Genius Assets, un proiect crypto de care voiam să vă povestesc

Un investitor crypto nu trebuie neapărat să rămână doar un investitor crypto. Eu consider că profitul trebuie reinvestit mereu în diverse asset-uri care îți pot diversifica portofoliul de investiții pentru un plus de siguranță. Adică să ai ouă în mai multe coșuri.

Genius Assets Marketplace este un proiect crypto de genul acesta care mi-a atras atenția din 3 motive pe care le voi împărtăși și cu voi:

 • Este un proiect ce oferă oricui acces la diferite categorii de asset-uri prin diversificarea portofoliului într-un mod mai simplu și mai rapid.
 • Este un proiect concentrat pe crearea de venituri pasive, iar veniturile pasive sunt un subiect care pe mine mă interesează mult în ultima vreme.
 • Este un proiect creat și dezvoltat de către o echipă de români. Printre ei se numără și Flavius Cocora, un om care îmi inspiră încredere în lumea crypto.

Video despre Genius Assets

Între timp am realizat și un video de prezentare al Genius Assets pentru persoanele care preferă să se uite la vloguri pe YouTube. Te invit să apeși play. Dacă din varii motive nu se încarcă videoul mai jos, apasă aici. Nu uita să îmi dai un follow :)

Ce este Genius Assets

Genius Assets este o platformă sau, mai pe înțelesul oricui, un marketplace ce ajută investitorii crypto să investească și într-o gamă variată de oportunități non-crypto.

Ecosistemul Genius Assets este bazat pe tokenul GeniuX ($IUX). Acesta reprezintă o parte a valorii investiției tale.

Cum funcționează

Cumperi tokenul GeniuX ($IUX) și apoi îl folosești pentru a investi în diverse asset-uri non-crypto, fără intermediari.

Imobiliare, sport, artă, construcții sau trafic aerian, dar și ICO-uri, NFT-uri sau Fractional Ownership Projects.

Roadmap Genius Assets

Am făcut un screenshot de pe website-ul lor și l-am editat, astfel încât să îți poți face o idee legată de ce și-au propus, ce au reușit să facă până acum și ce mai au de gând. Cei care doresc să analizeze mai multe (ceea ce și recomand), pot descărca whitepaper-ul aici.

Roadmap Genius Assets

Ce problemă rezolvă Genius Assets

Dacă un produs sau un serviciu nu rezolvă o problemă, nu răspunde la o nevoie sau la o necesitate sau nu îndeplinește o dorință, nu-l va cumpăra nimeni.

Genius Assets rezolvă o problemă a oamenilor care vor să investească pe mai multe piețe și în mai multe industrii, dar care au anumite bariere în a face asta precum:

 • faptul că uneori pur și simplu nu poți investi în anumite asset-uri din alte țări
 • faptul că taxele pot fi mari dacă îți împarți ”ouăle de aur” în mai multe coșuri
 • faptul că o persoană fizică nu poate avea acces la anumite investiții
 • faptul că lipsa de lichiditate în anumite industrii îți poate da bătăi de cap

Uite, mai concret. Eu spre exemplu eram interesat să investesc în imobiliare. Dar nu voiam să fac asta prin metoda clasică. Adică nu voiam să cumpăr un teren și să aștept sau nu voiam să construiesc ceva sau să cumpăr ceva pentru ca mai apoi să dau în chirie.

Așa că m-am interesat și de alte oportunități de a investi în imobiliare, pentru că nu am vrut să renunț la idee (știi tu, pământ nu se mai fabrică :)). O soluția era investiția prin REIT. Investițiile în imobiliare REIT îți permit să te bagi în proiecte imobiliare.

Nu am renunțat total la ideea de REIT, dar dacă vei studia subiectul vei observa că sunt anumite dezavantaje. Nu te poți băga în toate proiectele din toate țările, iar companiile trebuie să dea dividende anuale de un procent mult prea mare ca să rămână competitive.

Prin Genius Assets poți să investești în mai multe tipuri de proiecte (nu doar imobiliare sau non-crypto) fără să ai parte de intermediari. Iar valoarea tokenului în sine poate crește pe baza numărului de investitori din platformă și a rentabilității investițiilor.

Cu alte cuvinte, Genius Assets oferă posibilitatea oamenilor care nu au foarte mulți bani de investit să investească în asset-uri reale tokenizate ce la va genera venit pasiv anual.

Despre FOP (Asset-urile Tokenizate)

Ce prezint eu este un proiect aflat foarte la început. Asset-urile tokenizate nu sunt încă disponibile. Probabil primul asset tokenizat va veni undeva prin noiembrie 2022, iar dacă urmăriți Genius Assets (vă las linkuri mai jos) veți afla exact.

Disclaimer: din punct de vedere legal eu nu am voie să fac nici măcar lobby pentru cumpărarea vreunui instrument financiar sau a unui security token. Cine mă urmărește știe oricum că eu nu fac astfel de recomandări.

Eu doar prezint un proiect pe care să fiți cu ochii în prezent și mai ales în viitor. Nu recomand să cumperi nimic. Pe bune vorbesc.

Cum aflu mai multe despre Genius Assets

Cel mai ok este să intri pe website-ul lor, dar făcând un pic de cercetare, îți voi lăsa mai jos toate linkurile către prezența lor online ca să te uiți peste tot:

Este un proiect aflat la început de drum, cu potențial de creștere foarte bun.

Cum pot câștiga IUX

Au un concurs în prezent care îți oferă posibilitatea de a câștiga IUX fără să cheltuiești vreun ban sau să investești ceva. Intri aici și faci diverse task-uri gen să-i urmărești pe Telegram, pe Twitter, pe Facebook etc.

De unde cumpăr Genius Assets $IUX

Poți cumpăra $IUX de pe QuickSwap sau de pe BitMart. Eu îți recomand BitMart și am să-ți spun care sunt pașii.

 1. Îți faci cont pe BitMart accesând acest link. Apoi urmezi măcar prima etapă de verificare, dar îți recomand să o faci și pe a doua – îți trebuie CI și un telefon.
 2. Pentru a cumpăra $IUX ai nevoie de USDT. Va trebui să-ți transferi niște USDT din sau de unde ai tu în BitMart: Spot – USDT – Deposit.
 3. Probabil știi deja cum se face asta, dar o să-ți zic pe scurt că trebuie să-ți trimiți din contul unde ai USDT, niște USDT în adresa ta USDT de pe BitMart.
 4. După vreo 10 minute ar trebui să se vadă tranzacția și să ai USDT în cont. Mergi acum pe meniul Trade de pe BitMart și în bara de căutare scrie IUX/USDT.
 5. Selectezi Market, ca să cumperi simplu, și scrii acolo cantitatea de USDT de care vrei să cumperi IUX și apeși Buy IUX. Gata, ai IUX în cont. Îți las și un screenshot.
Cum cumperi IUX

Se poate face staking sau farming?

Da. Despre staking ai informații aici.

Iar farming se poate face prin QuickSwap – ai un tutorial aici.

Încă ceva

Acest material nu este un sfat investițional și o zic pe bune, nu doar pentru că așa mă obligă legea. Nu îți recomand să investești în nimic până nu-ți faci tu singur temele și decizi tu că un proiect merită riscul. Investițiile în crypto sunt volatile și poți să pierzi tot.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Genius Assets, un proiect crypto de care voiam să vă povestesc”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.