V-ar plăcea o conferință de blogging la Galați?

Mă adresez prin acest articol către toți cei care au participat la evenimentele #BGG de până acum, dar și celor care nu au participat și care ar putea fi interesați de subiect. Însă mi-a străfulgerat prin minte o nouă abordare #BGG. Creșterea #BGG și împărțirea întâlnirilor de acest tip pe 3 mari direcții: Drinking Day, Blogging Day și Presentation Day. Dați-mi câteva minute să vă povestesc la ce m-am gândit.

Blog Gathering Galați – Drinking Day

Este ceea ce am făcut până acum. Bem bere, socializăm, ne cunoaștem, facem networking, legăm prietenii. În continuare vom avea parte de sponsori care să ne ofere diverse surprize plăcute și să ne susțină întâlnirile.

Blog Gathering Galați – Blogging Day

În Galați și Brăila există oameni cu talent care ar putea crește valoarea și forța blogosferei locale. La acest tip de eveniment mă gândesc să închiriem o sală de conferințe și participăm la prezentări publice legate de blogging. Aceste prezentări vor fi realizate de absolut oricare din noi, în funcție de cine vrea și cine se oferă. Scopul este să facem sharing structurat de informații astfel încât să ne creștem nivelul de cunoștințe și profesionalism în ale blogging-ului. Indiferent cât de des publicăm, indiferent despre ce scriem. Chiar dacă nu facem din blogging o meserie, sunt convins că toți ne dorim ca blogurile noastre să arate bine, să fie setate și optimizate corect, să fie cunoscute și de alți oameni și eventual să fie monetizate (pentru cine își dorește). Corectați-mă dacă greșesc. De asemenea, mă gândesc că uneori putem invita bloggeri mai experimentați să ne vorbească. Dacă va fi un eveniment însemnat, vor veni.

Blog Gathering Galați – Presentation Day

Pe sistemul organizatoric de la Blogging Day, în această zi ar fi liber la prezentări pe care oameni sau companii vor să le susțină bloggerilor prezenți la eveniment. Proiecte, idei, inițiative, orice. Important este ca cei care doresc să prezinte ceva, să se înscrie înainte. Adică, prezentările vor fi filtrate, ca să nu se ajungă să se facă publicitate directă. Pot fi povești de succes ale companiilor în online sau pur și simplu povești de succes. Cred că ar fi interesant și ar putea ieși ceva ok și de aici.

#BGG

Asta ar putea însemna un maraton de 3 zile care să înceapă cu #BGG – Presentation Day, să continue cu #BGG – Blogging Day și să se încheie cu #BGG – Drinking Day. Pe sistemul 18:00 – 20:00 pentru primele două zile și 18:00 – no limit în ultima zi :). Sau le putem face separat. Oricum, nu pot face asta de unul singur și de aceea aștept feedback și idei. Ar fi ok să le colectăm prin comentarii mai jos și să le discutăm transparent.

13 comentarii la „V-ar plăcea o conferință de blogging la Galați?”

 1. Daca vreti trei zile, va recomand o iesire VSD (vineri, sambata, duminica) cu o oferta buna la una din pensiunile din zona. Pauzele dintre prezentari au si ele rolul lor :)

  Sfatul meu, bazat pe experienta obtinuta in cadrul blogosferei vrancene, este de a tine cont si de calitatea bloggerilor nu doar de orasul de domiciliu. O blogosfera locala are valoare doar daca intre membrii ei exista o relatie stransa de prietenie (a se revedea VSD-ul) si toti cei din interior o pazesc de cei deranjati la tartacuta.

  Răspunde
 2. Frumoasa poza, frumoase amintiri. In ce data ati dori, dragilor, sa organizam intalnirea/conferinta/meeting-ul? :)

  PS: Sunt cu totul de acord ca sa durata sa fie de doar o zi!

  Răspunde
 3. Deja se contureaza ca nu va fi pe 3 zile;), chiar majoritatea opiniilor se duc spre o zi. E posibil sa fie destul de obositor o zi.
  Oricum ce ar trebui sa apara la #BGG 4 este un pic de organizare. Ca si la sfarsitul discutiei de la #BGG 3 militez pentru o sesiune de discutii deschisa celor care nu fac blogging, dar care pot oferi subiecte de discutii blogerilor, a doua sesiune sa fie deschisa doar blogerilor si plecand de la prezentari ale bloggerilor din Galati (sau cei invitati de afara) mergand pana la discutii despre rolul unui blog and etc. ;)

  Eu personal sunt mai interesat de prima discutie ;)).

  Răspunde
 4. Mie mi se pare faina ideea de conferinta, insa nu acum. Am putea face un BGG4 ca si pilot cu sectiunile de presentation si blogging, sa vedem cum merge, ce ecou are si apoi pe final de an sau chiar in primavara viitoare o conferinta. Ideea e ca de la simple intalniri de socializare si pana la o conferinta se vor fi intamplat chestii care sa merite a fi spuse intr-un eveniment de o asa amploare. Oricum voi fi si eu cu voi acolo!

  Răspunde
 5. Cred ca ne intindem prea mult pe trei zile. Putem sa facem presentation si blogging workshop in doua zile. Sau chiar una, ca mai mult de 4 ore de workshop initial cred ca e prea obositor. Asadar eu propun fie un vineri 18.00 – 22.00 cu sambata – drinking day, fie sambata 16.00 – cat o fi si sa facem tot intr-o zi.

  Răspunde
 6. Bine, pe de altă parte, un aşa eveniment, zic eu, ar avea nevoie de un BGG înainte doar pentru planificare. Tind să cred că sunt foarte multe aspecte care trebuie tranşate şi discutate.

  Răspunde
 7. Si eu cred ca 3 zile sunt prea multe pentru BGG4, insa putem combina cele 3 mari directii intr-o singura zi. Timpul alocat sa fie mai mic, astfel incat sa poata participa toata lumea.

  Răspunde
 8. O singură zi sună mult mai realist. Trei „sesiuni”, primele două despărţite de o pauză de cafea, şi-apoi drinking-ul sub numele de networking.

  Răspunde
 9. Trei zile e prea mult, eu unu n-aş putea participa. Două e discutabil. Eu unu aş spune că merge o variantă de genul:

  Sâmbătă 18:00-23:00 deschiderea (drinking day suna un pica cam deranjant, doar scopul nu e să bem, aia e doar acompanierea discuţiei).

  Duminică la… 10:00 să spunem, sesiunea „blogging day”. Până pe la 14:00 e suficient.

  Pauză de masă, plimbare, sau orice momente sociale până la 16:00.

  De la 16:00, să cânte bloggerii grei. La fel, cam trei ore alocate, după care sesiunea se termină. Merge o oră alocată pentru diplome/menţiuni interesante şi un discurs din partea organizatorului, după care încheiem seara pe la 20-21 cu o masă împreună, cine mai vrea.

  Răspunde
  • Și mie mi se par 3 zile mult. Cred că dacă ne organizăm un pic am putea face totul într-o singură zi și am rămâne doar la titulatura de #BGG. Și Laura spunea ceva de genul ăsta. Dacă începem la 15:00 cred că ne încadrăm cu tot.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.