Oferă calificative conţinutului

WordPress are o funcţie integrată care mi se pare destul de interesantă: acordarea de calificative. Bineînţeles, nu e o funcţie nouă sau inovatoare, însă mi-ar plăcea să o folosiţi dacă nu aveţi timp sau chef să-mi scrieţi vreun comentariul la vreun articol.

Iată cum putem acorda calificative pe GabrielUrsan.ro, că vom lua acest blog ca exemplu, bineînţeles.

Acordă între 1 – 5 stele unui articol.

Veţi observa că în partea din stânga sus, sub titlul fiecărui articol pe care l-ai deschis, exista 5 stele care îţi permit să oferi un calificativ articolului cu pricina. O singură stea reprezintă un calificativ foarte slab, pe când cinci stele reprezintă un calificativ foarte bun.

Această funcţie poate fi utilizată de absolut toţi cei care vizitează GabrielUrsan.ro. Nu este nevoie să fii autentificat pe nicăieri. Pur şi simplu după ce ai parcurs articolul respectiv, dai un click pe numărul de stele dorit şi asta e tot. Îmi doresc să folosim această funcţie pentru că va fi mai uşor pentru un alt cititor care caută o anumită informaţie să-şi formeze o mică opinie înainte de a citi tot articolul.

Da, ştiu că risc destul de mult ca unii dintre cei care “mă iubesc” să-mi califice constant toate articolele cu o stea, însă votarea se înregistrează la nivel de IP şi e greu de crezut că cineva mă urăşte atât de tare încât să-şi tot schimbe IP-ul şi să-mi ofere calificative negative. În caz că nu ştitţi la ce steluţe mă refer, vă invit să priviţi porţiunea încercuită cu roşu din imaginea de mai jos.

Acordă între 1 - 5 stele unui articol.

Oferă calificative comentariilor.

E simplu, pentru că e la fel ca pe YouTUBE, iar mulţi dintre noi suntem deja familiarizaţi cu acest mod de a ne exprima aprecierea sau dezacordul. Merită să oferi calificative comentariilor, chiar dacă vei lăsa şi tu un comentariu, la rândul tău. Comentariile bune în dreptul cărora au apăsat destul de mulţi Rate Up vor fi în centrul atenţiei, iar comentatorul respectiv se va simţi apreciat că eşti în asentimentul lui. Rate Up reprezintă cu alte cuvinte acordul şi aprecierea ta faţă de un anumit comentariu.

De asemeni, exista şi Rate Down în cazul în care sunteţi în total dezacord cu un anumit comentariu de pe la vreun articol. Sistemul ăsta de rating e mult mai rapid decât scrierea unui comentariu scurt. Dacă vrei să scrii doar “apreciez comentariul tău” sau “îmi place părerea ta“, fără să ai chef de argumentare, mai degrabă dai Rate Up. Reciproca e valabilă şi pentru Rate Down şi decât să înjuri omul sau să-i scrii că nu are dreptate (fără să ai chef să argumentezi) mai degrabă apeşi Rate Down.

Pentru a da Rate Up sau Rate Down la comentarii, nu trebuie să fii autentificat pe nicăeri pentru a face asta. În cazul în care nu ştiţi la ce mă refer atunci când spunde Rate Up şi Rate Down, vă invit să priviţi imaginea de mai jos unde MadMike are un Rate Up de la mine, chiar dacă i-am şi răspuns la comentariu. De preferat ar fi să comentăm şi să dăm şi rating-uri, însă nu le putem avea pe toate.

Oferă calificative comentariilor.Dă un like de WordPress :).

Spre deosebire de metodele de mai sus, like-ul de WordPress.com presupune autentificarea pe un cont de WordPress.com, deci e un pic mai dificil. În sensul că trebuie să fii autentificat, nu de altceva. Iată unde se află butonul de like pentru WordPress (l-am încercuit cu roşu).

Dă un like de WordPress

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Oferă calificative conţinutului”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.