Acest articol se adresează celor care au un canal de YouTube, fie că sunt persoane fizice sau companii. Sau celor care plănuiau de mult să-și lanseze un canal de YouTube și aveau nevoie de puțin ajutor. Vă prezint TubeBuddy.
Această aplicație este certificată direct de YouTube, deci o poți folosi cu încredere pentru a-ți crește canalul. Eu tocmai ce-am instalat-o și conectat-o cu canalul meu de YouTube, ca să văd dacă poate fi de ajutor și pentru canale în română.
La bază, TubeBuddy este o extensie gratuită pentru browser și în același timp o aplicație gratuită pentru mobil care se integrează direct cu YouTube astfel încât să-ți faci managementul canalului cu ușurință. Se integrează frumos și cu alte conturi adiacente canalului tău:
- Facebook (pagină)
- Patreon
- Bluebook
- Amazon Alexa
- MagicLinks
Cât costă TubeBuddy?
TubeBudy este la bază o aplicație GRATUITĂ.
Nu ai nimic de pierdut dacă îți instalezi și dai o tură cu TubeBuddy, pentru că în versiunea free ai deja destul de multe facilități precum:
Launch Pad
- Upload Checklist – îți creezi o listă integrată și 100% customizabilă de acțiuni pe care să le faci în timpul procesului de upload și publicare a unui videoclip
- Best Practice Audit – îți face verificări și recomandări automate astfel încât să te asiguri că videoclipul tău respectă politicile oficiale YouTube
- Opportunity Finder – îmbunătățește performanța videoclipului realizând modificări sugerate bazate pe rapoarte, analize și engagement în rețelele sociale
- Active Monitor – TubeBuddy rulează în background și te notifică automat legat de situațiile ce țin de bunele practici recomandate sau de oportunitățile apărute
Canned Responses
Canned Responses (răspunsuri conservate sau răspunsuri la conservă, cum s-ar zice) îți permite să salvezi răspunsuri predefinite la cele mai populare întrebări și să le postezi abonaților cu un singur click, de oriunde ai fi, fără copy/paste sau scris mereu.
De asemenea, îți oferă posbilitatea să urezi bun venit cu ușurință noilor abonați. Un fel de mesaj de bun venit semi-automatizat care va crește engagementul și loialitatea.
Promo Materials
Be baza canalului tău de YouTube, TubeBuddy îți va crea niște linkuri permanente pe care le poți shareui pe unde vrei o singură dată, fără să-ți mai bați capul că cel mai nou content ajunge sau nu în locul respectiv.
Mai exact, dacă ai un blog sau un site unde vrei să pui cele mai recente videoclipuri într-un widget, TubeBuddy îți generează un cod de embedding sau un link care mereu va afișa cel mai recent videoclip, indiferent cât publici.
Ăsta e doar un exemplu, pentru că la secțiunea Promo Materials din TubeBuddy vei găsi mai multe elemente și scurtături ce țin de promovarea canalului tău.
Usage Statistics
După cum îi spune și numele, aici ai parte de diverse statistici de utilizare și la un moment dat vei putea inclusiv măsura câte ore din viața ta de YouTuber ți-a salvat TubeBuddy.
Există și versiune plătită?
Da, bineînețeles, există și versiuni cu plată, însă din punctul meu de vedere nu sunt deloc scumpe. De exemplu, versiunea Pro costă 9$ pe lună (37 lei), dar dacă ești la început și canalul tău are sub 1.000 de subscriberi, îți oferă acest abonament la jumătate de preț, adică la 4,5$ pe lună (19 lei) – ceea ce e cât un pachet de țigări, cred :)
În versiunile Pro, Star sau Legend ai diverse funcționalități suplimentare față de cele gratuite pe care le-am menționat mai sus, precum:
- Unelte de productivitate
- Generator de thumbnails (din alea mișto)
- Tags & Keyord research (ca să ai mai multe vizualizări)
- Procesare bulk
- Unelte de monetizare
- Programări avansate
- Templateuri pentru carduri și ecrane de final
- A/B testing
- Analize și rapoarte de retenție
- Analize și rapoarte despre competiție
Concluzie
Având în vedere că TubeBuddy este o aplicație certificată YouTube și este în acest moment numărul 1 din punct de vedere al ratingurilor primite există posibilitatea ca deja să o folosești dacă ai un canal de YouTube și să nu fie nimic nou pentru tine.
Însă dacă nu o folosești încă, nu mai sta pe gânduri. Intră aici, înscrie-te folosind contul tău de YouTube și începe să testezi versiunea gratuită care nu implică nici un fel de obligație. Îți instalezi extensia de Chrome și aplicația pe mobil și spor la treabă.
După aceea mai vezi tu dacă merită să testezi un plan plătit ieftin măcar o lună de zile.
Ai nevoie de ajutor?
Urmărește acest video.