Vă spun din start ca să nu mă acuzați de fățărnicie că scriu acest articol din două mari motive: 1. Vreau să clarific miturile legate de tratarea vergeturilor. 2. Partenerii de la aBeauty clinique Galați au o promoție foarte bună săptămâna asta legată de tratarea vergeturilor. Dar înainte de asta vreau să clarific un pic treaba cu vergeturile. Nu sunt medic specialist, nu sunt nutriționist sau specialist în domeniu, așa că nu vă speriați dacă nu veți găsi în articolul meu o groază de termeni tehnici sau medicali. Pur și simplu voi vorbi despre vergeturi pe înțelesul tuturor.
(P) Obține -20% reducere pe viață la comisioanele de tranzacționare crypto pe Binance folosind linkul meu de afiliere. Este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat cu vechime (majoritatea pot oferi doar 10%). Vezi aici lista completă de linkuri cu bonusuri și reduceri. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
În primul rând, există două tipuri de vergeturi: vergeturile roșii recente și vergeturile albe vechi. Vergeturile roșii sau rozalii sunt mult mai ușor de tratat pentru că ele se mențin la acest statut doar în primele 6 luni de când au apărut. După aproximativ 6 luni, mai mult sau mai puțin, în funcție de calitatea pielii, vergeturile roșii se transformă în vergeturi albe. Vergeturile pot fi privite foarte bine și drept cicatrici, chiar dacă ele nu apar în urma unor operații, accidente, episoade acneice etc. Practic, vergeturile sunt urmările unor leziuni ale pielii datorate de obicei modificărilor bruște de volum în anumite zone (sarcină, îngrășare rapidă, slăbire rapidă etc.). Zonele în care vergeturile sunt întâlnite cel mai des sunt abdomentul, coapsele exterioare, gambele și zona fesieră. De asemenea, veți observa vergeturi și în zona brațelor sau a umerilor la anumiți culturiști care și-au grăbit procesul de creștere a masei musculare din zona respectivă.
Acestea fiind spuse, hai să vă povestesc despre miturile legate de vergeturi, sau mai degrabă despre cum se pot trata și cum nu se pot trata vergeturile.
Cum nu se pot trata vergeturile?
Vă spuneam mai sus că vergeturile pot fi considerate un fel de cicatrici la bază. Chiar dacă există niște diferențe, conceptul și mecanismul vergeturilor este similar cu cel al cicatricilor. Asta înseamnă că este imposibil ca cineva să creadă că va putea trata vergeturile prin tratamente naturiste, masaje, creme sau alte soluții neinvazive.
E drept că există tratamente corporale neinvazive pe bază de radiofrecvență care te pot scăpa de celulită, te pot ajuta să reduci în circumferință zona lucrată și per total îți oferă un aspect îmbunătățit al pielii. Însă chiar dacă aceste tratamente neinvazive pe bază de radiofrecvență, infraroșu, vacuum, role mecanice etc. te ajută și chiar sunt indicate alături de un tratament serios împotriva vergeturilor, nu sunt suficiente singure. Am îngroșat cuvântul neinvazive pentru a nu se face confuzii între tratamentele neinvazive cu radiofrecvență și tratamentele invazive cu radiofrecvență pentru că sunt două treburi diferite ca eficiență.
Cum se pot trata vergeturile?
Există două metode de tratament al vergeturilor. Mă refer la tratamente care funcționează. Prima metodă e tratarea vergeturilor cu laser, ia a doua metodă este tratarea vergeturilor cu radiofrecvență. Ambele metode sunt invazive. Ambele metode stimulează producția de colagen și forțează regenerarea pielii. Ambele metode sunt la fel de eficiente după finalizarea tuturor sesiunilor de tratament. Există totuși și niște diferențe care merită menționate.
Tratamentele cu laser împotriva vergeturilor necesită un număr ușor mai mic de ședințe, dar sunt dureroase, iar perioada de recuperare este foarte mare. Acest lucru înseamnă că pe lângă suferință, pacientul va trebui să aștepte în anumite cazuri și două luni până se să întoarcă la activitatea normală. De aceea, în zilele noastre, tratamentele cu laser CO2 împotriva vergeturilor sunt din ce în ce mai puțin alese de către pacienți, mai ales că există acum soluții mult mai confortabile.
Tratamentele cu radiofrecvență împotriva vergeturilor necesită un număr cu până la 2 ședințe mai mare față de tratamentele cu laser, sunt minim invazive, deci mult mai puțin dureroase decât laserul, iar perioada de recuperare este foarte scurtă, unii pacienți putând să se întoarcă la activitățile normale chiar și în câteva ore de la efectuarea unui tratament. Tratamentele cu radiofrecvență sunt realizate cu ajutorul unui aparat scump fabricat de Syneron, liderul producătorilor de echipamente medicale de înfrumusețare. Syneron eTwo Sublative (aparatul și tratamentul) folosește atât radiofrecvența cât și infraroșul pentru tratarea vergeturilor.
Despre promoția aBeauty clinique de care vă ziceam, puteți citi mai multe aici. Ea mai este valabilă până marți, 17.09.2013. aBeauty clinique este sigurul centru de înfrumusețare medicală din regiunea Galați-Brăila care deține Syneron eTwo (Sublime și Sublative).
Tratarea vergeturilor este cu adevărat posibilă?
Da. În cazul vergeturilor roșii, recente, este bine să apelați imediat la un tratament antivergeturi pentru că veți scăpa complet de ele. În cazul vergeturilor, albe, foarte adânci, vechi, este bine să apelați în continuare la un tratament antivergeturi pentru că acestea vor fi mult ameliorate, ajungând în unele cazuri să nu mai fie percepute decât de pacient, la nivel estetic general existând un rezultat excelent.
Din pacate nu dispar definitiv, indiferent de metoda aleasa…