Unde sa pun scaunul auto al copilului

Sau mai bine spus, care e cel mai bun loc pentru scaunul copilului într-o mașina? Părerea mea este în primul rând că merită să investiți într-un scaun auto pentru copil cu ISOFIX. E mult mai sigur, mult mai ușor de montat, mult mai tot ce vreți voi. Dovedit științific cu teste și părerea mea personală. Plus că după ce copilul halește o grămadă de urși Barni lipicioși stând pe scaun și zâmbind e mult mai ușor să faci două clickuri, să îl scoți și să îl scuturi. A, și care e cel mai sigur loc pentru scaunul copilului în mașină? Părerea mea este că în spatele șoferului, adică pe scaunul din stânga spate. Pentru simplul fapt că oricine ar fi la volan (tatăl nebăut sau mama nebăută + tată țapăn în dreapta) în caz de ceva șoferul își protejează instinctual fizicul debordant. Deci zona din stânga spate. Scaune cu Isofix găsiți. De aici i l-am luat Sarei și de aici i l-am luat unei prietene.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Unde sa pun scaunul auto al copilului”

 1. Cum nu toate masinile sunt dotate cu sistem isofix, pentru a mentine scaunul mereu curat, este suficient sa il acoperim cu o husa pe care o putem scutura rapid (in cazul in care scaunelul nu are deja o husa detasabila). Iar legat de pozitionarea pe bancheta spate, s-a constatat ca pe mijloc este cel mai sigur de pozitionat.

  Răspunde
 2. Cum ziceam si pe fb, zona din stanga a masinii este mai expusa la evenimente rutiere care nu depind foarte mult de sofer (nu primesti prioritate de dreapta, depasiri riscante efectuate de “meseriasi” care se repliaza ulterior .. in tine, etc.) Zona dreapta a masinii o poate feri mai usor un sofer atent/prudent (acorzi prioritate, nu te bagi la limita in depasiri, nu “iei fata”, samd.). Desi a fost un promo la TV in nu mai stiu care campanie efectuata de Politia Romana in care o fata zbura prin parbriz printre parinti, cel mai sigur loc din masina in caz de impact e pe mijloc. Avantaje sunt pentru toti: sofer singur cu juniorul in masina (dai mai usor un servetel, o sticla cu apa, supraveghere usoara in retrovizoare fara reglaje suplimentare, o usoara inaltare a capului si poti verifica ce se “executa” in spate), mama in dreapta prin intoarcere usoara are acces complet la junior si bineinteles juniorul sta in cea mai ferita zona din masina.

  Eu imi tin fata pe mijloc si uneori in dreapta spate.

  Răspunde
 3. am impresia ca pe mijloc e mai safe. bine, il tin pe partea mea pentru ca nu merge centura pe mijloc. pentru ca nu toate masinile au izofix!:)

  Răspunde
 4. Daca-l pui in partea opusa soferului il poti vedea ce face in oglinda retrovizoare. Daca e in spatele tau poate esti tentat sa te intorci sa vezi ce face cateodata.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.