Scrisul pe blog de pe telefon

Prima mea experiență legată de scrisul pe blog de pe telefon a fost cu vreo 4 ani în urmă, când aveam un Samsung Galaxy Mini. Eram foarte entuziasmat că instalam aplicații pe telefon și puteam să fac o grămadă de lucru faine. Într-un târziu am descoperit că și WordPress are aplicație pentru Android și am zis că merită să o încerc. Am instalat-o și am scris primul meu articol cu sete. Înainte de a publica articolul, l-am recitit, așa cum fac cu toate articolele, și mi-am dat seama că era plin de greșeli. Litere mâncate, spații aurea, ce să zic, am rămas cu un gust amar crezând că sunt eu prost și nu știu să scriu atât de bine pe un smartphone cu touchscreen. Apoi, am citit și alte păreri are oamenilor care au încercat să scrie pe blog de pe telefonul mobil și au descris cam cele experimentate și de mine. Așa că m-am lăsat.

(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.

Apoi, în decembrie 2011 am primit cadou un iPhone 4S de la soția mea. Era de vis. Atunci îmi dădusem seama că tastaturile smartphone-urilor cu ecran tactil chiar sunt precise și funcționează fără probleme. Din păcate tot n-am reușit să scriu pe blog de pe telefon prea mult. Chiar dacă nu mai aveam atât de multe greșeli în articole, mi se părea destul de obositor. Am hotărât în final să mă las de sportul ăsta și să păstrez aplicația WordPress pentru iOS doar pentru a răspunde la comentariile de pe blog și a consulta din când în când statisticile de trafic (pe atunci parcă aveam blogul pe WordPress.com, iar singurele statistici de trafic pe care mă bazam erau din Jetpack). Anul trecut mi-am luat iPhone 5, dar nici ăsta nu a fost mai atractiv în ceea ce privește scrisul pe blog direct de pe el. Practic, nu era nimic diferit.

Însă după cum vă povesteam și aici, am revenit de câteva luni la Android și am descoperit multe chestii interesante, cum ar fi tastaturile custom, despre care credeam că nu le voi testa niciodată, dapă-i să le mai și folosesc.

De data asta aveam un Android mai serios, adică un Samsung Galaxy S3 care mă împingea să fac mai multe lucruri pe el și să folosesc mai multe aspecte din capacitățile sistemului de operare Android. Începuse să-mi placă și îmi place și acum, dar parcă nu era nimic îmbunătățit la scrisul pe blog de pe telefonul mobil. Ba mai mult, parcă nu mă puteam obișnui cu tastatura și îmi părea rău după vechiul iPhone 5.

Până am descoperit Swiftkey Keyboard, o tastatură Android care merită toți banii, despre care am scris pe larg aici. Zic că merită toți banii pentru că nu am așteptat să se încheie perioada de 1 lună trial și am cumpărat-o. Costă vreo 15-16 lei, adică cam cât un pachet de țigări (cred) și o pungă de semințe din aia ieftină (cred). De atunci, am început să scriu pe blog de pe telefonul mobil. Da, cu tot cu diacritice și ce vreau eu. Trebuie să recunosc că multe din articolele scrise pe blog în ultima vreme au fost scrise direct de pe telefonul mobil sau măcar începute pe telefonul mobil și finisate/continuate pe computer. Pentru că atunci când îmi adorm fiica pe picioare am timp să fac asta :). Le finisez mereu pe computer pentru că nu pot adăuga featured image la un articol direct din aplicația WordPress pentru mobil, sau cel puțin nu știu eu cum și de unde s-ar putea face asta. Plus că mi-e mult mai ușor să adaug imagini de pe computer și să setez valorile din pluginul WordPress SEO from Yoast, a căror opțiuni nici nu-mi apar în aplicația WordPress pentru Android. Vă recomand să testați și voi aplicația SwiftKey Keyboard și veți vedea că scrisul pe blog de pe telefonul mobil nu va mai fi atât de greu.

Voi practicați scrisul pe blog de pe telefon?

9 comentarii la „Scrisul pe blog de pe telefon”

  1. Vreau și eu să-mi fac dar de pe telefon deoarece am observat ca ar cam trebui pe calculator leptop îmi puteți spune cum să-mi fac dar de pe telefon

    Răspunde
  2. eu scriu pe blog mai mult de pe telefon si fac asta fix de pe un galaxy mini cu aceeasi aplicatie de wordpress. mai scapa si cate o greseala, dar nu e nici o problema. o corectez cand o vad…

    Răspunde
  3. Inseamna ca as putea sa-ti dau lectii. Cauta pe google sa vezi cum arata un nokia c5-o3, apoi sa-mi spui parerea ta :)). Am scris vreo 2, 3 articole de pe el. M-am folosit de o scobitoare. Crede-ma, ca nu glumesc. Noaptea, la serviciu, si nu aveam alt dispozitiv la mine :)). Sincer, as scrie fara nici o problema pe blog, de pe telefon. Imi trebuie unul cu un ecran putin mai mare decat c5-03, si care sa aibe creion. Pai cu un creion, cred ca o sa am o viteza ametitoare. Deja am cu scobitoarea pe panarama asta a mea, dar pe altceva mai bun.

    PS: cand nu aveam 3g, scriam articolul la „note” si cand mergeam acasa, conectam telefonul la pc, si copiam textul in wordpress ;).

    Răspunde
  4. Nu vreau să reînviu trend-ul cu săgeata la genunchi dar…

    Experiența mea cu WP pe android e chiar mai neplăcută de atât. Pe când eram mult mai activ în blogging, am insistat să-mi iau telefon cu tastatură fizică. Am ajuns să-mi iau HTC Desire Z. Un dispozitiv pe care l-am îndrăgit instantaneu.

    L-am folosit la cam tot ce am avut nevoie în mod productiv, ocazional jucat pe el și alte asemenea. WordPress-ul nu l-am instalat de la bun început dar îl aveam de câteva luni bune. Într-o zi, am intrat să văd care mai e treaba.

    La pornire am dat sync și s-a intepat. Sincer nu pățisem probleme cu nici o aplicație (n-am luat la rând toate panaramele din market, dar din ce am avut, totul ok). Asta e, am să-i las un pic de timp poate-și revine.

    N-a revenit. Hai să-l închid cu task manager. Nema șanse de succes. Hai să-l închid direct din buton. Nici un răspuns. Scot bateria, pun la loc, repornesc telefonul. Nu-mi rula sistemul de operare, se restarta într-una.

    Verificat situația și ghici surpriză… placa de bază arsă. Sunt multe motive pentru care se poate întâmpla asta, dar mi-a părut a naibii de neplăcut să se întâmple după ce mi-a rulat procesorul până la încălzire o aplicație pe care o aveam la suflet.

    De atunci n-am mai instalat wordpress, am și renunțat la tastatura fizică pe telefoane și-mi pare în continuare rău de telefon că s-a dus…

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.