Review Xiaomi Redmi Note 9 plus review brățară fitness Xiaomi Mi Band 4

Utilizez intens firma Xiaomi de peste 1 an de zile. Nu neapărat pentru telefoane mobile, ci pentru produse casnice. Am camere de supraveghere de exterior de la Xiaomi, de interior tot de la Xiaomi, am senzori de uși și geamuri de la Xiaomi și faimosul robot aspirator inteligent de la Xiaomi (RoboRock 2). Până și soneria video de la poartă e de la Xiaomi.

Recunosc că până acum totul a funcționat perfect și nu am ce să reproșez acestui brand legat de produsele pe care le dețin. Sunt foarte mulțumit în primul rând de raportul dintre calitate și preț. Pentru că Xiaomi este un brand care vinde produse accesibile, dar în aceleași timp le face și cu materiale ok și nu își bat joc de calitate.

La un moment dat, în perioada de izolare din România când veniturile mi-au scăzut, mă gândeam serios să vând toate produsele cu măr mușcat din casă, să-mi iau mie și tuturor membrilor de familie câte un telefon Xiaomi și în același timp să mai rămân și cu niște bani serioși pe lângă. Din păcate ecosistemul mă ține captiv :)

Însă asta nu înseamnă că nu pot evalua și folosi și alte produse. Pentru că dovada supremă de inteligență a unei persoane este flexibilitatea și adaptabilitatea. Eu zic că mereu trebuie să lași loc liber pentru a testa lucruri și experiențe noi. Așa că aproximativ 3 săptămâni m-am jucat cu noul Xiaomi Redmi Note 9 și cu brățara Xiaomi Mi Band 4.

Păreri Xiaomi Redmi Note 9

Momentan timpul nu îmi mai permite să pot concura cu bloggeri full time care fac recenzii de telefoane. Așa că nu veți vedea și citi acum despre teste la milimetru, benchmark-uri sau alte chestii. Vă voi prezenta o experință de folosire a unui utilizator obișnuit, așa cum probabil orice om normal ar vrea să afle înainte de cumpărare.

Xiaomi Redmi Note 9 este un smartphone din categoria midrange lansat de curând în România. Din punctul meu de vedere este probabil cea mai bună afacere dacă îți dorești performanță de top la preț de două nopți de cazare în Mamaia. Pentru nici 1.000 lei, ai procesor octa-core de până la 2GHz, GPU de 1000MHz ce rulează jocuri bine, 4GB de RAM și 128 GB de memorie.

Există și o variantă mai ieftină, cu 64 GB de memorie internă, însă acea variantă are doar 3GB de memorie RAM. Iar 1 GB în plus contează mult, mai ales că sistemul de operare Android va primi cel mai probabil diverse updateuri de-a lungul timpului. Plus că o memorie internă cu capacitate dublă nu știi niciodată când ți-ar putea fi de ajutor.

Acestea fiind spuse, hai să vă spun pe scurt ce chestii pozitive și negative am descoperit despre Xiaomi Redmi Note 9, varianta de 4GB RAM și 128GB memorie internă.

Plusuri Xiaomi Redmi Note 9

  • camera foto de 48 MP face poze foarte bune având în vedere prețul telefonului – portrete clare, macro-uri mișto, selfie-uri bunicele și funcție de scanner
  • display-ul de 6.35 inchi îl voi încadra și ca avantaj pentru că e mare, dar și ca dezavantaj pentru că e mare :) + luminozitate bună, culori decente
  • stă bine pe jocuri – are un procesor mai performant decât Redmi Note 8 și pe calcul și pe grafică, ceea ce alături de ecran îl face un partener bun de joacă
  • iubesc bateria asta – cu o capacitate de 5020 mAh și posibilitatea de încărcare rapidă 18W, este genul de smartphone pe care te poți baza toată ziua
  • vine cu husă în cutie – o husă de silicon croită perfect pentru el chiar de cei de la Xiaomi, astfel încât să-l protejezi din prima – inclusiv protecția mufei de încărcare
Poza-48MP-Xiaomi-Redmi-Note-9
Poza 48MP Xiaomi Redmi Note 9
Poza-realizata-cu-Xiaomi-Redmi-Note-9
Poza realizata cu Xiaomi Redmi Note 9

Minusuri Xiaomi Redmi Note 9

  • este un telefon mare – acest lucru îl face mai greu de purtat în buzunare mici și mult mai ușor de scăpat din mână sau de pe diverse suprafețe
  • iese din anumite jocuri (crash) – am avut câteva crashuri în anumite jocuri – nu e neapărat din cauza telefonului, ci din cauza jocului, dar e de menționat
  • nu are standard IP – adică oficial nu este rezistent la apă și praf – pe mine mă interesează acest lucru pentru că merg cu motorul enduro și am nevoie
  • senzorul de amprentă este bun, merge în 99% din cazuri, dar parcă nu e așa precis și rapid ca la iPhone 8, de exemplu
  • nu vine cu căști în cutie – trebuie să le cumperi separat sau să folosești ce alte căști ai tu – partea bună este că are încă jack de 3.5 mm

Alte chestii care mi-au plăcut

  • NFC – suport Google Pay (pe viitor și la noi)
  • IR – poți să-l folosești ca telecomandă cu infraroșu
  • USB-C – universal + că poți încărca alte telefoane prin reverse charging 9W
  • material de calitate și culoare deosibită – te face să te simți bine când îl ții în mână

Concluzie Redmi Note 9

Xiaomi Redmi Note 9 este un smartphone midrange pe care ai putea să-l iei în calcul drept primă opțiune atunci când pui în balanță prețul pe care îl plătești comparativ cu ceea ce primești. Dacă privim obiectiv și pragmatic, Xiaomi Redmi Note 9 oferă pe hârtie specificații pe care la alte branduri de telefoane nu le ai uneori nici măcar la preț dublu.

Tehnologia avansează, Xiaomi are acces la ea, are multe fabrici și și-a propus să cucerească occidentul cu produse bune la prețuri irealist de mici uneori. Având în vedere perioada și având în vedere că prețul este un factor orbitor pentru majoritatea românilor, nu m-ar mira ca popularitatea Xiaomi să creacă mai repede decât ne-am aștepta la noi în țară.

Păreri Brățară Fitness Xiaomi Mi Band 4

Anul trecut pe la început am avut Xiaomi Mi Band 3. M-am distrat bine cu acea brățară de fitness. Acum o folosește tatăl meu fără probleme. Cu excepța curelei care s-a deteriorat și costă 5 bani s-o schimbi, dispozitivul în sine funcționează perfect și acum. Cu siguranță și Xiaomi Mi Band 4 va beneficia de cel puțin aceeași rezistență și calitate.

La prima vedere, designul este asemănător cu Mi Band 3, dar având și vechiul model vă sigur că Mi Band 4 este ușor diferit. De la ambalare și până la finisarea materialelor. De la model la model, cei de la Xiaomi înțeleg că trebuie să pună mult preț și pe experiența utilizatorului la prima atingere a produsului.

Xiaomi Mi Band 4 costă doar 117 lei, așa că dacă te-ai gândit până acum la o brățară de fitness și nu ți-ai cumpărat încă una, poți să o cumperi pe asta fără regrete. În primul rând la prețul ăsta nu ai cum să ai regrete. În al doilea rând, de când a apărut în România, Xiaomi Mi Band 4 a strâns 1.311 recenzii numai pe eMAG și o notă de 4.67 din 5.

Puține produse reușesc cu adevărat acest lucru.

În urma testelor făcute cu Xiaomi Mi Band 4 nu am ce să reproșez.

Aș putea spune doar că în lumină solară intensă ecranul nu este atât de ușor de văzut. Sau că uneori măsurarea pulsului nu e la fel de precisă ca la un Apple Watch 5 (deși în 95% din cazuri am obținut cam același rezultat).

La capitolul părți bune am câteva care mie personal îmi plac în mod special. Are mai multe tipuri de exerciții comparativ cu Apple Watch 5. De exemplu, când ridic greutăți, la Apple Watch 5 mereu dau pe modul HIIT pentru că nu am modul fitness sau ceva asemănător (încă). La Xiaomi Mi Band 4 (și la 3) ai modul de ridicat greutăți/exerciții cu greutăți.

O altă chestie care îmi place este monitorizarea somnului care se întâmplă automat și pe care o face nativ. Va primi și Apple Watch treaba asta nativ (nu prin alte aplicații) când va apărea WatchOS 7, dar Xiaomi o are de mult. Poate nu la un nivel super precis, dar suficient de precis încât starea ta de la trezire să se coreleze cu ce a înregistrat brățara.

Ca paranteză, a nu se înțelege că eu compar acum Mi Band cu Apple Watch. Apple Watch în primul rând e watch, nu band. În al doilea rând e alt produs și e mult peste. Nu se compară. Fac uneori anumite comparații pentru că sunt utilizator de Apple Watch de la începuturi și am o vastă experiență în domeniul acestor wearables de fitness și lifestyle. Dar comparațiile sunt strict pe funcții specifice, nu per produs per total.

Nu în ultimul rând, aș vrea să aduc în discuței durata bateriei. Pentru că Xiaomi Mi Band 4, deși a primit upgrade un ecran AMOLED color, nu e încă un dispozitiv pe care să-l încarci zilnic. Bateria ține până la 20 de zile (cu totul la minim și cu hearth rate automat rar), dar cu totul la maximum 5-7 zile tot ține. Plus că se încarcă repede.

Concluzie Mi Band 4

Așa cum am scris mai sus, dacă aveai de gând să îți cumperi o brățară de fitness, nu mai sta pe gânduri și ia-ți un Mi Band 4. Dacă ai de gând să-ți iei și smartphone, vestea bună e că în această perioadă primești cadou o astfel de brățară de fitness la achiziția unui Xiaomi Redmi Note 9 sau Xiaomi Redmi Note 9 Plus. Vexzi linkurile cu prețuri din articol.

Dacă ai întrebări, te rog să le pui în formularul de comentarii și îți răspund cu drag.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Review Xiaomi Redmi Note 9 plus review brățară fitness Xiaomi Mi Band 4”

  1. Este compatibilă brățara cu orice telefon? Chiar azi am văzut că a pus-o cineva la vânzare cu 70 lei, SH, și mi-a atras atenția. Dat fiind faptul că nu e prea scumpă, ar putea fi o achiziție bună.

    Răspunde
    • Salut, Adrian! Da, este compatibilă cu orice smartphone cu iOS sau Android. Instalezi aplicația Mi Fit, faci pairing și gata. Eu am și cântarul Xiaomi și brățara băgate acolo. Se adună datele mai mișto.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.