Tabletă 4G sau doar cu Wi-Fi?

De ziua mea vă spuneam că îmi doresc un iPad Air 2. Modelul prezentat în link este unul Wi-Fi only. Totuși, mă pune pe gânduri și varianta unui model cu 4G, adică cu SIM.

Avantajele sunt evidente. Cu un SIM 4G introdus în tabletă voi avea net oriunde nu am net wireless. Dezavantajele sunt la fel de evidente. Având net oriunde și autonomia va fi mai scăzută. Nu că au specificații diferite, dar o tabletă Wi-Fi only, oricare ar fi ea, consumă mai puțin decât o tabletă cu SIM în ea.

Recunosc, eu înclin mai mult către varianta de tabletă cu SIM. Mă gândesc la cel puțin două scenarii în care am nevoie de net și nu am Wi-Fi. Scenariul 1: merg la un drum mai lung cu copilul. Da, știu, nu e bine ca odraslele noastre să stea cu ochii în telefoane și tablete. Controlăm asta. Dar dacă ai de făcut un drum de 300 Km și după 30 de minute copilul te întreabă agresiv ”Când ajungem?”, te gândești că la un moment dat va trebui să-i dai tableta 20 de minute ca să fie mai înțelegător (nu imediat). Asta ar fi una.

Scenariul 2 are legătură cu deplasările. Uneori am zile în care sunt mereu pe drumuri. Unele chestii necesită să scot laptopul, dar altele nu. Iar pe o tabletă e mult mai simplu să văd ce am de făcut și să fac. Ecranul e mai mare. Economisesc bateria la telefon.

De ce ți-ai lua o tabletă în 2015? E o întrebare pe care tot o primesc. Recunosc, am mai avut tablete, cunosc oameni cu tablete. Utilitatea lor reală este mai relativă decât teoria lui Einstien. Știu și treaba asta. Eu îmi doresc un iPad pentru că pur și simplu îmi place. Știu cum funcționează. Cred că mi se potrivește. Și atât.

Acasă stau de multe ori în pat și mă uit pe net. Fac treaba asta de pe telefon. Ecran mic, baterie așa și așa. Cu siguranță e mai fain de pe tabletă. Apoi… asta nu se pretează la toți, dar o zic. Am aplicații de gestiune a contactelor și vânzărilor online la firma pentru care lucrez. Mi-ar fi mult mai ușor să gestionez aceste chestii de pe tabletă. Ca să nu mai zic că am HBO Go și mă mai uit la seriale acolo. Cred că aș face chestia asta și de pe tabletă. Și cam atât.iPad Air 2 vs iPad Mini 3

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Tabletă 4G sau doar cu Wi-Fi?”

  1. Am un ipad air prima varianta din august 2014. Cand l-am luat am sta pe ganduri pentru alegerea intre cel doar cu wi-fi si cel cu wi-fi si cu cartela sim adica cu 4g. Pana la urma l-am luat pe cel cu 4 g si pot spune ca sunt foarte mulțumit. Nu mai trebuie sa spun de ce Apple pentru ca sunt cei mai buni. De cand am Ipad-ul air foarte rar am mai deschis laptopul lenovo, efectiv sunt o gramada de aplicatii office, suita word gratuit, pages, number, etc, la filme ma uit pe hbo go, plus ca exista un player olite care permite vizionarea de filme dupa ce le convertesti in format Acc, jocurile merg super, bateria tine cam 10 ore, daca nu stai numai pe jocuri, ce mai sunt super multumit de tableta mea si nu imi pare rau de niciun leu cheltuit pe ea. Daca ai bani si iti permiti ia-ti un Ipad Air Pro de 12 inch aparut in toamna, asta, e cam scump dar mertita toti banii. Tote cele bune!

    Răspunde
  2. Eu mi-am luat tableta acum aproape 1 an si pot spune ca am luat-o cam degeaba. N-a fost o avere, 500 lei, dar am luat-o pentru ca mi-a placut ecranul de 10.1 inch…si cam atat. Am scris cateva articole de pe ea la inceput, mi se parea interesanta, jocuri, chestii, si apoi am lasat-o sa se puna praful pe ea.
    De cand cu telefoanele astea, phableturile, smartphoneurile mari, tabletele devin incet-incet inutile.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.