Vacanță în Bulgaria 25-30 august 2013 – ziua 1

Galați – Nisipurile de Aur – 25.08.2013: Atenție, e un jurnal de călătorie cu detalii relevante doar pentru noi. L-am pus pe blog doar ca să ne aducem aminte cu plăcere de această călătorie. S-ar putea ca multe dintre detalii să nu intereseze pe nimeni în afară de noi. Face parte dintr-un proiect personal denumit sugestiv: Vreau să-mi cunosc mai bine familia. Cele 5 zile fără blog, mail și rețele sociale au stat la baza acestuia. Mulțumesc pentru înțelegere.

Am plecat din Galați în jur de 12:00. Sara a fost în general cuminte, însă nu prea a dormit în mașină. A dormit fix o jumătate de oră, de la 14:30 la 15:00, dar a părut să-i ajungă. Am ales traseul Galați – Bărăganu – Țăndărei – A2 – Mangalia – Vama Veche – Nisipurile de Aur. Un traseu destul de liber și rapid. Înainte de a ieși din țară am oprit la un Rompetrol înainte de Mangalia și am încercat să-i dăm Sarei să mănânce. Nu a vrut mâncarea ei, dar a mai ciugulit o prună, niște pufuleți și niște șnițel din sandwich-urile noastre luate din benzinărie. În rest a fost bine dispusă.

Am trecut repede vama la români pe la Vama Veche și mi-am luat vigneta pe 7 zile cu 5 euro de la ghișeul de imediat după punctul de trecere. Totul a mers repede. Google Maps m-a dus direct la Viva Club Hotel (Nisipurile de Aur), unde aveam rezervarea. Pe drum au fost vreo 4 echipaje de poliție bulgărești, dintre care unul era dotat sigur cu radar. Când am ajuns la hotel, paznicii din parcare m-au întâmpinat cu câteva întrebări și m-au direcționat legat de cum să parchez. La recepție, toată lumea a fost foarte amabilă și săritoare. Am fost întâmpinați cu un pahar de șampanie și am aflat că ni s-a oferit din partea casei o cameră mai bună decât cea pe care o plătisem, una ceva mai mare, cu vedere la Mare. Recunosc că până acum, HVD Viva Club Hotel din Nisipurile de Aur, Bulgaria, m-a impresionat în mod plăcut.

Camera era mare și spațioasă, cu vedere la Mare, așa cum ni s-a promis. Mobilierul nu era tocmai nou, dar pe noi asta nu ne-a deranjat. Baia impecabilă. Ne-am dus la cină pe la 18:30. Aglomerație mare. Sara obosită. Am mâncat rapid doar eu și apoi m-am întors în cameră ca să meargă să mănânce și Irina. Nu prea mâncase Sara astăzi așa că i-am făcut lapte. Nici pe ăla nu l-a vrut, așa că am culcat-o și i-am dat laptele prin somn. A adormit greu, dar după ce a adormit era lată :). Fusese o călătorie obositoare pentru ea, la fel ca și pentru noi. A dormit de la 19:20 până la 21:28.

Eu am coborât pe la 20:30 la o bere. Bere este din belșug la All Inclusive, dar nu prea are gust. Nu că are gust rău, dar nu are gust de bere calumea. Și parca nu e prea alcoolizată. Așa că mi-am luat și un Uzzo. Mi-am adus aminte de ce nu-mi place Uzzo :). Am rămas pe bere. Și am mai încercat și tequila sunrise. Aia mi-a plăcut. Nu era făcută ca în Micro 39, ca la mama acasă :), dar a mers. Sara s-a trezit plângând (cine zicea că o vacanță alături de un copil mic nu e vacanța de-a binelea?). Am ajuns în casă și împreună cu soția mea am reușit să o ogoiesc (cum se zice la Moldova :)). Am coborât din nou la bere și pot spune că am petrecut timp de calitate în familie, chiar dacă atunci când ne beam berea, cafeaua sau apa, unul dintre noi era la plimbare cu aia mică.

E 0:23 și Sara nici vorbă de somn. O schimbă mama ei în hainele de noapte și urmează să mănânce niște lapte înainte de culcare. Sper să adoarmă repede. Eu mă voi ocupa de legănat :), ca de obicei :). Din balconul hotelului îmi dau seama că stațiunea Nisipurile de Aur e încă vie la ora asta. În depărtare se aude I love rock and roll și oameni care fredonează cu putere. În cameră e liniște. Încă suntem în perioada de adaptare, dar e fain. 01:04: a adormit profund.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Vacanță în Bulgaria 25-30 august 2013 – ziua 1”

  1. Te rog saluta-l pe Manager (Kostadin Terziev) din partea noastra. Suntem departe si ne lipseste marea. O sa aveti o vacanta super, garantez si eu.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.