2015. Galați. Există câteva cartiere care nu mai au apă rece. Ca să nu mai vorbim de apă caldă. Sau căldură, pe vremea când trebuia să fie căldură.

În micro 40, și sunt convins că nu numai acolo, vineri, oamenii cărau apă de la cisternă. Pentru că la ei apa nu mai curge în robinete. Și nu e prima dată când se trage semnalul ăsta de alarmă. În Galați treaba asta se întâmplă în câteva cartiere de câteva luni încoace. Este inadmisibil.

Pur și simplu mi-e groază să mă gândesc ce s-ar întâmpla în caz de război. Dacă acum, pe timp de pace, în Galați există pe alocuri probleme de existență similare celor din Fâșia Gaza. Locuitorii orașului Galați vor soluții, la naiba. S-au săturat să citească în ziare despre neînțelegerile dintre Apaterm, Apă Canal și mai cine știe, că le-am și pierdut noțiunea numelor.

Adi a scris despre asta aici și aici. Într-un moment de disperare Iulia a scris chiar o scrisoare deschisă domnului președinte al României, Klaus Iohannis. Cotidianul Viața Liberă a tras semnalul de alarmă aici. La fel și PresaGalațiBrăila aici.

Adaug eu. În județul Galați sunt cele mai proaste drumuri în care îți rupi mașina oricât de încet ai merge. Și vorbim de ruta Galați-Tecuci, o rută foarte circulată, unde densitatea de populație are valorile cele mai mari conform celor mai recente statistici dacă nu știați. Gropi peste tot. Și în orașul Galați și în județul Galați. Am scris aici despre asta.

Nu mai zic despre faptul că în orașul Galați nu există cinematograf. Pentru că atunci când țara arde, baba se piaptănă. Ignorați faptul că în Galați nu există cinematograf. Chiar este ultima problemă a orașului ăsta. Acum mai rămâne doar să se năpustească niște controale ANAF asupra micilor întreprinzători și gata, orașul Galați poate fi declarat K.O. E ca și cum ai da nucleara în Stacraft peste un inamic deja năucit de tancuri în siege, nave invizibile care îți omoară dronele și battelecruisere care trag de mama focului.

Vă reamintesc că orașul Galați este un oraș aflat pe malul Dunării, oraș port. Și e oraș pe unde pot circula nave maritime datorită adâncimii și lățimii apei în unele locuri. Vă reamintesc că orașul Galați a avut cel mai mare combinat siderurgic din țară, aflat la un moment dat (pe vremea când eram la școală) pe locul 3 în Europa și pe locul 8 în lume ca mărime.

Orașul Galați este în rahat. La propriu și la figurat. Și nici măcar nu știm cui să ne adresăm. Sunt ferm convins că vina nu e a unui singur om. Nu ne grăbim să arătăm cu degetul pe nimeni în mod special. Știm că că avem o plăcere să găsim repede vinovați. Nu e cazul. Ok, domnilor, înțelegem, cooperăm, scriem articole pline de diplomație, la fel ca acesta. Dar atunci când lucrurile merg prost, pe omul afectat de problemele orașului nu-l încălzesc motivațiile, scuzele sau circumstanțele. În management, succesele se sărbătoresc împreună. Pierderile și le asumă liderii.

Ajutor Galati

Strig în numele concetățenilor mei doar atât: Ajutor!

Doar pentru oameni de marketing online open minded și fără prejudecăți care știu cât de cât limba engleză și vor mai mult. This is my simple funnel. Dacă nu, ignorați mesajul ăsta și citiți blogul, că mai sunt și alte articole :)

Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

Comentează la acest articol