Recomand aplicatia Waze fiecarui conducator auto

Știam de Waze de foarte multă vreme, dar fiind un fan Google încăpățânat, am refuzat să folosesc această aplicație până ieri, când i-am dat o șansă.

O șansă care m-a salvat de 2 radare! Vă dați seama că de acum înainte voi folosi doar aplicația Waze atunci când conduc și recomand să o faceți și voi. Cu cât suntem mai mulți utilizatori, cu atât mai bine. Înțeleg că în București unii oameni chiar sunt dependenți de ea, pentru că Waze le-ar reconfigura traseul către destinația finală în funcție de rapoartele de aglomerație de la ceilalți utilizatori.

Dacă nu știți ce e Waze, vă spun eu pe scurt: e o aplicație gratuită de navigare GPS pentru smartphone. Spre deosebire de alte aplicații de navigație GPS, Waze are și o componentă socială, adică permite utilizatorilor să facă schimburi de informații cu privire la starea drumului sau la alți factori de circulație rutieră. Hărțile sunt foarte precise pentru că sunt de la Google (din 2013 Waze e cumpărată de Google), iar vocea în limba română dă indicații foarte bune. Da, ai nevoie de conexiune la internet ca să funcționeze și să primești rapoarte în timp real, dar în ziua de azi oricum ai degeaba smartphone dacă nu ai ceva trafic de internet pe SIM.

Că să fiu mai exact, am să vă dau și niște exemple concrete de utilizare a aplicației. De fapt, am să vă povestesc cum am folosit-o eu ieri pe drum.

Dimineață la 6:00 am plecat din Galați către Brașov. Am setat adresa din Brașov și am văzut că nu erau prea multe rapoarte, cel puțin prin orașul Galați. Am zis că în zona asta ajunge mai greu treaba și că nu sunt prea mulți utilizatori de Waze, dar am continuat. La ieșire din Galați am văzut o groapă raportată pe bune de un utilizator. Opa, deja era ceva acțiune. La Adjud Waze îmi zice că e radar. Oricum încetineam în zona aia, dar am vrut să văd dacă are dreptate sau nu. Cu sufletul la gură văd că are dreptate utilizatorul care a raportat MCV-ul.

Apăs butonul de like (care în aplicația Waze înseamnă că da, ai văzut și tu evenimentul raportat de alt utilizator și îl confirmi) și merg mai departe. La întoarcere, într-o localitate aflată pe porțiunea aia de drum european între Adjud și Tișița, văd din nou o raportare de la Waze cum că ar fi poliție. Încetinesc, deși o Skoda Octavia cu numere de Vrancea mă depășește cu viteză mare în localitate. Nu trec nici 15 secunde că în față se aprind niște lumini de girofar și Skoda respectivă este trasă pe dreapta. Raportul din Waze a fost încă odată corect. Dacă nu vedeam cascheta aia de polițist pe harta aplicație cu siguranță mă aruncam în dinamica traficului și mă duceam după Skoda.

Știu, sună ca și cum aș fi descoprit apa caldă, dar lăsați-mă să mă bucur și să promovez utilizarea apliacției Waze și la noi la Galați și Brăila. Știu că sunt câțiva care o folosesc, dar ar trebui să fim mai mulți ca să fie rapoartele de trafic și mai exacte. E ca și cum ai avea stație de emisie – recepție, numai că la un nivel mai evoluat, direct pe smartphone. Plus că sunt și puncte, clasamente, chestii, la fel ca la un joc :) Aplicația Waze poate fi descărcată pentru Android de aicipentru iOS de aici și pentru Windows Phone de aici.Navigare GPS Waze

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

17 comentarii la „Recomand aplicatia Waze fiecarui conducator auto”

 1. Daca faci recomandari, fa-o pana la capat… in setari are si raport de trafic internet consumat. O sa descoperi ca nu face mult trafic, maxim cativa mega la drum mai lung. (adica pana in 5-10) Asta il face si mai bun decat navigatia nativa din Gmaps.

  Răspunde
  • De asta există câmpul de comentarii :) Mulțam de observație. Eu încă descopăr diverse chestii faine la aplicație. Am folosit-o și azi pe un drum Galați-Constanța și înapoi. Cred că voi începe să o folosesc și în oraș.

   Răspunde
 2. O aplicatie veritabila pentru trafic este Mobil Team este romaneasca si chiar functioneaza ca o statie radio
  Are voce live, alerte, comunicatii private si chat ba chiar si abuz ptr cei care vorbesc urat.

  Răspunde
 3. Am avut statie o perioada dar am renuntat. Fiind ceva model mai low buget se auzea neclar uneori, si fiind atent sa aud ce zice nu eram atent la trafic.
  Iar aplicatii am folosit Colegu, care e in principiu la fel ca waze dar in zona unde circulam eu nu era activitate mai deloc. Trebuie tinut cont ca era si tarziu in noapte.

  Răspunde
 4. Rectificare: Hărțile Waze nu sunt de la Google! Sunt 100% făcute de la zero de utilizatori. Da, acum 5-6 ani unii dintre noi s-au apucat de creat hărțile Waze. O comasare a hărților nu este posibilă decât începând din vara lui 2016, din cauza restricțiilor de UE și alte țări când e vorba de astfel de achiziții majore.

  Așadar, o hartă cât mai bună e ca urmare a implicării comunității. Tot ce se întâmplă la nivel de România e rezultatul muncii și implicării utilizatorilor. Comunitatea Waze Romania are și un site http://www.waze.ro și o pagină de facebook precum și grup de discuții pe Facebook.

  Vă așteptăm să contribuiți și voi.

  PS: Mai nou avem posibilatatea să închidem noi drumurile în timp real, în urma unor accidente, evenimente, închideri programate, situații de urgență sau condiții meteo nefavorabile.

  Răspunde
 5. Eu o am, am folosit Waze in ploiesti dar nu m-a ajutat deloc si m-a respins grafica.
  Am sa ii dau o sansa, sunt curios cat de activi sunt userii

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.