Astăzi a sosit Samsung Galaxy S3 la GSMRo şi am apucat să mă „joc” un pic cu el. I-am făcut şi nişte poze în grabă (scuzaţi calitatea) pe care le puteţi vedea în acest articol. Înainte de a trece la poze, vreau să vă împărtăşesc câteva opinii pur personale pe care nu îmi permiteam să le public direct pe GSMRo. Ce e cât de cât obiectiv cu puţine nuanţe de subiectivitate se postează acolo, ce e plin de păreri personale şi subiectivism se postează aici :).
(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
Acest articol are multe poze cu şi despre Samsung Galaxy S3. Aşteptaţi să să încarce ca să aveţi parte de o experienţă ok.
Şi la mine a sosit tot un Samsung Galaxy S3 pe alb de 16 GB că cel pe albastru cam întârzie. Este vorba despre un model oferit de Orange România, iar ceea ce mi-a plăcut este că operatorul a pus „de la sine putere” un card microSD de 32 GB în pachetul de vânzare, deci se poate considera un Samsung Galaxy S3 cu memorie totală de stocare de 48 GB, fără costuri suplimentare, nu :)?
Concret şi pe scurt, iată ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut (sau mi-a plăcut mai puţin) la Samsung Galaxy S3.
Mi-a plăcut la Samsung Galaxy S3
Displayul
Dacă până acum nici un display de smartphone Samsung nu se compara cu displayul unui iPhone 4 sau iPhone 4S, Samsung Galaxy S3 are un display demn de invidiat. Pot spune că e cu o clasă peste iPhone4/4S chiar dacă, tehnic vorbind, iPhone 4/4S are în continuare o densitate mai bună de pixeli. Totuşi, trebuie să luăm în calcul faptul că Samsung Galaxy S3 are o densitate de pixeli (aproximativ 306 compartiv cu 330 iPhone 4/4S) extraordinară având în vedere mărimea displayului şi rezoluţia. Contează foarte mult şi acest aspect. Una e să bagi 330 de pixeli pe inch la un ecran de 3.5 şi alta e să bagi 306 la un ecran de 4.8. Displayul e peste aşteptările pe care le aveam. Îmi place.
Viteza
Chiar dacă nu am apucat încă să „îl rup” mi-a plăcut foarte tare cum se mişcă. Procesorul Quad Core îşi face simţită prezenţa şi chiar dacă e un dispozitiv cu Android, nu am avut parte de blocări sau lag. Cu siguranţă şi sistemul de operare Android ICS joacă un rol important în acest aspect. Samsung Galaxy S3 se mişcă bine.
Camera
Nu trebuie să te chinui prea mult ca să faci nişte poze ok cu SGS3. E drept că treaba nu e chiar aşa roz cum a fost prezentată în evenimentul de lansare, dar tot face poze ok. Poze ok pentru un telefon mobil, bineînţeles. Să fim clari, nici un smartphone nu se compară cu un aparat foto bun, chiar şi semi-profesional. Iată şi două poze pe care le-am făcut cu Samsung Galaxy S3.
Nu mi-a plăcut la Samsung Galaxy S3
Dimensiunea
E măricel. Mie şi Samsung Galaxy S2 mi s-a părut mare şi mi se pare în continuare, iar ăsta a fost unul dintre motivele pentru care nu mi l-am cumpărat când a apărut. Oricum, un fost posesor de SGS2 nu va considera SGS3 o problemă în ceea ce priveşte dimensiunile. E învăţat deja cu SGS2, iar când pune la ureche SGS3 nu i se pare o schimbare majoră.
Uimit de părţile care mi-au plăcut, nu mi-am dat seama la un momentat dat că aş putea avea un dispozitiv mai deosebit în mână, nu neapărat un smartphone. Nu m-am simţit chiar ca un agent de vânzări care prelua comenzi de la clienţi în deplasare, dar mi-am dat seama că e cam mare. Dacă ai degete lungi (eu cred că am :)), poţi să-l manevrezi şi cu o singură mână, dar nu e tocmai confortabil. Probabil depinde şi de obişnuinţă, dar pentru o experienţă completă de utilizare sunt de părere că e nevoie de ambele mâini.
Materialul carcasei
În ciuda volumului, Samsung Galaxy S3 e un telefon uşor, foarte uşor. Nu am trecut acest lucru la părţi pozitive pentru simplul fapt că are greutatea pe care producătorul declară că o are :), logic. Din păcate, mă aşteptam mai mult de la materialul din care este realizată carcasa SGS3. Mă aşteptam să fie un altfel de plastic, chiar dacă toţi ştiam deja că vorbim de plastic, însă nu e nici un fel de plastic deosebit.
Chiar şi când prezint părţi negative îmi place să văd mereu partea bună a lucrurilor şi aş putea spune că o carcasă din plastic e mult mai rezistentă la şocuri decât o carcasă cu inserţii metalice sau/şi cu insterţii de sticlă. Totuşi, vorbim de Samsung Galaxy S3, un vârf de gamă al Samsung în materie de smartphoneuri. Ar fi meritat ca materialele să aibă un pic mai multă „clasă„, dacă pot spune aşa.
Gata, mai mult nu-mi dau cu părerea fără să testez concret anumite aspecte. Nu intru în detalii pe care unii le-ar putea dezvolta chiar şi după o oră de folosire, că nu e relevant. Nu e genul meu.
Vă las în compania unor poze cu Samsung Galaxy S3 făcute pe fugă (repet, nu criticaţi calitatea că nu pretind calitate la aceste fotografii cu SGS3). Urmează 25 de fotografii în rezoluţie mare cu Samsung Galaxy S3, deci e nevoie de răbdare :).
Poze SGS3
Voi ce părere aveţi despre Samsung Galaxy S3?
alb dreacu
mie imi place si cu tot cu marimea urmeaza sa mi-l achizitionez saptamana viitoare dar nu prea stiu ce culoare :))
Imi place … in afara de marime.
mai este nevoie de vre-un comentariu la un asemenea telefon???l-ai cumparat sau l-ai primit in teste???
În teste. Plus de asta, şi l-a cumpărat un prieten bun, deci voi fi mereu cu un ochi pe el ;).