#RedescoperaGalati

#RedescoperaGalati e un proiect frumos tare de tot pe care l-ar putea începe AIESEC Galați împreună cu bloggerii gălățeni care doresc să facă parte din istoria Galațiului așa cum nu a mai fost scrisă până acum. Poate sună pompos, dar cu mai multe creiere sigur ar putea ieși ceva super. De la coduri QR pe monumente istorice, până la marcarea acestora pe Google Maps și relatarea pe blogurile gălățenilor. Prin acest articol doar intenționez să fac un follow-up discuției începute cu AIESEC Galați la #BGG 3. În continuare nu fac decât să prezint lucrurile cum ar putea să fie, nu cum vor fi. Pentru că asta depinde dacă AIESEC va prelua această idee și o va transforma în proiect. Noi, bloggerii ne vom implica în funcție de parametrii viitori. Povestea ar putea suna cam așa…

#RedescoperaGalati Vom colinda orașul Galați în următoarele luni și vom scrie despre oraș așa cum nu a mai făcut-o nimeni până acum. Vom pune orașul Galați pe internet alături de bloggeri, alături de AIESEC și alături de companiile Gălățene care se vor alătura acestei file de istorie 2.0.

De ce?

Pentru că merită. Galațiul este recunoscut drept un oraș de business. Merită să fie recunoscut așa, însă are o groază de obiective turistice, locuri și companii cu care pur și simplu ne putem mândri și de care absolut oricine merită să afle într-o manieră originală și personală.

Cu cine?

Cu AIESEC, cu bloggeri și cu firme locale. AIESEC se va ocupa de tot ce înseamnă administrativ, pentru că pot și au experiență în astfel de proiecte. Bloggerii gălățeni vor da tot ce au mai bun din ei. Companiile locale cărora le pasă vor sprijini această campanie care s-ar putea încadra lejer la o campanie de tipul CSR (Corporate Social Responsibility).

Cum?

Noi, bloggerii, vom merge la pas prin Galați în aproape fiecare weekend și vom identifica locurile din Galați despre care merită să povestim. Fiecare blogger va scrie despre locația respectivă pe blogul său. Staff-ul AIESEC va analiza toate articolele și va forma un articol cuprinzător care va fi publicat pe siteul de campanie.

Sponsorii?

Pentru că e un proiect ambițios, care presupune o mișcare de trupe impresionantă, vom avea nevoie de sponsori. Aici intră în rol companiile locale partenere la campania #RedescoperaGalati. Fiecare companie care ne susține va avea parte de întreaga recunoștință peste tot: în articolele fiecărui blogger, pe siteul de campanie, la conferințele locale AIESEC, în presa locală și la partenerii media.

E o campanie curată și transparentă cu care ne propunem să introducem în istoria internetului orașul Galați, bloggerii gălățeni contemporani și companiile gălățene care dau dovadă de responsabilitate socială și care nu urmăresc promovarea pe termen scurt în speranța că vor crește mâine vânzarea unui acaret cu X%.

E cu și despre oameni serioși. E cu și despre companii locale serioase. Nu ne ascundem după discuții între patru ochi. Ceea ce se scrie aici, se va vorbi și între patru ochi. Plecăm la drum cu o campanie de promovare a orașului Galați total transparentă. Suntem tineri, entuziaști, pasionați și ne dorim de la Galați ceea ce nimeni nu a putut obține până acum.

Partenerii media?

Nu știm încă cine sunt, dar bănuim cine vor fi și tragem speranțe să se implice cu același entuziasm ca și noi. Cert este că despre #RedescoperaGalati se va auzi peste tot. Pentru că bloggingul făcut bine e noua eră, iar cei mai importanți reprezentați media (indiferent de canal) vor fi alături de noi. Nu pentru că trebuie, ci pentru că vor. Și ei, ca și noi, simt nevoia de o schimbare de proporții în bine, de o relansare, de o campanie curată și frumoasă.

Partenerii media vor fi mereu puși la loc de cinste pe siteul de campanie, site care la finalizarea campaniei va deveni un punct de referință în online pentru orașul Galați.

Galati 1975
Galați, 1975

Când?

E un proiect pe termen lung, de asta spuneam că avem nevoie de parteneri de cursă lungă. Calitatea nu se face într-o campanie de 30 de zile unde toată lumea scrie cum apucă. Istoria trebuie scrisă atent. Suntem tineri, năzbâtioși și entuziaști, dar nu ne batem joc. Gândiți-vă numai câte locuri din Galați despre care merită povestit există. Înmulțiți-le cu numărul de weekend-uri de la startul campaniei și veți vedea că poate fi lejer o campanie pe cel puțin un an de zile.

Beneficii?

Normal, toată lumea vrea să audă de beneficii atunci când e vorba de o campanie.

Sponsorii: vor fi foarte apreciați de fiecare gălățean pentru că vor face parte din ceva mare, din ceva ce ne propunem să rămână în istoria internetului care iartă, dar nu uită. Întotdeauna este bine să nu fii uitat într-un mod frumos, care să-ți aducă cinste.

Bloggerii: chiar dacă noi vom face o parte din hard work, ne va face plăcere să știm că putem schimba ceva în istorie, fie ea și pe termen scurt (că după ce murim, cine știe ce formă de internet și blogging va mai fi :)). Bineînțeles, bloggerii care vor participa activ la campanie conform standardelor de calitate pe care ni le dorim, vor fi remunerați pentru fiecare articol scris. Nu remunerați în urma unui concurs, ci pur și simplu remunerați. Nu plătiți ca în urma unui advertorial, ci mult mai bine. Important e să oferim calitate.

AIESEC: AIESEC Galați va face cealaltă parte de hard work. O parte mult mai complexă. E clar că își vor întări poziția de lider în desfășurarea unor astfel de proiecte, care de fiecare dată au succes. AIESEC Galați va dovedi încă odată că indiferent de generația de membrii care există, vor reprezenta o forță care prin acest proiect va obține încă odată oportunitatea de a scrie istorie.

Partenerii media: vor demonstra gălățenilor că pot și vor calitate, că pot și vor să ofere și alte tipuri de subiecte, că pot și vor să contribuie la bunăstarea și marketingul orașului în care activează. Partenerii media vor beneficia de multă promovare (reciprocă, ce-i drept) pozitivă și frumoasă.

Obiective?

Prin proiectul #RedescoperaGalați vom scrie o filă din istoria orașului Galați într-un mediu al viitorului: internetul. Obiectivul nostru e să ne asigurăm că atâta vreme cât putem face ceva în sensul ăsta, o vom face bine, vom crea buzz și vom avea un sentiment de împlinire.

După cum vedeți, nu am vorbit deloc de autoritățile locale. Nu dorim să-i forțăm să se implice în acest proiect, chiar dacă acesta va avea nevoie de orice sprijin. Nu dorim ca în acest proiect să existe implicații politice. Știu că atunci când vorbim de obiective nu e loc de negații, de aceea mă voi opri aici.

Dacă Primăria Galați va dori să se implice, vom primi cu brațele deschise orice suport. Dacă nu, ne vom duce oricum obiectivul până la capăt alături de bloggeri, AIESEC, sponsori și parteneri media.

Obiectivul proiectului #RedescoperaGalati este ca fiecare om care caută Galați pe internet să citească și poveștile noastre, astfel încât să afle într-o manieră mult mai prietenoasă informații importante despre orașul Galați.

Aici predau ștafeta către AIESEC Galați. Eu voi fi doar unul dintre bloggerii care se vor implica ori de câte ori va fi nevoie.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „#RedescoperaGalati”

  1. Nave? o mica masura. Transport fluvial foarte mic. granita cu Rep.Moldova doar pentru tigari. nici un comerciant nu se inghesuie sa plateasca taxe vamale cand pot cumpara din Europa sau China la un pret cat e taxa vamala. De restul nu am habar deci nu pot comenta.
    Nu cred ca in momentul de fata exista business curat in Galati. pentru ca ma tot plimb prin tara asta din diferite motive, singurul port in care sa face comert este Agigea. iar transport fluvial e pana la Agigea (constanta) dar din partea de vest.

    Răspunde
  2. Printre altele, ştii ce-mi dă mie cu virgulă? “Galațiul este recunoscut drept un oraș de business.” – mi-e greu să găsesc fundament pentru afirmaţia asta.

    Răspunde
    • Se fac afaceri grele :), dar nu știm noi de asta :). Nave, transport fluvial, graniță cu Rep. Moldova, ce-a mai rămas din combinat, halta de zgură :) etc. Orice, numai turistic nu e :).

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.