Treaba cu Facebook și software-ul ăla

Circulă pe net următorul mesaj:

Dat fiind faptul că Facebook a ales să implice un software care permite furtul de informaţii personale: astăzi, 11.11. 2015, ca răspuns la noile orientări Facebook, în conformitate cu articolele l. 111,112, 113 din Codul de proprietate intelectuală, declar că drepturile mele sunt ataşate la toate datele cu caracter personal, desene, artă, fotografii, texte etc., publicate în profilul meu. Pentru uz comercial trebuie cerut acordul meu scris, în orice moment.”

Cei care citesc acest text, îl puteţi copia şi lipi pe peretele Facebook. Acest lucru va permite punerea sub protecţie a proprietăţii intelectuale. Cu această versiune, spun pe Facebook că este strict interzis să fie dezvăluite, prin copiere, distribuire, retransmitere, sau să ia orice altă acțiune împotriva mea, bazate pe acest profil şi/sau conţinutul acestuia.

Încălcarea confidenţialităţii este pedepsită de lege (UCC 1 1 1-308-308-103 şi statutului de la Roma). Facebook este acum o entitate deschisă. Toţi membrii sunt încurajati pentru publicarea unui anunţ de acest tip.

Dacă preferaţi, puteţi copia şi lipi acest text. Dacă nu aţi publicat această declaraţie, cel puţin o dată, se permite în mod tacit utilizarea unor elemente cum ar fi: fotografii, informaţii şi altele, conţinute în profilul personal.

Este un mesaj fals. Facebook nu face așa ceva. Nu recomand să dați acest mesaj mai departe pentru că va semnaliza doar un singur lucru. Nu zic care. Hai să zicem că vei semnaliza că ești ”credul”. Nu e nici o problemă. Probabil nu știi cum merg toate treburile în online. Sincer să fiu, nici nu știu de ce unii propagă aceste mesaje false. Prea mult de câștigat nu au. Pot doar să-mi imaginez că au fumat niște iarbă și se plictisesc.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Treaba cu Facebook și software-ul ăla”

  1. Cel mai “interesant” este ca s-au scris si articole in celebrele “surse de incredere”. Ai scris si tu, dar tu macar sustii ca e fals, ceilalti sustineau cu tarie ca asta zice Facebook…

    Răspunde
  2. Ca le iau, ca nu le iau, oricum de indata ce o chestie ajunge pe net nu mai e sigura. Oricine o poate lua. Ca o sa ia o informatie dintr-un mail, dintr-un mesaj privat sau de pe un blog public, tot pe acolo e.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.