Sinistrații ăia văzuți la TV nu sunt din Galați

Țin să fac această precizare pentru că sinistrații din Zorleni, județul Vaslui, nu sunt sinistrații din județul Galați. Este important. Și nu pentru că eu sunt gălățean, ci pentru că așa e corect. În Zorleni, județul Vaslui, se întâmplă așa la fiecare ploaie, adică de fiecare dată e nașpa. În Cudalbi, Pechea etc. nu se întâmplă dezastre la fiecare ploaie. Plus de asta, apele cele mai mari au venit în județul Galați tura asta, nu în alte județe. Celelalte județe au fost afectate, nu zic nu, dar nici un județ nu a fost la fel de afectat de viituri ca județul Galați.

Ok, deci filmulețul din reportajul Kanal D pe care îl pun la finalul acestui articol, nu e din Galați. Nu de alta, dar dacă priviți comentariile de la acest articol, veți observa că țara crede că gălățenii sunt leneși și fac mișto de pompieri. Nu e așa. Gălățenii din satele afectate de inundații sunt în marea lor majoritate oameni gospodari. Priviți numai la ce fac gălățenii în background când se filmează reportaje în județ. Da, se preocupă de ograda lor ca să aibă unde dormi la noapte. Plus de asta, aruncați cu pietre, dar nici cei din județul Vaslui nu cred ca sunt o apa și un pământ. A fost filmat un caz izolat.

Presa a dorit senzațional și a obținut senzațional filmând câțiva bețivi făcând mișto de muncă și de pompieri. Orice om normal la cap nu poate generaliza când știe că presa românească umblă după senzațional.

Vreau doar sa transmit că în Galați oamenii s-au dovedit în marea lor majoritate gospodari (ok, poate nu toți) și că nu trebuie să facem confuzii între Zorleni, județul Vaslui, unde a trecut pic de apă și localitățile din județul Galați unde au fost adevărate puhoaie și s-au întâmplat tragedii. Mi se pare inuman să distribui pe Facebook că filmulețul de mai jos a fost realizat în Galați, când de fapt e un caz izolat din județul Vaslui, județ în care veți găsi oameni ok, nu ca ăia din videoclip.

Mai nou, a început lumea să înjure moldovenii ca la ușa cortului, de parcă aceștia ar fi niște unguri extremiști ce vor să fure țara. Hai mă, chiar așa de idioți suntem? Și mai arătam cu degetul către Europa că generalizează când e vorba de români și rromi, când noi suntem primii care generalizează când ne dă presa un scăpărici la intelect. Județul Galați și județul Vrancea are nevoie cu adevărat de ajutor când e vorba de viituri sau zăpezi (mai ales Vrancea la zăpezi :(), dar majoritatea (repet, majoritatea, nu generalizam) oamenilor din aceste două județe înfrățite merită ajutor pentru că sunt oameni gospodari de fel. Orice comentariu de la acest articol împotriva moldovenilor, mai ales cu IP de Ardeal, va fi tratat ca atare și va dispărea în eter. Am văzut multe nume ungurești semnându-se în comentarii la articolele de la acest subiect folosind injurii la adresa moldovenilor. Cineva se joacă în fundul gol în fața p… sculate când jignește moldoveni, și nu e vorba de unguri (că doar nu credeți că ei sunt cei care instigă la violențe verbale – știu că eu am cititori inteligenți care miros orice de la distanță și nu se lasă păcăliți așa ușor). Concluzie: Sinistrații ăia văzuți la TV nu sunt din Galați.

19 comentarii la „Sinistrații ăia văzuți la TV nu sunt din Galați”

  1. Pentru tot ce ati relatat voi aici am o singura concluzie : singurii vinovati sunt cei care ne conduc ,adica politicienii.
    Si e foarte simplu de inteles,de ce avem tineri prosti crescuti si puturosi ? Simplu :
    -pentru ca politicienii nu mai platesc profesorii care odata faceau educatie cu elevii
    -parintii trebuie sa munceasca foarte mult sa-si intretina familia si nu mai au timp de copii lor
    -tinerii sunt puturosi ca nu au unde sa munceasca,ok ?
    Cu alte cuvinte tinerii au inteles ca democratia se baseaza pe zicala :
    „Cine-i harnic si munceste ,ori ii prost ,ori nu gandeste ”
    Ca sa fim realisti politicienii au o strategie printr-o diplomatie ordinara ,astfel dau niste ajutoare incat omul nici sa nu moara ,nici sa traiasca doar sa-i voteze.

    Răspunde
    • Politicienii sunt de vina pentru toate. Sigur. Si ca ploua si ca ninge. Cand o sa inteleaga omul de rand ca e singurul responsabil pentru ce i se intampla, ca nu e vina politicienilor (e vina lui ca i-a ales) si ca nu e „cum da Dumnezeu”, abia atunci o sa se miste ceva.

      Răspunde
  2. As vrea sa te vad pe tine analistule de la oras, cum iesi TU cu lopata, matura si galeata in spate pe ploaie, in fata blocului sau in fata statiei de autobuz, sau la pasajul Victoria si sa cureti rigolele, sa desfunzi gurile de canalizari .O treaba e sigura, la tara ca si la oras primaria incaseaza impozitele pe imobile si terenuri, banii ii face „praf” primarul cum vrea el; apoi la o ploicica apar situatii de forta majora…si chemam pompierii:.De ce locuitorii satului ar trebuii sa iasa la munca patriotica? Orasenii ies ? Asa ca inainte sa postati ceva, mai ganditi-va putin la cum sta treaba cu legile….de la sate si de la oras, voi cei cu capetele luminate. Sunt legile astea diferite ? Ca se poate vorbi de spirit de initziativa, spirit civic, o mana de ajutor intinsa la nevoie, asta e altceva…dar nu e obligatorie si din pacate in Romania lipsesc cu desavarsire aceste virtutzi…[si la oras dara’mite la sate]. Degradarea morala e o problema cronica la nivel natzional; Domnii de la Kanal D / dept stiri sa mai analizeze moralitatea la televiziunea lor si mai apoi sa faca aprecieri nesustzinute serios si deontologic profesional.

    Răspunde
  3. Nu sunt sigur ca e vina oamenilor ca sunt asa. Din cate am observat, acolo unde exista un lider adevarat, nu primari „ca sa fie”, lucrurile merg mai bine. De asemenea, acolo unde exista cateva elemente mai rasarite, care inspira si pe ceilalti, lucrurile se misca. Am vazut ca lumea rade de „gipsy” si de trendul ala ca trebuie sa ai casa mai mare ca a vecinului. Pana la urma, de la asta vine evolutia. Ar trebui sa iti doresti sa ai mai mult, sa traiesti mai bine, sa fii singurul care NU e inundat sau inzapezit, sa le arati si celorlalti ca se poate. Cat timp dormi pe tine si ii mai si injuri pe aia care nu dorm, nu ajungi nicaieri. (parerea mea). Si nu, nu conteaza de unde esti. Conteaza ce oameni ai in jur.

    Răspunde
  4. Bai astia,voi macar ati vazut in reportaj peisaju din Galati unde au avut loc inundatiile,si cu cei care ai arata la tv in acel reportaj pe Kanal D?Mai interesastiva si apoi va dati cu parerea,da intradevar sunt si uscaturi,dar reportaju ala chiar ca e din Vaslui asa ca tineva fleanca si numai postati comentarii aiurea ca ar fi din judetul Galati.

    Răspunde
  5. Articolul tău îmi aminteşte de o întâmplare din Focşani. Acum câţiva ani, a fost o furtună şi nu-ştiu-ce sat din Vrancea a rămas fără curent. Reporterii PRO TV au venit în Focşani, s-au dus într-un bloc la nimereală şi au început să filmeze. Un prieten de-al meu a fost chemat de nişte vecini mai în vârstă să participe la filmări. În timp ce PRO TV-ul filma, el trebuia să-şi „facă temele” la lumina lumânării, ca să aibă ei ce să dea pe post. L-au plătit cu 50 de lei pentru asta, sau ceva de genul.

    Răspunde
  6. Gabriel, așa cum ai observat și eu am făcut confuzia să cred că video-ul este din Galați. Dar eu nu am avut niciun comentariu legat de moldoveni sau altceva.

    Părerea mea, la care rămân, este că guvernul trebuia să dea semnalul și să-i ajute la reconstrucție pe cei cu asigurare. Cei care nu au trebuiau să primească ajutor umanitar: apă, mâncare, haine.

    Greșesc cu ceva?

    Răspunde
    • Da, clar, sunt de acord cu tine. Nu m-ai inspirat tu să scriu acest articol :). E scris înainte să citesc ceva la tine. Uită-te la comentariile videoclipului pe la marile publicații online românești și ai să înțelegi la ce mă refer :).

      Răspunde
  7. Stimabile, e total irelevant de unde sunt aia. Chestia e ca, noi, romanii, suntem o natie de nesimtiti. Stiu, nu e normal sa generalizam, dar procentul e covarsitor de mare. Un altul, care nu era din zona moldovei, dormea dus, anul asta, in primavara, in timp ce pompierii ii scoteau apa din casa. Altii beau prin crasme. Cu zapezile s-a intamplat la fel, prin Vrancea si Buzau. Iar la Galati, daca tot ai adus vorba, in urma cu doi ani, cand Dunarea ameninta sa urce in oras, oamenii scuipau coji de seminte de pe faleza in capul pompierilor si jandarmilor care carau saci cu nisip.

    Răspunde
  8. vrei sa zici ca nu sunt uscaturi peste tot? eu zic ca asta e trendul…in fiecare oras/ sat in parte!! inundatii n-ar fi atat de multe daca s-ar curata canalele, paraurile, etc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.