Ai auzit de Raiffeisen Digital Bank, alternativa serioasă la Revolut?

Raiffeisen Digital Bank este o bancă 100% digitală, la fel cum este și Revolut. Am făcut paralela cu principalul lor competitor din România pentru că așa cred că este cel mai ușor de înțeles cum funcționează noul fintech Raiffeisen.

Dacă vrei să ai ouăle în mai multe coșuri (cum se zice :)), vrei un cont bancar și un card 100% digital, fără comisioane de deschidere sau administrare, fără comisioane de retragere, fără comisioane la transferuri și cu oferte de până la 50% cashback, fă-ți .

Niște clarificări importante

Retrageri ATM Raiffeisen Digital Bank

Raiffeisen Digital Bank nu este una și aceeași entitate cu Raiffeisen Bank. Da, deși numele sunt similare și da, deși fac parte din același mare grup, sunt entități separate și diferite.

Raiffeisen Digital Bank AG, o subsidiară a Raiffeisen Bank International (RBI) cu sediul în Viena, oferă românilor servicii bancare, oriunde și oricând.

Sursa:

Asta înseamnă că dacă îți deschizi un cont la Raiffeisen Digital Bank, îl administrezi doar prin intermediul aplicației, nu în sucursalele Raiffeisen Bank din România.

Ei sunt practic un proiect separat lansat momentan în Polonia și România. Și pentru că sunt un proiect separat, 100% digital și orientat cu vremurile noi, o să vezi și care este principalul motiv pentru a-ți face cont acum la ei (fără obligații).

Poți primi până la 50% cashback la cumpărături online, maximum 200 lei

Promotie Raiffeisen Digital Bank

Unde ai mai auzit până acum de un cashback de genul ăsta? 50% cashback la cumpărăturile online (subliniez cumpărături online, gen de pe eMAG sau alte/oricare magazine online). Poți cumpăra de oriunde cu acest card, dar cashback e doar online.

De exemplu, dacă tu vrei să-ți cumperi ceva care costă 400 lei, o faci cu numai 200 lei cum ar veni. Fiind 50% cashback în limita maximă permisă de 200 lei, îți alimentezi contul de Raiffeisen Digital Bank instant prin aplicație, plătești și obții cashback.

Cum obții acest cashback de 50%?

Hai să-ți explic pe scurt, ca să nu existe dubii sau neînțelegeri. Nu de alta, dar o ofertă atât de bună nu e nici nelimitată și nici nu durează la nesfârșit. Așa că hai să vorbim de valabilitate și condiții.

Oferta este valabilă doar până pe 30 noiembrie 2023, este limitată la primii 2000 de clienți eligibili, iar cashbackul va fi plătit pe 15 decembrie 2023.

Acum că am clarificat asta și că e musai să te grăbești și să-ți faci cont acum dacă vrei să prinzi promoția, hai să îți explic cei trei pași pe care trebuie să îi urmezi:

 1. În primul rând trebuie să intri și să descarci aplicația din App Store sau Google Play. Apoi, va trebui să-ți faci un cont în aplicație, să-ți scrii acolo datele, să faci o poză la buletin, un selfie, să pui adresa și ce-ți mai cer ei. E normal și obligatoriu în UE să treci prin acest proces. Fără obligații, dar e totuși cont bancar.
 2. Apoi, ca să vadă oamenii că ești un client real, normal și serios, efectuează minim 3 tranzacții de minimum 50 de lei fiecare. Vei primi cashback de 50% și la alea, însă ca să te califici, aceste tranzacții trebuie făcute. Raiffeisen Digital Bank e chiar o aplicație mișto de banking, iar ei vor să ai ocazia să vezi cum funcționează.
 3. După ce ai făcut tranzacții la diverși comercianți, evaluează-i folosind funcția Pay&Rate. Asta mi se pare genial, pentru că vei avea ocazia să dai feedback pentru experiența ta cu fiecare comerciant online, astfel încât aceștia să obțină un rating și să vezi atât tu cât și alți utilizatori ai aplicației cum este cotat fiecare.

Cum obțin cardul Raiffeisen Digital Bank?

Apple Pay Raiffeisen Digital Bank

Digital. 100% fără plastic, adică o soluție mult mai ecologică. Având în vedere cum a evoluat tehnologia și că mai toată lumea are Apple Pay sau Google Pay, cardul Raiffeisen Digital Bank nu va exista și într-un format fizic pe care îl vei primi prin poștă.

Cardul este eliberat în mod virtual din aplicație și îl poți adăuga rapid în Google Pay sau Apple Pay cu câteva apăsări ale ecranului. Astfel, vei putea plăti contactless prin intermediul cardului Raiffeisen Digital Bank cu smartphone-ul sau smartwatch-ul tău.

Ce avantaje oferă Raiffeisen Digital Bank?

Calatorii Raiffeisen Digital Bank

În România, trebuie să recunoaștem că Revolut nu a avut concurență până acum ca și serviciu de banking digital din partea unui fintech în adevăratului sens al cuvântului. Au băgat multe bănci funcționalități similare? Da. Dar nu a fost la fel.

Raiffeisen Digital Bank este printre primii concurenți serioși și puternici care se poziționează direct ca fintech și ca soluție 100% digitală. Din câte știu (deși nu am voi să vorbesc despre asta) au multe planuri de dezvoltare și multe funcționalități noi.

Însă, aș sublinia următoare avantaje pentru care merită să îți deschizi acum un cont și la Raiffeisen Digital Bank. Este gratuit, nu implică obligații de ordin financiar, au o super ofertă de bun venit (50% cashback) și nu știi niciodată când vei avea nevoie.

 1. ZERO comisioane la deschiderea contului și la transferuri. Primești și trimiți bani în România cu zero comisioane.
 2. ZERO comisioane pentru retrageri ATM percepute de ei. Adică ei nu percep comisioane, dar nu pot controla dacă bancomatul respectiv percepe – pe la noi în România toate bancomatele au comision 0, dar să fii atent în afara țării.
 3. 50% cashback pentru cumpărături online, până la 200 lei (atenție, promoția expiră pe 30 noiembrie 2023, așa că trebuie să te grăbești).
 4. Cumpărături online în siguranță. Adaugi produsele preferate în coș și plătești în siguranță cu cardul virtual care vine cu tehnologia 3D Secure.
 5. Utilizezi aplicația Apple Pay cu cardul de debit Raiffeisen Digital Bank pe iPhone, Apple Watch, iPad și Mac.
 6. Compatibil cu Google Pay. Adaugă cardul tău virtual Visa Gold în Google Pay și achită contactless cu telefonul mobil, oriunde ai fi.
 7. Călătorești inteligent. Bucură-te din plin de vacanță! Cu cardul virtual Visa Gold nu ai taxe de schimb valutar și taxe ATM percepute de Raiffeisen Digital Bank, oriunde în lume.

Cum deschid cont la Raiffeisen Digital Bank?

Cashback Raiffeisen Digital Bank

Ești cetățean român, persoană fizică și ai peste 18 ani? Descarcă aplicația mobilă Raiffeisen Digital Bank și poți începe imediat, completând doar 3 pași.

 1. Descarcă aplicația (App Store sau Google Play) direct pe dispozitivul tău mobil.
 2. Parcurge pașii de înregistrare și verificare și semnează contractul digital direct din aplicație.
 3. Transferă bani în cont, adaugă-ți cardul în Google Pay sau Apple Pay și bucură-te de toate funcțiile oferite.

(P)

2 comentarii la „Ai auzit de Raiffeisen Digital Bank, alternativa serioasă la Revolut?”

  • Și eu folosesc ING. Și Revolut. Dar asta nu înseamnă că nu pot să-mi pun ouăle în mai multe coșțuri, în funcție de beneficii. Raiffeisen are faza cu cashback care mi-a fost de mare ajutor în shoppingul de Black Friday. Plus cursul de schimb valutar excelent.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.