Sfaturi camere de supraveghere acasă

După articolul legat de camere de supraveghere pentru acasă scris în urmă cu mai bine de o săptămână aici, am hotărât să fac și varianta video în care să povestesc exact cum i s-a spart apartamentul prietenului meu și cum și-au dezvoltat hoții pontul.

În videoclipul de mai jos am povestit și la ce trebuie să fii atent dacă vrei să-ți pui camere de supraveghere acasă în regim propriu și ce soluții de backup să implementezi imediat astfel încât acele camere să aibă o minimă de utilitate.

Dacă nu se încarcă videoclipul de mai sus, apasă aici.

Ce să cumperi

  1. Primul pas este să-ți pui o soluție de backup în cazul în care cade curentul. Conectează un UPS cu management (sau mai multe) care să susțină camerele când cade curentul. Dacă aș fi hoț, prima oară ți-aș tăia curentul și aș aștepta ceva timp așa că alege un UPS mai mare și mai serios pe care să-l folosești dedicat pentru camere.
  2. Setează-ți o notificare pe telefon legată de momentul în care nu mai ai curent, ca să știi că intri într-o perioadă în care trebuie să fii mai vigilent cu ce se întâmplă acasă. Dacă ai un sistem de alarmă bun (pe lângă camere) vei primi SMS pe telefon cu momentul în care se întâmplă asta (se numește alarmă de sabotaj).
  3. Securizează conexiunea la internet cu un alt UPS dedicat pentru asta și poziționează acest ecosistem cât mai departe de intrare, ca să nu fie la îndemâna hoțului. Dacă ai bani, poți să vii cu un backup la backup folosind un sistem de genul. Te va ajuta și când pur și simplu cade curentul în casă și poți automatiza.
  4. Abia acum vin camerele de supraveghere. Dacă nu ai bani de firmă care să facă asta cu AI care detectează dacă e prezență umană sau o pisică care ți-a sărit gardul, alege camere de supraveghere video care pe lângă înregistrarea pe card microSD să trimită imediat toate înregistrările în cloud dacă hoțul îți fură și camerele.
  5. De ce înregistrare pe cloud pe net? Păi, dacă hoțul intră și îți vede camerele, fie le distruge, fie pleacă cu ele cu tot cu DVR. Deși nu sunt hoț, eu așa aș face cu ele, chiar dacă port cagulă sau nu. În zilele noastre, o cameră care înregistrează video doar local, din punctul meu de vedere este egală cu zero. Sau egală cu un baby camera.
  6. Nu voi recomanda acum o cameră de supraveghere anume (acest articol nu a fost sponsorizat de nimeni, iar linkurile din articol sunt doar linkuri de afiliere), dar îți recomand ca în funcție de buget să alegi o cameră de supraveghere care să aibă și funcția de înregistrare în cloud. Iată niște variante.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Sfaturi camere de supraveghere acasă”

  1. Bună ziua, cum vă exolicati că, o mătușa de-a soției mele si-a instalat trei camere , cu DVD,în casă,fără internet și tot îi fură hoții lemnele,fără sa-i vadă în înregistrări…?
    Menționez că, un vecin, este hecar,după cum spune dumneaei…!

    Răspunde
    • Păi cum adică camere cu DVD? Faptul că nu are internet este o problemă, deoarece filmările nu pot urca în cloud. Există posibilitatea ca cine îi fură lemnele să se poată conecta la DVR (bănuiesc că la asta vă refereați) și șteargă înregistrările cu furtul de acolo. Cine i-a instalat sistemul de camer și a făcut setările la DVR? Există posibilitatea ca acolo să fie răspunsul.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.