La Cluj. Se numește SEO by SQUIRRLY și poate fi descărcat de aici. Este incomparabil de bun cu toate chestiile deja cunoscute precum SEO by Yoast sau SEO for WordPress. Ei se ocupă de fapt cu altceva: content marketing la bază. Povestea e interesantă. Ca să facă content bun și-au creat un plugin. Pluginul a fost atât de apreciat pe WordPress.org încât WordPress i-a contactat și le-a zis: ”Fraților, ceea ce oferiți voi gratis e prea bun. Trebuie să băgați și ceva cu plată.” Au făcut și asta. Dar au păstrat funcționalitățile pluginului gratuit ”intact de bune”. Dar bune de tot. Vă recomand să-l descărcați și să dați o tură. Veți fi uimiți de cât de simplu și fain e totul. Apropo, au suport gratuit inclusiv pentru treaba aia de pe dreapta din Google. Cauți Nike și îți apare Nike în dreapta cu istoric și toate cele. Se numește Json-LD metas for Semantic SEO. Știe și din astea în varianta gratis. E clar, rezultatul nu ți-e garantat, dar măcar știi cum să încerci să ajungi acolo. Download.
Aveam și eu cont parcă, că mai primesc mailuri de la ei 1-2 ori pe săptămână, însă nu mai știu la ce anume mi-am făcut cont, sau nu mai știu exact dacă am făcut un test cu adevărat, sau pur și simplu am instalat pluginul și l-am scos. Cert este că uneori mai trimit emailuri faine referitoare la WordPress în general.
Mai nu stiu ce sa zic. Mi-a cerut emailul ca sa ma lase sa-l folosesc si eu cand un plugin face lucrul asta ma uit cam stramb pentru ca in afara de spam nu gasesc nicio utilitate pentru a-mi folosi emailul. Ca sa faca cereri prin API via JSON sau XMLRPC n-are nevoie de emailul meu. Deci asta e una dintre problemele pentru care in opinia mea nu e „mai bun” decat nimic identic si disponibil fara astfel de mizerii.
Apoi, statisticile SEO pe care le afiseaza in dreapta nu sunt o noutate in sensul ca exista o sumedenie de alte plugins ce fac acelasi lucru, e plin Codecanyon de ele.
Dincolo de asta la „keyword research” Google Romania nu exista: http://imgur.com/a/7Y3tL. E amuzant sa-l recomandam romanilor si sa fie facut de romani dar Google.RO sa nu apara in lista desi exista un API unic pentru toate platformele locale de Google. Sau .ro lipseste pentru ca se ia in calcul extensia domeniului si se foloseste asta pentru a cere comision ca sa apara .ro? Nu vreau sa sun absurd, dar m-am obisnuit cu business practices dinastea. E plin WordPress.org repo de plugins si teme prezentate intr-un fel sau altul si dupa ce le instalezi constati ca singura lor utilitate e sa ocupe un loc in lista de activate pentru ca orice „feature” laudat e de fapt cu plata si toata informatia de pe pagina de repo e misleading. Si sincer cam asa e si aici pentru ca e limitat la 35 de articole si 1 pagina/site saptamanal pentru optimizare. Iar de pe acelasi email nu pot sa folosesc pluginul pe alt site de WordPress.
Deci nu, nu e mai bun decat alte pe care le-am testat cu functii similare ci e exact identic. Deactivate, Delete, Bye!
Mie tot imi place :P Treaba cu adresa de email e marketing. Asa as face si eu :)
Nu intentionez sa te contrazic, fiecare lucreaza cu ce plugins vrea, si eu am preferintele mele. Doar ca sunt o serie de chestii care nu prea dau bine. Una e treaba cu marketingul, eu nu dau subscribe aproape pe nicaieri. Prefer sa-mi intre 2 mailuri pe zi care sa ma priveasca direct in loc de 200 care sa nu-mi serveasca la nimic. Dincolo de asta mai e o treaba cu colectarea de adrese de email pentru ca e plin internetul de baze de date gaurite si emailuri expuse.
Apoi mai e chestia cu lipsa Google.RO. N-am inteles de ce si nici n-am sa inteleg. Si chestia cu pagina de WordPress.org misleading e deja clasica. N-au inventat ei apa calda :D
Dap. Oricum rămâne de testat si verificat orice pe măsura ce folosești. Nici eu nu-s fan mailuri de gen, dar lucrând in domeniu ma mai abonez ca sa văd in general ce auto-response si ce funneluri se mai practica :)
Eh! asta-i cu totul alta poveste :D
Nu i-au sunat si cei de la Google? :D
Și Becali :)
Pe mine m-ar interesa prin ce califici „extrem de bun” Gabi.
Yoast a fost ok pana a băgat și criteriul de citire.
Fugi ma cu yoast-ul tau. :D
Interfața de lucru, simplitatea, e concentrat pe chestiile esențiale si poți sa faci un content de toată frumusețea pentru ca știe si „romană”, te ajuta cu keywords research, optimizări, densitate etc.
Da si tu o tura :)
Mda foarte interesant, iata ca si romanii stiu sa faca chestii bune, ce pot sa spun felicitari.
Mersi de info, am să îl încerc și eu să-mi dau cu părerea.