Recomandari purificatoare de aer pentru casă, apartament, hale sau birou

Purificatoarele de aer s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă și sunt din ce în ce mai cumpărate atât la nivel local, aici în România, cât și la nivel național. Purificatoarele de aer au fost inițial cumpărate de oameni pentru a preveni alergiile și mirosurile neplăcute.

Sigur ai și tu un prieten sau un cunoscut alergic la ambrozie, de exemplu. Cum poți trata alergia la ambrozie? Ei bine, nu prea poți trata alergia la ambrozie definitiv din ce am înțeles, însă o poți ameliora cu diverse medicamente, obiceiuri sau stând în casă.

Acum, între noi fie vorba, atunci când intri în casă nu e ca și cum brusc ai intra într-un mediu complet steril, unde aerul este curat și purificat. Să fim serioși, o ușă sau un geam, oricât ar fi de bune, nu blochează mare lucru. Plus că mai și aerisești.

Așa că bazându-mă pe cunoștințele și experiența celor de la IDEAL, marii producători de purificatoare de aer profesionale fabricate în Germania, am decis să scriu un articol despre recomandări purificatoare de aer.

Ce este un purificator de aer?

Voi oferi o variantă simplificată atunci când voi explica ce este un purificator de aer. Un purificator de aer este un dispozitiv electronic dotat cu unul sau mai multre filtre de aer care filtrează aerul dintr-un spațiu.

Aerul din încăpere trece prin filtrele de aer speciale din interiorul purificatorului de aer care pot avea una sau mai multe etape de filtrare, în funcție de cât de bun e purificatorul și filtrul acestuia (vorbim imediat despre asta).

Cu ce ajută un purificator de aer?

Recomandari purificatoare de aer

Purificatorul de aer previne alergiile, precum alergia la ambrozie, deoarece filtrează polenul sau alte particule cu potențial alergen care circulă prin aer pe toată perioada anului. Nașa mea are alergie la ambrozie și purificatorul de aer e sfânt în casa ei.

De asemenea, purificatorul de aer este ideal și pentru camera copiilor, mulți părinți de copii mici alegând să cumpere și să monteze cel puțin un purificator de aer în camera copilului deoarece previne și ajută la recuperarea din timpul răcelilor.

Plus că ce părinte nu-și dorește aer cât mai curat și mai pur în casă?

Și pentru că acum ne aflăm în plină pandemie de Coronavirus (Covid-19), nu are rost să nu menționăm că un purificator de aer deși nu garantează cu virușii nu mai umblă deloc în aer, reduce extraordinar de mult posibilitatea lor de circulație.

Un alt lucru pe care îl face un purificator de aer este îndepărtarea mirosurilor neplăcute produse de tutun, fum de țigară și mucegai. Toate aceste elemente emit particule ce pot fi reținute cu ușurință de filtre în loc să ne ajungă în nas.

Probleme purificatoare de aer ieftine

Purificatoarele de aer simple își fac treaba pentru o perioadă scurtă de timp. Ele sunt atractive datorită prețului mai mic, însă pe termen lung s-ar putea să nu fie o investiție atât de bună și am să-ți spun imediat și de ce susțin asta.

Poți să dai sub 1.000 lei pe un purificator de aer simplu (alea la sub 500 lei sunt o glumă, chill). Pot apărea 5 probleme care influențează în egală măsură atât eficiența filtrului de aer (pentru că vrei aer curat) cât și costurile cu purificarea aerului:

Prima problemă la purificatoarele de aer ieftine: Filtrul de aer scump

Purificatoarele de aer simple au un preț mai accesibil și atrag mulți cumpărători. Strategia vânzătorilor (pe care nu-i condam) este să câștige bani ulterior din consumabile. Cum filtrul de aer e un consumabil, acesta poate fi uneori destul de scump.

A doua problemă la purificatoarele de aer ieftine: Trebuie să schimbi filtrul des

Nici la purificatoarele de aer profesionale filtrul nu este ieftin. Însă la cele profesionale îl schimbi rar, o dată la 1 sau 2 ani. La purificatoarele simple există posibilitatea să fii nevoit să schimbi filtrele de aer mai des. Prin urmare, să cheltui mai mulți bani.

A treia problemă la purificatoarele de aer ieftine: Nu filtrează aerul eficient

Un purificator de aer ieftin nu este la fel de eficient ca un purificator de aer profesional. Ca să nu lungesc vorba, voi face o pararelă exagerată: o Dacia Logan nu este la fel de bună și eficientă ca un BMW Seria 7, chiar dacă ambele sunt autoturisme.

A patra problemă la purificatoarele de aer ieftine: Nu sunt eficiente energetic

Să nu uităm că purificatoarele de aer funcționează cu energie electrică și pentru a da randament stau aproape tot timpul în priză. Cu un purificator de aer ieftin, fără eficiență energetică, riști să dai mai mult decât nu face. Pentru că va crește factura la curent.

A cincea problemă la purificatoarele de aer ieftine: Sunt zgomotoase

Orice purificator de aer face zgomot, să nu mă înțelegeți greșit. Însă una e un white noise care chiar te ajută să adormi și îți îmbunătățește somnul și alta e un mini tractor pe care noaptea cel puțin mai mult îl vei ține închis decât deschis.

Prețuri purificatoare de aer

Prețul corect pentru un purificator de aer pentru apartament pornește cam de la 300 euro, indiferent de producătorul purificatorului de aer. Dacă vorbim despre o casă mai mare, despre o zonă de birouri sau chiar o hală de producție, prețul crește.

Recomandare purificator de aer bun

Dacă cauți o recomandare de purificator de aer bun, îți recomand să parcurgi când ai timp această pagină, dar dacă nu ai timp, să te asiguri că are următoarele caracteristici (sau cât mai multe caracteristici) din cele de mai jos:

 • Ultrasilențios
 • Certificat ECARF ca fiind hipoalergic
 • Sistem de filtrare circular (360 grade) de înaltă performanță, gen prefiltru cu plasă fină, filtru HEPA și un strat gros de carbon activ
 • Motor Green Tech sau ceva asemănător pentru o eficiență energetică ridicată și consum redus de curent electric
 • Senzor automat de monitorizare a aerului ca să pornească și să se oprească singur în funcție de calitatea aerului detectată în încăpere
 • Funcții de tip start/stop automat, regim de noapte (ultrasilent), turbo (pentru filtrarea rapidă a aerului)

Toate purificatoarele de aer pe care le voi trece în revistă mai jos au toate aceste caracteristici menționate mai sus, ca să nu le repet de fiecare dată.

Recomandare purificator de aer hale sau depozite

Purificatorul de aer IDEAL AP140 PRO este ideal pentru spațiile de birouri, spațiile de producție cu suprafață mare sau pentru depozite. Acoperă cam 140 m2.

Recomandare purificator de aer birouri sau spații de lucru

Purificatorul de aer IDEAL AP80 PRO este ideal pentru birouri, sedii de firmă sau spații de lucru de aproximativ 80 m2.

Recomandare purificator de aer casă

Purificatorul de aer IDEAL AP60 PRO este un purificator de aer ultrasilențios ideal pentru case mai mari cu un living generos, de exemplu. Acesta acoperă cu brio spații de până la 60 m2.

Poți lua două, unul pentru parter și unul pentru etaj. De asemenea, poate fi folosit și în apartamente care se încadrează în această dimensiune (depinde în câte camere sau zone vrei să purifici aerul).

Recomandare purificator de aer apartament

Purificatorul de aer AP40 PRO sau AP30 PRO Ultracompact combina designul unic cu o eficiență ridicată în purificarea aerului ambiental de acasă sau de la birou. În plus, este extrem de silențios și are un consum scăzut de energie.

Recomandare purificator de aer copii

Aici ar fi trei recomandări nișate. Bineînșeles, nu sunt purificatoare de aer exclusive pentru copii. Pot fi folosite oriunde.

Purificatorul de aer IDEAL AP25 ofera eficienta maxima in filtrarea particulelor de praf, pulbere (PM10, PM2.5 si dimensiuni reduse), polen si alti alergeni transportati prin aer, precum si agenti patogeni, cum ar fi bacteriile si sporii de mucegai, fum, gazele de esapament si mirosurile.

Purificatorul aer IDEAL AP35 – Datorita filtrelor in mai multe straturi, purificatorul de aer IDEAL AP35 filtreaza eficient o gama diversa de poluanti precum praful, particulele (PM10, PM2.5 si mai mici), polen si alergeni, agenti patogeni precum virusuri, bacterii si spori de mucegai, gazele de esapament si mirosurile din aerul ambiental.

2 in 1 purificator aer si umidificator IDEAL AP35 H – Dispozitivul combinat garanteaza un climat ambiental sanatos pe tot parcursul anulu si nu asigura doar aerul curat prin filtrarea celor mai mici particule din aer, ci asigura, un control al nivelului ideal de umiditate a aerului, prin procesul de evaporare igienica la rece.

Despre purificatoarele de aer IDEAL

Purificatoarele de aer IDEAL sunt realizate din materiale de cea mai inalta calitate, comandate in mod exclusiv de la furnizori de prima clasa din Germania.

90% dintre componentele purificatoarelor de aer sunt comandate de la furnizori din regiune, in timp ce 10% dintre acestea provin de la furnizori care nu se afla la mai mult de 250 km distanta de linia de productie a companiei IDEAL.

Cu o istorie de 69 de ani, compania germana IDEAL este lider global in producerea de masini de taiat si shreddere de documente.

Compania are sediul central in orasul Balingen din sudul landului Baden- Württemberg, Germania. Tot aici se afla si linia de productie.

Din anul 2014, IDEAL a decis sa urmeze o dezvoltare a business-ului pe orizontala, lansand gama de purificatoare de aer IDEAL Health.

In anul 2017, IDEAL si-a marit portofoliul cu gama de purificatoare de aer, AP PRO, cu o capacitate mult mai mare de purificare a aerului si sisteme de filtrare 360°, promovate in special pentru spatii ample in care grupuri de oameni desfasoara activitati zilnice, precum:

 • spatii de locuit de dimensiuni ample
 • spatii de birouri
 • saloane de infrumusetare
 • clinici medicale
 • scoli si gradinite
 • sali de fitness, etc. 

BRINDUSTRY Group este furnizor de solutii si utilaje tehnologice premium pentru o gama variata de procese industriale precum:

 • filtrarea aerului industrial (filtrare vapori ulei si emulsie, filtrare fum, praf, gaze, mirosuri, etc.)
 • separarea uleiului rezidual din emulsii
 • filtrarea apelor de proces (in general de la prelucrarile mecanice prin aschiere CNC si liniile de spalare a pieselor)
 • spalarea pieselor (masini de spalat cu ultrasunete, prin pulverizare, masini cu banda si personalizate)
 • procesare span (transport, maruntire, centrifugare, brichetare)

BRINDUSTRY Group are incheiate colaborari cu o serie de producatori de echipamente tehnologice premium din tari precum Cehia, Germania, Danemarca si Suedia.

Concluzie purificatoare de aer

Vom vedea în curând din ce în ce mai multe purificatoare de aer în casele și în birourile românilor. Pentru că pur și simplu oamenii educați vor fi întotdeauna orientați către un trai mai sănătos.

Poți cumpăra sau afla mai multe despre gama de purificatoare de aer profesionale IDEAL direct de pe websiteul lor sau direct pe eMAG dacă obișnuiești să-ți faci cumpărăturile acolo.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Recomandari purificatoare de aer pentru casă, apartament, hale sau birou”

  • Salut George! Nu cred, deoarece cred că era un avantaj semnalizat din start în descriere, însă eu îți recomand să iei legătura cu cei care le vând în România, să expui mediul în care vrei să-l montezi și sigur îți vor găsi o soluție optimă.

   Răspunde
 1. Salut,

  Interesant articolul dar preturile sunt destul de piperate. Nu zic ca produsele nu sunt bune, insa pentru un purificator pentru maxim 50m2 ( IDEAL AP40 PRO ) pretul de aproximativ 2800 Lei este putin cam mult!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.