Vacanță în Bulgaria 25-30 august 2013 – ziua 3

Nisipurile de Aur – 27.08.2013: Ziua asta nu a început prea însorit. Sara s-a trezit pe la 09:15. Nu a avut o noapte prea liniștită deoarece s-a trezit pe la 04:30 în noapte și ne-am chinuit să o adormim amândoi. Abia după ce a mâncat un biberon cu lapte am mai avut ceva șanse de izbândă. Eu m-am trezit destul de obosit și cu febră musculară la gambe. În ciuda vremii lipsite de soare dogoritor, ne-am distrat un pic pe la piscină stropindu-ne cu apă. Poate să și plouă afară că Sara tot nu refuză piscina. Irina își face griji că nu o să mai fie vreme bună și că se întoarce la fel de albă precum a venit. Eu m-am bronzat deja și asta pentru că nu m-am ferit de soare și pentru că nu am folosit o cremă cu factor de protecție. Da, știu că nu e bine, dar eu am o piele care suportă bine soarele și se bronzează repede, fără să se înroșească. Probabil un fototip 3.

Ieri m-am împrietenit cu barmanul de la piscină. Un tip foarte relațional care vorbește destul de multe limbi. Am observat că vorbea fluent germana și engleza cu accent bulgăresc, dar și că rupea câte ceva în franceză și rusă. Student la economie fiind, acesta vine pe perioada verii să mai facă un ban la Mare. E de vreo două sezoane la HVD Viva Club Hotel. Își face treaba cu pasiune și vrea să facă un curs de barman, spunându-mi că toate învartelile pe care le face cu sticlele și toate prinderile de gheață în pahare le-a învățat singur. Aflu de la el că Bulgaria e o țară la fel ca România. De fapt, doar mi s-a confirmat asta din spusele lui. El chiar spunea că în Bulgaria este corupție mai mare decât în România. L-am întrebat de câte ori a fost în România și câți prieteni români are care să-i povestească despre România. Nici nu fusese în România și nici nu avea prieteni români. Se știe doar cu un barman român despre care spunea că face cam ce face el numai că românul câștigă mult mai mulți bani lucrând ca barman în România. Când am auzit că știe atât de puține despre despre România, am râs numai la gândul legat de corupție. Probabil ambele țări sunt la fel de corupte.

Până acum am încercat mai multe tipuri de pește: Bonito, pește sabie și rechin. Cel mai mult mi-a plăcut rechinul și cel mai puțin peștele sabie. Nu m-a dat pe spate niciunul, dar cam asta ar fi ordinea preferințelor. În ceea ce privește mâncarea, trebuie să recunosc că cei de la Viva Club Hotel au făcut o treaba destul de bună. Varietate însemnată la fiecare masă și chestii cu adevărat gustoase. Când le vezi aranjate frumos tip bufet suedez, ai senzația că vrei să guști din toate. N-ai cum să nu te îngrași. Eu am reușit să respect stilul de viață disociat doar la masa de prânz. Nu am posibilitatea să mă cântăresc aici, dar sunt tare curios dacă m-am îngrășat. Cu mai mult de 1 kg în plus nu cred că mă voi întoarce în țară. Înot destul de mult, urc și cobor câte 6 etaje de mai mult ori pe zi (cu 9 kg în brațe) și nu dorm decât noaptea. Cu alte cuvinte, fac mult mai multă mișcare decât în mod obișnuit. Plus de asta, chiar dacă nu mănânc disociat de fiecare dată, nu mănânc cantități mari. Deci n-ar trebui să fie probleme cu greutatea.

Pe lângă bere mai beau și tequila sunrise. Barmanul cu care m-am împrietenit mi-a povestit cum s-a născut această băutură. Cică în Mexic ar fi fost un vierme în tequila, iar barmanul a încercat să-l ascundă rapid cu suc de portocale roșii. Nu știu dacă așa o fi sau nu, mai ales că eu știam că tequila de la mama ei se bea cu viermi înăuntru, acest lucru fiind unul normal. Eu prefer tequila fără viermi :). Probabil vă întrebați când am timp să scriu atâta, mai ales că mi-am propus să petrec cât mai mult timp cu familia. Păi, fac acest lucru când familia mea doarme. Cobor de obicei la piscină, beau o bere, privesc oameni și scriu. Mă relaxează. Apropo de privit oameni, scriam de niște oameni grași. Mi-am dat seama că imaginile neplăcute sunt la fel ca mirosurile neplăcute. Odată ce te-ai obișnuit cu ele nu mai sunt atât de neplăcute, până când ieși din cameră și intri iar. Cunoașteți senzația, nu :)? Am început să văd și oameni ok. Apreciez bunul simț al nemților mai în vârstă, iar rușii nu sunt chiar așa de nașpa cum se spune. Se vede că bărbații ruși sunt oameni serioși, conservatori, dintr-o bucată, dar nu văd nimic rău în asta.

La școală, bulgarii învață literele lor, deci alfabetul pe care îl folosim noi îl învață ei singuri. Bine, și noi avem particularități precum diacriticele, dar la ei totul e în altă formă, iată: Още една бира. Am întrebat dacă limba lor se trage în mare majoritate din limba rusă. Barmanul mi-a zis că nu și că bulgara are doar niște mici influențe, la fel ca și limba română. Sună ca rusa, dar se pare doar că sună. Bulgarii consideră limba rusă destul de dificilă.

În vacanța asta simt că mă apropii și mai mult de soția mea. Timpul liber petrecut împreună e al naibii de important într-o relație. Parcă e și ea mult mai relaxată, chiar dacă copilul ne consumă ceva timp și energie. Singurul stres e să mănânce Sara, că în rest s-a adaptat aici și îi place foarte mult. Urmează masa de seară. Imediat ce se trezește o voi aduce la masă și o voi fugări din nou cu mancarea :). Încet, încet, va învăța ea să mănânce ce mâncăm și noi. Are 1 an, 2 luni și 2 săptămâni, deci putem să îi dăm aproape orice de mâncare, în afară de carne de porc sau alimente cu risc mare de alergie (mai ales cu antecedentele ei). Din fericire am aflat cum s-o faci pe Sara să mănânce. Trebuie să o alergi cu mâncarea. În seara asta a avut efect și am reușit să-i dau să mănânce destul de bine: cartofi, iepure, pui, paste și pâine. Sunt foarte mulțumit. Pe lângă faptul că a mâncat, s-a și distrat apoi alături de un clovn și alți copii. Când e vorba de copii, distracție și clovni nu mai există bariere lingvistice :).

Din păcate Sara nu a adormit repede și nici n-a avut vreun somn prea bun, dar se putea și mai rău.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.