Tot ce trebuie sa stii despre noul iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch

Apple a lansat iPhone 6, iPhone 6 Plus și Watch, ceasul inteligent mult așteptat de fanii companiei. Ca să nu mai fie nevoie să căutați articole separate, am încercat eu să adun cât mai pe scurt în acest articol tot ce trebuie să știți deocamdată despre noul iPhone 6, iPhone 6 Plus și Apple Watch.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus

iPhone 6 are un display de 4.7 inchi, cu 0.7 inchi mai mare decât modelele anterioare de iPhone, respectiv iPhone 5 și iPhone 5S. Rezoluția ecranului este de 1334 x 750 pixeli. iPhone 6 Plus se pare că va concura în categoria phablet, categorie inventată de Samsung odată cu lansarea seriei Note. iPhone 6 Plus are un display de 5.5 inchi și o rezoluție 1920 x 1080, full HD. Atât iPhone 6 cât și iPhone 6 Plus au sticlă curbată la colțuri întărită cu ioni, spate din aluminiu și ecran Retina HD. Densitatea de pixeli per inchi (PPI) e mai bună. Rămâne de văzut cum se vor observa toate aceste performanțe cu ochiul liber având în vedere că și la iPhone 5 sau iPhone 5S ecranele erau foarte bune. Diferențele astea de pixeli încep să devină din ce în ce mai insesizabile la utilizarea obișnuită.

Butonul de power este acum poziționat în zona laterală, nu în partea de sus a telefonului așa cum s-au obișnuit utilizatorii. Tim Cook se joacă cu vorbe de marketing și spune că iPhone 6 este de 50 de ori mai puternic decât prima versiune de iPhone lansată. E normal, tehnologia a evoluat demențial în ultimii ani. Conform celor susținute de Apple, procesorul noilor iPhone 6 și 6 Plus este A8 pe 64 de biți și 20 nm, cu 25% mai bun decât cel regăsit pe iPhone 5S. Cât ține bateria la iPhone 6 și la iPhone 6 Plus? Este o întrebare pe care și-o pun foarte mulți pasionați care erau încântați de dispozitivul lor, mai puțin de baterie. Se pare că autonomia iPhone 6, respectiv iPhone 6 Plus va fi cu 2 – 4 ore mai bună decât la iPhone 5S.

Camera foto este tot de 8 MP, dar cu performanțe mai bune conform celor spuse de oficialii Apple. Aceasta va îngloba o nouă tehnologie numită Focus Pixels. iPhone 6 are stabilizare digitală a imaginii, iar iPhone 6 Plus are stabilizare optică, aspect care s-ar putea să ofere o calitate mai bună a pozelor pentru terminalul mai mare. Se vorbește la capitolul foto/video și despre o stabilizare cinematică, un nou senzor și cu până la 81% mai multă lumină. Se laudă și conectivitatea wireless despre care se susține că va fi de 3 ori mai rapidă decât la alte modele iPhone.

Preturi iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Prețul pentru un iPhone 6 va începe de la 199 de dolari, iar prețul pentru un iPhone 6 Plus va începe de la 299 de dolari. Dar aceste prețuri sunt irelevante pentru noi, deoarece sunt valabile în S.U.A. împreună cu un contract de abonament pe 2 ani de zile. Deci, nu sunt prețuri de liber. Ba mai mult, cu toate taxele de transport, import etc. iPhone 6 Plus poate ajunge în România și la aproape 1.000 de euro, la liber, adică fără contract de abonament. Precomenzile în S.U.A. încep de pe 17 septembrie, iar livrările încep de pe 19 septembrie. iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor ajunge cel mai probabil în România cam la o lună diferență în cel mai fericit caz. Prima dată, importate neoficial, le vom găsi pe site-urile de anunțuri la prețuri foarte mari, iar după aceea vor intra oficial în România și vor avea parte cel mai probabil de o lansare cu fast .

Sistemul de operare iOS 8 aduce un sistem de plăți numit Apple Pay. Acesta își propune să-ți transforme telefonul în portofel și să nu mai ai nevoie de toate cărțile de credit la tine. Atât iPhone 6 cât și iPhone 6 Plus au senzor de amprentă, la fel ca iPhone 5S.

Apple Watch

Vă mai zic două vorbe despre Apple Watch și după aia pun poze cu noutățile. Apple Watch este mult așteptatul ceas deștept care, surpriză, va rula un sistem de operare propriu, nu iOS 8. Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații trebuie să se apuce serios de treabă. Tot asta mai înseamnă că Apple Watch nu va fi disponibil pe piață în 2014, ci abia în 2015. În urma parteneriatului Apple cu Nike, ceasul va avea mai multe aplicații de fitness. Rotița de pe el va folosi pentru zoom, iar ecranul touch din safir va face diferența dintre atingere și apăsare. Cureaua este proiectată să reziste la transpirație și ”chimicale”. Prețul de pornire pentru Apple Watch va fi de 349 dolari, dar aceeași poveste, în România s-ar putea să ajungă mult mai scump din motive evidente și ușor de înțeles de acum.

Galerie foto eveniment lansare iPhone 6, 6 Plus si Watch

Surse: stirileprotv.ro, apple.com

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „Tot ce trebuie sa stii despre noul iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch”

  1. Mult zgomot pentru nimic, previziunile care or circulat înaintea lansării oficiale au fost (re)confirmate în cea mai mare parte. Deosebirile faţă de generaţia 5 este o cifră cu o unitate mai mare(!) şi colţurile rotunjite, la interior îmbunătăţire fiind rezonabile zilelor de azi, dar în nici un caz revoluţionare. Practic gălăgia făcută despre lansarea acestui ultim răcnet a fost mai mare decît însăşi telefonul. Bietul telefon, nu pot nicecum să pricep de ce este atît de criticat, de parcă telefonul ar avea vreo vină. Concurenţa nu doarme, piaţa fiind saturată de modele pentru care chiar şi iPhone 6 Plus e mic copil, telefoane făcute tot în China, ca şi iPhone, şi pentru care nu se face atîta gălăgie. Şi de aceea şi preţul acestora este mai rezonabil. La iPhone se plăteşte mai mult brendul decît telefonul, adică şi managerii de propagandă trebe plătiţi şi stimulaţi, şi companiile de reclame trebe de asemenea plătite şi de asemenea şi cei cu idei de reclame. Pentru mine iPhone rămîne un telefon ca orice alt telefon, dar cu preţ dincolo de orice bun simţ. iPhone te iubesc, te iubesc şi te urăsc…

    Răspunde
      • E o combinație nereușită între 3GS și 5S. Cred că al meu Lumia 630 arată mult mai bine decât hidoșenia asta. Să-l compar cu 930 sau G3 e inutil…

        Se pare că Apple va trebui să se gândească la o super campanie de marketing pentru că li s-au dus două avantaje odată cu generația asta nouă: designul superb și faptul că ei nu produceau „palete”.

        Răspunde
        • Paleta părea necesară – o cereau chiar clienții Apple.
          Aprecierea design-ului e, ca întotdeauna, subiectivă. Și mie îmi pare a fi o involuție, dar piața și (din nou) vânzările record m-ar putea contrazice :-)
          E de remarcat că – încet, dar sigur – s-a ajuns în cele din urmă la full HD.

        • Da, paleta era cerută, dar puteau să facă și o versiune mini pentru fanii care nu suportă dimensiunile astea, dar probabil știu ei ce știu.

          Majoritatea userilor Apple a zis că 3.5 inch e dimensiunea perfectă, apoi 4…acum sigur va fi 4.7. :))

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.