Review Robot de aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Am avut peste 3 săptămâni în teste un robot de aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner. Este vorba despre modelul nou, apărut anul acesta. Mai exact, modelul mai accesibil.

Anul trecut pe vremea asta cheltuiam peste 2.000 lei pe robotul meu propriu și personal de curățenie. E tot de la Xiaomi. Puteți citi despre el aici (i-am făcut review complet). Anul ăsta poți să-ți cumperi un robot de curățenie pentru jumătate de preț.

Îl am și acum, îl folosesc de două ori pe zi și nu mi-aș mai putea imagina viața fără el. De asemenea, primesc mesaje de la mulți prieteni care îmi mulțumesc pentru recomandare și care se bucură că au făcut o astfel de achiziție.

Robotul de aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner costă 1.049 lei. Acest preț mult mai accesibil este principalul avantaj și probabil principalul motiv pentru care piața de roboți de curățenie va crește vertiginos.

Plusuri

Recipient gunoi Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Aș putea spune despre robotul de aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner că își merită banii cu prisosință și să închei reviewul său aici. Are pe eMAG 4.73 de stele din din 270 de reviewuri, ceea ce nu se obține ușor.

Însă aș putea să înșir și eu câteva plusuri, ca să subliniez avantajele:

  • Puterea de aspirare în modul maxim este foarte mare, asemănătoare cu cea a fraților mai mari Xiaomi care sunt uneori și de două ori mai scumpi
  • Senzorii sunt relativ preciși: nu se lovește cu capul de pereți, nu îți dărâmă lucruri de prin casă și nu cade pe scări (eu l-am folosit la etaj)
  • Prețul este excelent pentru un robot de curățenie ce se integrează în aplicația smart home și pe care îl poți controla inclusiv vocal prin Google Assistant

Minusuri

Dock Incarcare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Nimic nu e perfect. Este clar că dacă vrem să privim atent un lucru, găsim și potențiale dezavantaje sau lucruri care ar putea fi mai bune:

  • Autonomia este mai mică decât la un robot mai scump. Acest lucru se datorează fie acumulatorului, fie senzorilor care îl fac să circule mai haotic.
  • Prin urmare, la mine la etaj nu reușește să facă o curățare completă de 52 mp2 cu o singură încărcare. Nu-i problemă, se duce singur, se încarcă, continuă.

Cam atât.

Faptul că trebuie curățat superficial și golit o dată la câteva zile nu e dezavantaj. E normal. La toți roboții de curățenie Xiaomi este necesar să faci asta. Durează 30 de secunde. Eu o dată cam la 3 săptămâni îl șterg și curăț la modul general cu Pronto.

Concluzii

Este un produs care merită cumpărat? Da, având în vedere raportul între calitate și preț pentru anul 2020, da, cu siguranță e o investiție bună. Dacă aveți o casă foarte mare e posibil să nu vă curețe un nivel pe oră, ci un nivel la 2-3 ore.

Filtru Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Încă ceva:

  • Funcția de mop dă mai mult un luciu. Nu îți imaginea că îți freacă gresia sau parchetul așa cum ai putea să o faci tu. Nu scoate pete uscate. Nici un robot la 2000 lei nu o face.
  • Filtrul hepa e un consumabil. Se schimba la un anumit număr de ore de folosire. E în jur de 30-50 lei și se găsește pe toate drumurile. Eu l-am schimbat o dată într-un an.

Îl puteți cumpăra de aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Review Robot de aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner”

  1. Ai făcut un lucru rău! Bad, bad!
    Acum trebuie să-i cumpăr Mariei și eu unul.
    Pentru un apartament de 2 camere, având un cățel, ce model ți-ai cumpăra: cel scump pe care-l ai sau cel mai ieftin? Recunosc și regret fapta mea: sunt zgârcit. :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.