Salutul, aceasta forma suprema de respect

Ca ființe sociale ar trebui să salutăm. Militez pentru un salut dat cel puțin odată pe zi fiecărei persoane cunoscute pe care o întâlnim. Însă salutul se oferă și persoanelor necunoscute cu care urmează să intri în contact sau persoanelor necunoscute dintr-un anumit loc. Spre exemplu în vestiarul unei săli de fitness. Eu salut ori de câte ori intru. Dacă prind aceeași persoană de două ori în vestiar s-ar putea să zică că sunt un pic cu capul, dar am salutat ca să fiu sigur că n-am fost nepoliticos :) În schimb, cine intră undeva trebuie să salute. Pentru că așa zice codul bunelor maniere. Am scris acest articol scurt dintr-un impuls de moment. Văd din ce în ce mai mulți oameni care pur și simplu sunt prin alte lumi. Nu zice nimeni să nu stai pe smartphone sau să nu asculți muzică. Dar exagerările nu ajută. Așa că, dragă cititor, salută cănd intri undeva! Salută așa cum pupă baba microfonul în videoclipul de mai jos :) Fii pe modul “salut” așa cum baba era pe modul pupat :) Salută din instinct.

smartphones bere

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Salutul, aceasta forma suprema de respect”

  1. Bună seara. Imi cer scuze pentru ce voi scrie dar este strict părerea mea și, dacă supăr pe cei ce vor citi , îmi cer scuze. În primul rand , salutul este un cuvânt de politețe , nu de respect, și ar trebui folosit doar atunci când intrăm în vorbă cu cineva pentru a putea începe o discuție, nu consider că salutul este o formă de respect. Respectul , pentru mine, înseamnă cu mult mai mult decât un simplu salut. Dacă cineva mă salută ca apoi să înceapă să mă vorbească de rău către o altă persoană, nu consider că m-a respectat doar pentru că m-a salutat… Respectul înseamnă un sentiment de considerație profundă , de stimă sau de prețuire față de cineva.
    Am ,sau nu , dreptate…este doar părerea mea. Vă doresc o seară frumoasă și tot ce va doriți! La revedere!

    Răspunde
  2. Buna, Gabi !

    Adevarat graiesti ! :) Asa este normal, sa salutam ori de cate ori avem tangenta cu cei din jurul nostru !
    In ziua de astazi…nu se mai saluta, nu se mai stie aceasta forma de politete!
    Nu se mai spune nici : te rog sau va rog, multumesc….nici acestea nu se mai folosesc :(
    Din pacate se vorbeste foarte mult la “per tu”. Eu am fost invatata si educata sa vorbesc cu “dumneavoastra”.
    Aceste situatii sunt intrate in “normalitate”, daca pot spune asa. :(
    Sa salut sau sa vorbesc asa cum trebuie, pentru mine , nu este nici o problema, o fac aproape din reflex, ideea este ca majoritatea din jurul meu ma privesc ciudat…s-au dezobisnuit sa auda pe cineva vorbind asa !!!

    La buna, recitire :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.