Nu e enervantă. Trece un pic de timp până să te obișnuiești cu ea. Dar reprezintă viitorul în ceea ce privește felul cum îți administrezi mailurile.

Din ce observ, e construită pe un fel de framework de Google+. Google a reconstruit treaba de la rădăcină. Nu s-au bazat pe Gmail prea mult. Cel puțin la capitolul interfață. Material design e chiar fain. Nu îmi place că nu poți să îți pui încă semnătură la mailuri, nu poți să mărești fereastra în care scrii un mail și nu ai acces la setările la care aveai acces și în Gmail.

Adică, eu am mai multe conturi de mail băgate pe contul de Gmail. Le gestionez de acolo. Inbox a preluat totul așa cum trebuie, dar dacă vreau să forțez preluarea unui mail de pe contul de firmă trebuie să intru pe Gmail și să dau un fel de ”send/recieve”. A… și nu are folderul de spam. Eu îmi verific și folderul ăla. În 99% din cazuri chiar e spam acolo, adică filtrele Google își fac bine treaba, dar au mai fost și situații în care era să ratez un mail important pentru că era marcat ca spam. De aceea, încă folosesc în paralel Gmail și Inbox by Gmail.

Bine, sunt chestii care urmează să se implementeze, pentru că Inbox e într-un fel de beta testing dacă e să privim așa. Faptul că se bazează doar pe utilizatori invitați înseamnă că nu e un serviciu destinat maselor. Iar oamenii acum culeg feedback urmărindu-ne fiecare mișcare.

Este o idee bună să dai serviciul la un număr limitat de utilizator ca să obții feedback. Pentru că atunci când o vor lansa va fi mai bună decât dacă ar fi folosit-o doar oameni din interior care testează software. Și e o idee bună inclusiv din punct de vedere marketing. Oamenii își doresc să încerce noul serviciu.

Sorry, nu mai am invitații. Am avut doar 3, iar una am dat-o din greșeală unui utilizator de Windows Phone. Ca să poți activa serviciul trebuie mai întâi să instalezi aplicația de pe iOS sau Android. Altfel nu merge în browser. Dar hai să vorbim și despre lucrurile bune de la Inbox by Gmail. Îmi place la nebunie că orice mail poate fi transformat într-un task. Eu oricum foloseam mailul așa. Orice discuție telefonică cu mine se termina cu: ”trimiteți-mi un mail pe… și eu mi-l setez ca task”. Acum nu mai e nevoie să îl setez eu manual ca task pentru că din două click-uri îl pun pe Inbox să-mi aducă aminte de el luni dimineață, după-masă sau seara. Îmi programez activitățile direct de acolo.

Cam atât deocamdată :)

Inbox by Gmail


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  15 replies to "Si eu despre Inbox by Gmail, noua aplicatie de email de la Google"

  • Yamasha

   merci de invitatie :D

   • Gabriel Ursan

    Cu plăcere. Ai fost primul pe lista așa că ți-am trimis așa cum am promis :)

  • Bobses

   Ai spus că nu merge în browser. Te contrazic: funcţionează foarte bine şi în browser, dar doar în Google Chrome sau Chromium. Va merge şi pe celelalte, probabil după lansarea oficială.

   • Gabriel Ursan

    Am zis ca trebuie activata pe Android sau iOS si după aia merge si in browser. Eu mai mult o folosesc in browser.

  • Bobses

   Cum nu are folderul SPAM? îl are şi funcţionează aceleaşi filtre ca la gmail. :) Uite-l aici: http://s.go.ro/breti

  • Pribo

   Inbox e frumuşel, n-am ce zice, doar pe el îl foloseam…până ieri; am aflat, citit şi apoi instalat de la http://goo.gl/NrkbA2 noul Gmail 5.0 încă nelansat oficial doar transpirat, cel mai probabil intenţionat! E clar viitorul pentru mine acum, şi arată al naibii de bine (paranteză: Google a lansat în sfârşit Google Stars, care acum se numeşte Google Bookmarks, are nişte chestii cu auto-foldere de te cam dă pe spate; de mult aştept unealta asta de bookmarking de la ei; o puteţi lua de la http://goo.gl/fCewOC ca extensie de Chrome)

  • Bobses

   Am instalat şi eu Gmail 5.0 – seamănă uşor cu Inbox. Cre că, pe final, va ieşi o combinaţie între cele două: Inbox şi Gmail.

Comentează la acest articol