pe cei care sunt mai aproape de valorile tale. La urma urmei, valorile tale sunt motivul pentru care trăiești, combustibilul care te face să te ridici din pat dimineața și să mergi mai departe. E vorba de zâmbetul celor dragi. Imaginează-ți zâmbetul lor. Și acum gândește-te. Chiar merită să fii parte dintr-o turmă (se numește în psihologie conformism social) și să votezi cu ce votează turma doar ca să faci parte din turma câștigătoare? Înainte de toate amintește-ți te rog că am folosit cuvântul ”turmă” de trei ori în expunerea anterioară. Chiar vrei să faci parte dintr-o turmă? Probabil că nu, pentru că ești om, nu oaie sau orice animal care merge în turme.
Indiferent cine ești, indiferent în ce cercuri te învârți, indiferent de toate, uită-te la videoclipul ăsta și vorbește cu prietenii tăi să voteze. Dacă ai citit până aici tu cu siguranță ești deja un om de bine care va vota. Fiecare share contează așa cum fiecare vot contează. Hai să facem pentru restul vieții noastre de acum încolo o Românie mai bună. Pentru că România poate și merită.
Sursă magine: ”turmă” via Shutterstock
Si eu mă duc să votez de fiecare dată. Că iese ce-am votat sau nu asta este într-un fel altă problemă. DAR: dacă nu votez n-am nici dreptul de a înjura pe cei care au ieșit. Așa că dacă nu votați tăceți din gură. Nu aveți dreptul de a spune nimic. Dacă votați (nu aveți pe cine? umpleți buletinul cu ștampile), puteți înjura, lăuda (nu prea cred) pe cei care se spune că vă reprezintă.
Mă eu unu, mereu am fost la vot indiferent ce vot ar fi fost, asta de fiecare dată când mă aflam în țară. Și iarăși mereu am îndemnat pe cei din jurul meu să meargă și ei la vot, indiferent de opinie politică, indiferent de divergențe, indiferent de orice ar fi fost, chiar dacă de multe ori votul nostru nu prea contează, însă prefer să cred că mi-am făcut datoria civică.