Galaxy S7 edge: Design, funcționalitate, autonomie și experiență de utilizare

După cum anunțasem și în acest articol de pe blog, am în teste un Samsung Galaxy S7 edge oferit de Orange România prin programul Orange Smartphone Tester. În articolul inițial am întrebat ce doriți să aflați despre Samsung Galaxy S7 edge. Atât pe rețelele sociale cât și în privat am primit nenumărate întrebări la care am să mă străduiesc să răspund în acest articol și în următorul. Acum voi scrie despre design, funcționalitate, autonomie acumulator și experiență generală de utilizare. În următorul articol voi scrie despre camera foto/video, alte detalii relevante și concluziile generale. Voi încerca să scriu scurt și simplu. Voi încerca :)

Design Samsung Galaxy S7 edge: Ca să testez acest telefon am apelat, printre altele, și la doi posesori de Galaxy S6 edge. Consider că uneori au fost mai în măsură să spună unele lucruri legate de experiența de utilizare sau de design. Ok, din punct de vedere design, Samsung Galaxy S7 edge este mai frumos decât Samsung Galaxy S6 edge. Părerea mea.

E ”mai finisat”, mai atent construit. La prima vedere poți spune doar că e un S6 edge mai mare, dar nu e chiar așa. Marginile telefonului au fost ușor rotunjite și pe partea din spate, de exemplu. Totuși trebuie să menționez că mi-a fost dificil să-l utilizez cu o singură mână. Spre deosebire de S6 edge (display 5.1 inchi), S7 edge (display 5.5 inchi) e mai mare. Deși nu se dorește a fi considerat un phablet (Samsung are seria Note pentru asta), Samsung Galaxy S7 edge nu e tocmai genul de telefon care să poată fi folosit ușor cu o singură mână. În rest, faptul că e mai mare aduce numai avantaje: ecran, loc de acumulator mai bun (are acumulator cu 1.000 mAh în plus față de S6 edge) etc.

Cel mai tare aspect mi se pare carcasa. Samsung Galaxy S7 edge este rezistent la apă, praf, zgârieturi etc. Are un standard IP68. Deși multe telefoane cu un astfel de standard arată ca niște butuci, S7 edge reușește să păstreze un design exemplar fiind în același timp rezistent la apă.

Display Samsung Galaxy S7 edge: Telefonul are un display generos cu o rezoluție de 1440 x 2560. Da, e o plăcere să te uiți la clipuri sau la poze pe acest display de 5.5 inchi. E o plăcere să joci un joc pe un astfel de display. Iar aici mă refer la mărime. Din punct de vedere densitate de pixeli per inchi, rezoluție sau luminozitate, nu e diferență mare față de S6 edge.

Cât ține bateria la Samsung Galaxy S7 edge? Băi, ține mai mult decât la un smartphone obișnuit. Sau decât la un smartphone cu care ne-am obișnuit. Cel mai mult am reușit să-l duc în 2 zile jumate, dar cu economie și cu chestii închise. În rest, în regim de utilizare normală (mail, Facebook, navigare pe internet, apeluri, mesaje etc. – fără jocuri) rezistă o zi jumate. Oricum, Samsung Galaxy S7 edge e genul de smartphone pe care te poți baza o zi întreagă dacă îl folosești moderat. Dacă te apuci de jocuri sau navigare GPS e clar că îl poți descărca și în câteva ore. În rest, că toată lumea mă întreabă de răcirea lichidă, da, telefonul se încălzește doar atunci când e pe încărcare rapidă (în rest răcirea e eficientă). Dar nu se încălzește exagerat. Cine a mai folosit smartphone-uri până acum nu se va împacienta :).

Galaxy S7 edge poza 9

Teste, comparații, cifre, înșiruiri de funcții și alte detalii de gen nu bag în articolele mele. Sunt site-uri care au postat deja chestiile astea de mult și le-au dezbătut pe toate părțile. Să înșir tot ce poate face un Galaxy S7 edge sau specificațiile sale tehnice ar fi penibil, trebuie să recunoaștem. Așa că închei articolul spunându-vă câteva lucruri despre funcționalitate și experiență de utilizare. O să încep cu două chestii care nu îmi plac. Nu-s grave, dar nu sunt tocmai pe placul meu: 1. Faptul că e prea mare pentru a fi folosit cu o singură mână și 2. În anumite momente aveam probleme cu tastarea cifrei 1 care apărea deasupra tastaturii cu litere (adică nu tastura numerică) – lucrul ăsta datorându-se mai degrabă faptului că nu mă obișnuisem eu ca telefonul să fie rotunjit în părțile laterale.

În rest, nu ai pur și simplu ce să reproșezi acestui telefon. Ce pot să spun mai mult despre el? Nu se înțeapă, nu se agață, nu dă semne de oboseală :). Merge al naibii de fluent indiferent că vorbim de jocuri, aplicații sau orice alt task. Nu are nici o problemă să ruleze mai multe aplicații în pararel. Poți inclusiv să înregistrezi ce joci, în timp ce te joci. La capitolul securitate ai tehnologia Samsung Knox pe el, o protecție împotriva programelor neautorizate. Un nivel suplimentar de securitate este furnizat de KNOX Enabled App, care izolează și criptează datele.

Mai multe detalii despre Samsung Galaxy S6 edge regăsiți aici. Eu între timp voi pregăti următorul articol despre telefon în care voi vorbi mai mult despre camera foto, alte aspecte pe care le mai descopăr plus concluziile finale. Nu ezita să mă întrebi asolut orice despre Samsung Galaxy S7 edge și nu uita să urmărești hashtag-urile #OST #SamsungSamrtphoneTester sau #GalaxyS7edge pentru alte informații despre S7 edge.

Niște poze chinuite cu telefonul Galaxy S7 edge (nu că nu ați fi văzut o grămadă până acum pe net)

Galaxy S7 edge poza 10

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Galaxy S7 edge: Design, funcționalitate, autonomie și experiență de utilizare”

  1. Interesant… totusi raman la parerea ca “posedand” S6 Edge+ nu are rost sa fac upgrade… Sa vedem Note 6 ce zice… P.S. Astept sa vad cum faci review la camera foto… promit ca o sa il citesc cu atentie maxima! :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.