Primele impresii despre Appticles, varianta gratuita de a avea o aplicație mobila pentru site-ul tău

Am aflat de Appticles din newsletterul de la ZeList și am zis că merită să încerc un pic această platformă. Primele impresii sunt pozitive, deși platforma de află în versiune beta.

Mai e destul de mult de lucru la ea și probabil de asta eu încă nu voi face trecerea, dar poate feedback-ul meu va fi de ajutor și se vor dezvolta rapid și celelalte facilități.

Ce face Appticles

Mai concret, e o platforma în care inserezi feed-ul fiecărei categorii de articole de pe blog, iar aceasta interpretează feed-ul și îl transpune într-un fel de aplicație mobilă care va reprezenta site-ul tău online atunci când va fi accesat de pe un dispozitiv mobil cu Android sau iOS.

Pe viitor aplicația va avea mai multe opțiuni, inclusiv de monetizare, dar ar putea fi folosita și acum dacă nu ai pretenții foarte mari de personalizare.

Momentan poți pune câte o imagine reprezentativa pentru fiecare categorie și cam atât. Dacă nu pui, platforma va interpreta imaginile din fiecare articol și le va insera la o dimensiune optimă. Impactul vizual e destul de fain, peste majoritatea pluginurilor pentru WordPress existente sub forma gratuită.

După ce ai terminat de pus la punct varianta mobila a site-ului tău, poți sa faci un subdomeniu de tipul m.gabrielursan.ro sau app.gabrielursan.ro în cazul meu. Apoi, bagi un cname la domeniul respectiv către o adresa indicată de ei și un cod în header care sa trimită automat vizitatorii care intră de pe smartphone către varianta mobilă a blogului tău. Treaba asta se numește mobile redirection și cică e apreciată de motoarele de căutare pentru ca reprezintă o optimizare a site-ului tău atunci când acesta este accesat de pe un dispozitiv mobil gen smartphone sau tabletă.

De îmbunătățit la Appticles

În cazul blogurilor trebuie inserata zona de comentarii și posibilitatea de a comenta. Interacțiunea e totul atunci când vorbim despre un blog. Am făcut o analiza și destul de mulți oameni îmi citesc comentariile de la articole și comentează direct de pe dispozitivele mobile.

Trebuie finalizată mult mai rapid integrarea cu rețelele sociale. Momentan pare funcțional doar Twitter.

În articolele cu videoclipuri Youtube încorporate, acestea nu apar. Aceeași poveste și cu galeriile foto (plugin Jetpack) sau cu anumite widgeturi after post (în unele cazuri apare doar titlul widgetului, în alte cazuri nu apare deloc).

Cu alte cuvinte, mai e de lucrat la interpretarea blogurilor WordPress self installed, iar acest lucru va fi unul destul de provocator, având în vedere ca proprietarii acestora și le personalizează prin diverse pluginuri, teme sau coduri.

Concluzii Appticles

Aplicație mobilă pentru site

Mi se pare o idee interesantă pe care o salut, mai ales ca e gratuită și pentru că e o platformă foarte ușor de folosit.

Îmi voi păstra contul activ ca sa fiu cu ochii pe îmbunătățiri. Sper ca feedback-ul meu sa fi fost de ajutor pentru dezvoltatori.

Blogul meu ar trebuie să arate așa în versiunea mobilă, dar trebuie să intrați de pe un iPhone sau un Android ca să vedeți calumea.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Primele impresii despre Appticles, varianta gratuita de a avea o aplicație mobila pentru site-ul tău”

  1. Aaa… te-ai luat după mesajul din WooRank…

    Părerea mea de afon: WooRank nu știe să interpreteze site-ul la fel de bine ca Google, care detectează imediat că tu ai o temă responsivă (care se afișează bine pe toate dispozitivele). Pariul meu este că la capitolul acesta WooRank sunt depășiți (și ori o să elimine categoria, ori o să-și actualizeze modulul care detectează dacă o temă este responsivă sau nu).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.