Ce este criolipoliza, cum funcționează și cum ”te slăbește”

Este bine să cauți păreri despre criolipoliză înainte să apelezi la o astfel de procedură de slăbire localizată neinvazivă și nedureroasă. Cel mai important este să alegi procedura potrivită de criolipoliză pentru că altfel îți vei pierde timpul și banii.

De ce sunt în măsură eu să vorbesc despre criolipoliză? :)

Cum slabesti rapid

Studiez criolipoliza încă din anul 2013 când am făcut și prima ședință de criolipoliză. Când au apărut aparate noi de criolipoliză pe piață am fost de asemenea și le-am testat. Am slăbit foarte mult și m-am menținut și azi, iar criolipoliza m-a ajutat (printre altele).

Ce este criolipoliza

Ce este criolipoliza

Criolipoliza este o procedură estetică de slăbire neinvazivă (adică ce nu îți perforează pielea asemenea unei liposucții sau operații estetice) ce nu implică recuperare și care oferă primele rezultate relativ repede – cam în 21 de zile de la prima ședință.

Cum funcționează criolipoliza

Cum funcționează criolipoliza

Criolipoliza îngheață țesutul adipos localizat (adică din zona în care se aplică tratamentul: abdomen, coapse, sub fesier etc.). Țesutul adipos conține pe lângă apă și glicerol și 5 tipuri de acizi grași. 4 din 5 tipuri sunt distruși la temperaturi de -5 grade Celsius.

Al cincilea tip de acid gras este distrus doar la -42 de grade Celsius. După o ședință de criolipoliză, acizii grași care au fost înghețați sunt distruși. Corpul uman îi percepe ca pe reziduri și trimite celulele macrofage (denumite și gunoierii organismului) ca să îi elimine.

Pentru că un ciclu de regenerare celulară durează în medie 3 săptămâni la persoanele adulte sănătoase, primele rezultate ale criolipolizei se pot observa chiar atât de repede. Acizii grași distruși sunt eliminați pe cale naturală și sigură de sistemul limfatic.

Diferența dintre criolipolize

Diferența dintre criolipolize

Sunt multe proceduri de criolipoliză pe piață, care mai de care mai ieftine și mai scumpe, care mai de care mai bune sau mai puțin bune. De asemenea, sunt multe păreri despre criolipoliză pe forumuri și grupuri de pe internet și nu știi ce să mai crezi, nu?

Te voi scăpa de căutări și timp pierdut. Pentru ca o criolipoliză să aibă rezultate este nevoie ca țesutul adipos localizat să fie expus timp de cel puțin 40 de minute (ideal 50 sau 60) la temperaturi mai mici de -5 grade Celsius (ideal -8 sau -11 dacă ai buget).

De aceea, când vezi o criolipoliză la 300 lei ședința, nu te entuziasma că ai găsit cea mai bună ofertă la criolipoliză ci întreabă-te ce parametri tehnici are aparatul. Sunt multe aparate de criolipoliză care răcesc la 0 grade sau -3 grade Celsius = timp și bani pierduți.

O altă diferență dintre procedurile de criolipoliză constă în siguranța oferită de aparat. Sunt multe saloane obscure cu aparate de tip ”chinezării” pe piață care dacă mai sunt și operate prost de angajați îți pot aduce arsuri prin degerături. Ai grijă la ”ieftin și bun”.

Cum slăbești rapid prin criolipoliză

Cum slăbești rapid prin criolipoliză

Criolipoliza este o procedură de slăbire localizată. Adică nu poți să faci o ședință de criolipoliză pe abdomen și să te aștepți să slăbești în zona lombară sau pe coapse. Pentru zonele alea va trebui să achiziționezi alte ședințe de criolipoliză.

Mai merită menționat că prin criolipoliză vei slăbi în centimetri, nu în kilograme. Adică după 3 săptămâni de la o ședință de criolipoliză pe abdomen și zona lombară (de exemplu), poți observa o scădere în centimetri în talie, dar nu neapărat și pe cântar.

Criolipoliza doare?

Criolipoliza doare?
Sursă imagine: abeauty.ro

Criolipoliza nu doare, dar în același timp nu este confortabilă pentru majoritatea persoanelor. Unele persoane au diverse niveluri de toleranță a durerii. Pe noi bărbații cică ne doare mai tare orice (din principiu) decât pe femei, așa că atenție la ce povestim noi :)

Primele 15 minute prezintă cel mai mare disconfort pentru că zona este răcită rapid și simți ca un fel de arsură. Combinată cu vacuumul care trage țesutul adipos în interiorul aplicatorului poate genera disconfort despre care unele persoane ar spune că e durere.

Totuși, după 15 minute nu mai simți mare lucru pentru că zona este amorțită și poți să citești liniștită o carte sau să stai pe social media în timp ce se desfășoară ședința de criolipoliză. În orice caz, merită disconfortul raportat la rezultatele obținute.

În cât timp slăbești de la criolipoliză

În cât timp slăbești de la criolipoliză

După cum spuneam și mai sus, primele rezultate se obțin în 21 de zile de la prima ședință de criolipoliză. Asta înseamnă aproximativ 3 săptămâni și se aplică persoanelor sănătoase, care nu au anumite afecțiuni sau nu iau anumite medicamente ce întârzie regenerarea.

Unele persoane văd rezultate și mai rapid după o ședință de criolipoliză, adică corpul reacționează mai rapid și, după o săptămână sau două, simt deja la îmbrăcăminte că au slăbit. Alte persoane reacționează mai greu, dar e mult mai rară această situație.

În orice caz, partea bună este că efectele criolipolizei acționează continuu și după cele 3 săptămâni de la prima ședință, deoarece sistemul limfatic elimină progresiv acei acizi grași distruși de care povesteam în capitolele de mai sus.

Câte ședințe de criolipoliză sunt necesare

Câte ședințe de criolipoliză sunt necesare

Pentru rezultate optime sunt necesare cam 3 ședințe de criolipoliză pentru a slăbi mai mult (localizat). Prin urmare, nefiind nevoie de atât de multe ședințe, îți recomand să te orientezi către o criolipoliză premium într-o clinică de top, chiar dacă costă mai mult.

Bineînțeles, dacă vrei să progresezi și să faci mai multe ședințe de criolipoliză decât un pachet de 3 ședințe (per zonă), poți relua tratamentul de criolipoliză (pe zona respectivă) cam la 6 luni după ultima ședință efectuată din cele 3. E totuși un tratament puternic.

La ce distanță de timp se fac ședințele

La ce distanță de timp se fac ședințele de criolipoliză
Imaginile cu mine cu mască pe față sunt de pe vremea când măștile erau obligatotii

Ședințele de criolipoliză se fac la 3 săptămâni între ele. Dacă timpul nu-ți permite fix 3 săptămâni, e ok să le faci și la 4 săptămâni între ele pe aceeași zonă sau chiar la 6 săptămâni. Clinica pe care o alegi și specialiștii de acolo îți vor recomanda cum e mai bine.

Cât costă criolipoliza

Cât costă criolipoliza

Criolipoliza costă de la 300 lei sau chiar mai jos la colțul cartierului cu un aparat care nu îți va oferi niciun rezultat și îți va consuma timpul, banii, nervii și energia. Însă la clinicile de top o ședință de criolipoliză pleacă de la prețul de 1000 lei sau mai sus.

Atenție însă, nu trebuie să cheltuiești o avere pe criolipoliză. Stai cu ochii pe oferte la criolipoliză pentru că apar destul de des și când vezi o ofertă care îți place nu mai sta pe gânduri și cumpără atunci cât încă mai au locuri libere pe prețul ăla.

De asemenea, pentru a obține un preț bun la criolipoliză îți mai recomand ceva. Orientează-te la pachetele de mai multe ședințe, deoarece deși prețul pachetului pare mai mare, prețul per ședință e mai mic decât dacă ai cumpăra o singură ședință.

Dacă respectiva clinică de estetică ce vinde criolipoliză mai are și vreo campanie promoțională la criolipoliză în perioada respectivă, s-ar putea să ajungi să plătești pe o ședință la fel de puțin ca într-un salon de colț de cartier, dar să ai servicii premium.

E ca la ofertele la hoteluri și vacanțe de lux sau la bilete de avion :) Trebuie doar să fii atentă la promoții și să nu ratezi ocazii. De ce să stai la 3 stele când pentru o diferență mică de preț în plus și o promoție bună, poți să stai la 5 stele? :)

Ce se întâmplă într-o ședință de criolipoliză

Ce se întâmplă într-o ședință de criolipoliză

Îți spun în mod normal ce ar trebui să se întâmple în cadrul unei ședințe de criolipoliză într-o clinică de estetică premium. Adică, cum ar fi corect să se întâmple. Într-o ședință de criolipoliză prima dată se fac poze martor (nu se fac publice sau ceva).

Apoi se măsoară circumferințele clientului, dar și gradul de țesut adipos (cu ajutorul unui picometru). Toate aceste date se notează pe o fișă personală a clientului atât pentru a urmări rezultatele, dar și pentru a stabili protocolul de tratament.

Un aparat de criolipoliză avansat își adaptează puterea vacuumului (și chiar temperatura sau timpul de lucru) la specificitățile clientului, astfel încât să-i ofere acestuia rezultatele cele mai bune în siguranță maximă. Un om de 50 Kg nu se tratează la fel ca unul de 80.

Apoi, un aspect foarte important este membrana de protecție. Aplicatorul care răcește țesutul nu se aplică direct pe piele. Pielea trebuie protejată cu o membrană de protecție anti-îngheț care este îmbibată din belșug într-un gel anti-freeze.

Aceste membrane sunt de mai multe feluri și au diverse niveluri de calitate. Într-o clinică premium nu vei risca să se folosească membrane ineficiente, doar pentru că sunt mai ieftine. Ăsta e probabil cel mai important aspect de siguranță de avut în vedere!

După terminarea ședinței de criolipoliză, terapeutul îndepărtează cu grijă aplicatorii și membrana anti-freeze. Apoi masează puternic zona acționată. Zona va arăta destul de ciudat (umflată, vânătă etc.) la început, dar în aceeași zi se ameliorează profund.

Cât durează o ședință de criolipoliză

Cât durează o ședință de criolipoliză

O ședință de criolipoliză durează în medie 60 de minute (plus – minus 15 minute) în funcție de durata consultului, pozelor și măsurătorilor. Acesta nu e neapărat timpul efectiv de lucru (care e de obicei 40-45 de minute), ci include și pregătirea de înainte și după.

Contraindicații criolipoliză

Contraindicații criolipoliză

Criolipoliza este un tratament neinvaziv ce nu implică recuperare, așa că nu este o terapie periculoasă. Majoritatea oamenilor sunt apți să beneficieze de criolipoliză, însă trebuie să fii atent și la anumite afecțiuni. Las în continuare o listă de contraindicații la criolipoliză:

Crioglobulinemie, Degerături, Intoleranță la frig, Intoleranță la crioterapie, Febră, Carcinom, Infecție pe zona de aplicare, Cicatrici pe zona de aplicare, Implanturi sau tatuaje în zona de tratament, Urticarie, Cancer, Stimulator cardiac, Defibrilator intern, Tulburări cardiace grave, Sarcină, Alăptare, Medicamente imunosupresoare, Boli autoimune, Psoriazis, Diabet, Afecțiuni hepatice, Afecțiuni renale, Boli de piele, Vene varicoase, Răni active în zona de tratament, Coagulopatii, Epilepsie.

Riscuri criolipoliză

Riscuri criolipoliză

Dacă nu ai niciuna dintre contraindicațiile de mai sus, există două riscuri la criolipoliză:

  • În cazuri extrem de rare pot apărea degerături/arsuri atât din cauza organismului cât și datorită membranelor de protecție de calitate slabă (alege o criolipoliză bună!)
  • În anumite cazuri rezultatele pot să nu apară deloc atât din cauza organismului sau a alimentației cât și din cauza aparatului (vezi mai sus ce ziceam de gradele Celsius)

Ce rezultate oferă criolipoliza

Ce rezultate oferă criolipoliza

Criolipoliza oferă rezultate la nivel localizat, în circumferință (centimetri). Asta înseamnă că o slăbire localizată s-ar putea să nu se vadă și pe cântar în numărul de kilograme. De altfel, mulți clienți apreciază că deși nu au pierdut kg, au pierdut centimetri după criolipoliză.

Criolipoliza în combinație cu alte tratamente

Criolipoliza în combinație cu alte tratamente

Criolipoliza este compatibilă cu alte tratamente corporale de slăbire precum tratamentele de remodelare corporală, tratamentele anticelulită sau tratamentele pentru pielea lăsată (laxitate). De altfel, chiar este recomandat să faci alte tratamente pentru rezultate optime.

Cel mai bine se combină criolipoliza cu tratamentele corporale pe baza de radiofrecvență. Aceste tratamente de remodelare corporală cu radiofrecvență potențează efectul criolipolizei și te ajută să obții rezultate mai rapide și mai bune.

Caută pe Google tratamentul BodyShape de la aBeauty Clinique, deoarece e cu 25% mai puternic decât orice tratament cu radiofrecvență, vacuum, infraroșu, role etc. de pe piața din România (la momentul scrierii acestui articol: 8 iunie 2022).

Așteptări legate de criolipoliză

Așteptări legate de criolipoliză

Criolipoliza nu face minuni, așa că nu te aștepta ca să cadă pantalonii de pe tine după 3 săptămâni de la prima ședință de criolipoliză. Rezultate vei obține sigur, dar nu la fel ca la o procedură de liposucție în care se îndepărtează mult țesut adipos într-o operație.

Criolipoliza e o procedură de slăbire ce te va ajuta, asista și susține în lupta ta pentru un corp cu mai puțin țesut adipos, adică te va ajuta cert să arăți mai bine. Pe mine m-a ajutat criolipoliza pentru că mi-a susținut puternic celelalte eforturi de slăbire.

Păreri criolipoliză

Păreri criolipoliză

Există multe păreri despre criolipoliză. Când cauți păreri criolipoliză vei găsi atât pagini ale saloanelor de înfrumusețare care vând criolipoliză, cât și articole pe bloguri personale ale oamenilor, așa cum citești și acum pentru că ai căutat astfel de păreri despre criolipoliză.

Părerile despre criolipoliză pot fi atât rele cât și bune. De obicei criolipoliza este un tratament de slăbire despre care clienții au păreri bune. Sunt totuși și clienți care nu au obținut rezultate bune în urma criolipolizei și au păreri proaste despre aceasta.

În general, părerile proaste despre criolipoliză apar pentru că acei clienți au ales o criolipoliză ieftină, cu un aparat îndoielnic, la un salon îndoielnic, doar pentru că prețul a fost atractiv. După cum spuneam, poți găsi și prețuri bune și la tratamente premium.

Partea bună este că părerile despre criolipoliză sunt bune. Adică sunt mult mai multe păreri bune decât rele. CoolSculpting, părintele criolipolizei și alte criolipolize bune au făcut sute de mii de oameni fericiți prin eficiența rezultatelor în slăbire localizată.

Ce criolipoliză să aleg

Ce criolipoliză să aleg

Aici o să fiu total subiectiv și am să-ți fac o recomandare pe care am încercat-o și eu. Se numește criolipoliza CryoLipo și se regăsește în rețeaua de clinici aBeauty Clinique din toată România (București, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Timișoara).

Este probabil cea mai bună, puternică și sigură procedură de criolipoliză din România (când scriu asta e 8 iunie 2022). Răcește până la -11 grade Celsius, iar faptul că aBeauty Clinique e o rețea premium (cea mai mare rețea de clinici de estetică din țară) e un plus.

Un alt plus este faptul că pe baza măsurătorilor fiecărui client, dispozitivul adaptează ultra personalizat parametrii pentru criolipoliză, astfel încât să obții rezultate maxime. Membranele de protecție anti-îngheț sunt super safe și specialiștii lor sunt buni.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

10 comentarii la „Ce este criolipoliza, cum funcționează și cum ”te slăbește””

  1. Tot cautand articole despre criolipoliza ,am dat peste acest articol.Multumesc pt toate informatiile dezvaluite aici! Sunt sigura ca o sa imi fie de folos ! Am facut si eu prima sedinta, la -8 grade,sant curioasa cum o sa evalueze ! La mine s-a impartit zona abdomenului in 2 parti ,ceea ce m- a pune putin pe ganduri ! Peste tot am vazut ca se pune aparatul doar pe mijlocul abdomenului ,nicidecum stanga – dreapta de la buric ! imi poate raspunde cineva ,de ce s-a procedat asa la mine ? Doar pt a-mi lua mai multi bani sau ??? As fii recunoscatoare ,daca mi-ar raspunde cineva !

    Răspunde
    • Bună Emilia! Îți răspund eu cu drag.

      1. Între timp criolipoliza a evoluat și la -11 grade Celsius. Îți las un link aici: https://www.abeauty.ro/criolipoliza/ Tratamentul se numește CryoLipo și este mai sigur și mai avansat decât CoolTech – asta dacă vei dori să continui.

      2. Se folosesc între 1 și 2 aplicatori în funcție de dimensiunea abdomenului. Dacă e vorba despre un abdomen foarte mic (gen XS, maxim S) se poate folosi și un singur aplicator. Dar pentru un abdomen mai mare se pot folosi și 2 aplicatori și chiar este recomandat așa. Mai există persoane la care sunt recomandați 2 aplicatori oricum pentru ca suprafața de acțiune e mai mare și rezultatele sunt mai bune, dar nu toate persoanele au buget pentru 2 aplicatori, așa că aleg doar unul. Este ok cum ți-au aplicat, pentru că astfel acționează pe o suprafață mai mare de abdomen.

      Dacă mai ai și alte întrebări, sunt aici.

      Răspunde
  2. Confirm cel putin o chestie din articol: cat dai atata face. Si eu vanam prin Bucuresti criolipoliza la 200 300 lei si nu aveam cine stie ce rezultate. Radeam de cate ori vedeam o reclama pe fb la criolipoliza stiind ca nu e cine stie ce. Pana am avut ocazia la un eveniment sa aflu mai multe si e adevarat ce scrie ursan aici.

    Răspunde
  3. Cel mai bun articol despre criolipoliza pe care l-am citit online dupa ce am citit destule. Felicitari!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.