O poveste cu moloz

În bloc au fost trei lucrări prin apartamente în ultima vreme. Vecinul proaspăt mutat lângă mine și-a făcut apartamentul de la A la Z. Eu mi-am făcut îmbunătățiri la balcon, iar un vecin de la un etaj inferior și-a renovat bucătăria. În plus, se derulează lucrări și pentru izolația termică a blocului pe părțile laterale. Ce să zic, oameni gospodari, nu mă plâng.

Trecând peste nerespectarea orelor de lucru a muncitorilor care lucrau apartamentul de lângă mine de la A la Z, iată ce am pățit zilele trecute. Vinerea trecută ne-am întors din concediu. Am fost plecați cu toții la Bulgari, că atât ne-am permis vara asta. Am povestit aici ce și cum.

Tatăl meu a rămas responsabil de lucrarea cu balconul cât eram noi plecați, dar undeva pe miercurea trecută lucrarea a fost finalizată frumos și curat, la cheie. În aranjament a fost prinsă și treaba cu căratul molozului într-un loc special amenajat, ca să nu fie probleme și să fim niște cetățeni responsabili până la capăt :)

Sâmbătă după-masă în timp ce dormea copilul bate la ușă cineva insistent. Răspunde soția. ”Bună ziua, agent xyz de la Poliția Comunitară Galați. Avem o reclamație precum căreia ați avut lucrări în apartament și în urma acestora a rezultat moloz. Molozul era cărat de un vecin într-un loc nepermis. Vă rugăm să vă legitimați, sunt agent xyz de la Poliția Comunitară Galați.

Soția a intrat în casă să-și aducă buletinul, dar am ieșit eu și m-am legitimat. Polițistul a fost un om ok pentru că și eu am fost foarte ok, chiar nu știam despre ce e vorba și voiam să clarfic situația. ”Vecinul de mai jos zice că molozul e al dumneavoastră.” zice el. ”Ok, ce conțineau sacii?” întreb eu. ”Moluz. Cărămidă în mare parte.

Ok, păi noi am făcut doar balconul. De acolo am scos geamurile vechi și geamurile securizate de jos, din alea antice. Nu prea avea cum să fie vorba de cărămidă.” zic eu. ”Când ați finalizat lucrarea la balcon?” întreabă polițistul. ”Miercuri a fost predată lucrarea la cheie tatălui meu, că noi am fost plecați în concediu și, recunosc, nu știu cum era cu sacii de moloz din fața balconului, dar promit că am să mă interesez.” îi zic eu. ”Nu mai e nevoie.” îmi zice el. ”Pentru că eu vineri am trecut prin zonă și nu era nici un sac în fața balconului, era curat. Acum e sâmbătă. E logic că dacă lucrarea dumneavoastră a fost finalizată miercuri, sacii de moloz pe care vecinul de mai jos a zis că îi căra benevol sunt ai lui. Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună.” încheie polițistul pe un ton civilizat.

Wow de două ori. Odată pentru polițist care a fost super ok. Și eu sincer să fiu cred că în general polițiștii sunt ok, asta ca să fac o paranteză. Au probabil tendința de autoritate în fața omului pentru că dau nas în fiecare zi cu diverse pușlamele și nu prea întâlnesc oameni normali cu care să comunice decent. Și al doilea wow e pentru vecinul de jos. Despre care am aflat mai apoi toată povestea. Omul își făcea curățenie în bucătărie. A spart, a ras, a generat moloz. Și când a văzut că și eu fac curățenie în balcon și a văzut că echipa angajată strânge sacii cu moloz din fața balconului meu, a zis că dacă tot nu suntem acasă să îi ducă și pe ai lui acolo, că poate echipa de lucru nu se prinde și îi duce și pe ăia.

Numai că echipa de lucru a curățat tot miercuri și a plecat. Iar vecinul de jos nu știa că au terminat și că urmează să nu mai vină. Așa că a continuat să ducă saci acolo. Până când a văzut că după două zile nu mai e nici o mișcare la lucrările de la balconul meu. Iar sâmbătă după-masă s-a hotărât să-i care într-un loc nepermis, crezând probabil că poliția e mai puțin vigilentă în weekend. Și cum omul care era în patrulare prin zonă l-a văzut, l-a întrebat de sănătate pe vecin. Iar acesta a câștigat probabil timp să mai care din saci trimițând polițistul la mine în primă fază. În final e cu happy end. Și eu care credeam că vecinul de jos e cel cu care mă înțeleg cel mai bine din bloc…Saci moloz

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „O poveste cu moloz”

  1. Problema e ca lumea nu e bine informata si asta e responsabilitatea primariei. Sunt locuri de colectare a moluzului, electronice si absolut orice. Acolo poti duce pe an 20 de saci de moluz gratis iar ce depasesti platesti in jur de 35 de ron pe 10 saci. Mai e un avantaj daca nu umpli sacii doamna de acolo iti calculeaza 1 sac cand de fapt sunt 2. Nu e greu sa fii corect mai greu e sa fii informat.

    Răspunde
    • Așa este. Molozul din diverse lucrări poate fi lăsat la unități speciale amenajate ale primăriei. Mi se pare că la noi în Galați regula e să lași moluzul fără sac ca să fie primit. Dar, așa este, trebuie doar să aibă oamenii bunăvoință să se intereseze cum se procedează cu moluzul.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.