Vacanță în Bulgaria 25-30 august 2013 – ziua 2

Nisipurile de Aur – 26.08.2013: Sara s-a trezit bine dispusă în jur de 07:50. Numai bine cât să mănânce și să coborâm și noi să mâncăm. Pe noi ne-a lăsat să mâncăm liniștiți ronțăind dintr-o pară în tot acest timp. Lângă masa noastră e o familie de nemți. Sunt extrem de grași, iar femeile de la masă au trăsături masculine indiferent de vârstă. It freaks me out. În România găsești chipuri și corpuri mult mai frumoase decât aici, indiferent că vorbim de litoral sau de un oraș precum Galați. Mulți nemți și mulți ruși. Mai mulți nemți decât ruși la Nisipurile de Aur. La Albena înțeleg că procentul de ruși e mai mare. Se vorbește limba germană mai des decât bulgara.

După ce am mâncat, ne-am pregătit de plajă. Am fost la Mare. Cam departe Marea de HVD Viva Club Hotel. Plus de asta, sunt și niște scări multicele de coborât. Pe mine nu m-a deranjat asta pentru că un pic mișcare nu strică niciodată. Pe plajă am plătit 18 leva pe un șezlong și o umbrelă. Plaja nu m-a dat pe spate. Nu e cine știe ce amenajată, însă am apreciat că nu era mare înghesuială. Cu Sara m-am distrat de milioane în apă. Inițial a plans și nu a vrut să se apropie de Mare, dar după aia nu mai vroia să iasă din apă. Ne-am bălăcit o grămadă. Apa a fost excelentă, iar Sara a fost cuminte. Ba mai mult, a și mâncat un borcănel cu fructe pe plajă.

După plajă a căzut la datorie, iar eu am coborât la piscină să mă mai bronzez un pic și să beau o bere. Am făcut o baie și m-am relaxat. La câte burți am văzut în jur mă bate un gând să mă apuc de sală. Nu de alta, dar deja încep să cred că aș avea potențial :). Aproape uitasem că la Mare la Bulgari vin și români. Unii foarte de treabă, alții mârlani ca și în țară. Lângă șezlongul meu s-au așezat două familii tinere de români. Aparent ok, până s-au apucat de fredonat niște manele și de făcut niște glume proaste cu doamnele care îi însoțeau. Am fost neamț. Sara încă dormea, așa că am mâncat rapid și am urcat să o trezesc pe Irina ca să o trimit și pe ea la masă. A dormit destul de bine, însă trebuie să și mănânce, iar la masă e cea mai mare problemă cu ea. Acum e acum.

Din fericire, a mâncat binișor niște pește cu orez și mai târziu un iaurt cu biscuiți. Pana acum suntem în grafic :). Am scos-o la piscină și ne-am bălăcit frumos alături de alți copii. Am băut bere, ne-am plimbat peste tot prin hotel și Sara a tot dat din mâini cu animatorii zâmbind la toată lumea. A venit și vremea de somn, așa că înainte de cină merge un pui de somn, ca să fie toată lumea bine dispusă.

Îmi plac mâncărurile care se mănâncă doar cu furculița. Sunt un tip destul de comod, însă nu mă dau în vânt după mâncare. Uitându-mă la familia de care ziceam dimineață (e greu sa nu o observi la cât de “mare” e) mi-am dat seama că erau la masă cu mult înaintea mea, iar eu când terminasem de mâncat și savuram deja a doua bere pe terasă ei încă mâncau. Am găsit răspunsul la o întrebare fundamentală a vieții: De ce sunt unii oameni foarte grași? Pentru că majoritatea oamenilor grași mănâncă! Nu toți, poate sunt și oameni care sunt grași din cauza unor probleme, însă marea majoritate a o oamenilor grași chiar mănâncă. Mult.

Sara nu va fi niciodată un om gras. Nu prea mănâncă mâncare gătită, însă îi plac fructele. Ăsta e un lucru bun la urma urmei. Sper să-și mențină gusturile. Mere, nectarine, pere, prune, orice, numai fruct să fie. Am învățat să cer o bere în bulgară :): edna bira. Mă simt bine alături de familia mea, iar Sara pare să nu se mai dezlipească de mine căutând mereu joacă și bună dispoziție. Tocmai a fost un show făcut de echipa de animatori ai Viva Club Hotel. M-am întâlnit cu ei în lift mult mai devreme și am aflat că sunt niște tineri studenți la actorie. Fac treabă bună, iar majoritatea echipei are pasiune. Pe scurt, mi-au plăcut animatorii de la acest hotel. Te fac să simți că ești în concediu și încearcă sa creeze o atmosferă specială de dimineața până seara.

Am o soție frumoasă. Știam asta, dar e bine să o mai spun și public din când în când. Și nu o spun doar pentru că marea majoritate a femeilor de pe aici au o frumusețe care contrastează cu frumusețea româncelor. Dar gata pe ziua de azi. Sunt destul de obosit. Și vreau să dorm. Și dorm.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Vacanță în Bulgaria 25-30 august 2013 – ziua 2”

  1. Buna dimineta Gabi ! Tin sa-ti spun ca sunt intru totul captivata de cronica ta de vacanta pentru ca ma face sa fiu si mai nerabdatoare in asteptarea concediului meu. Si… subscriu cu placere la ceea ce ne-ai comunicat : ai o sotie foarte frumoasa !!!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.